bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۰۲۷۵

صدور مجوز اولین "مرکز ترک الکل" کشور

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از صدور مجوز تاسیس اولین مرکز ترک الکل در کشور خبر داد و گفت: مجوز این مرکز که در تهران فعالیت خود را آغاز می‌کند به صورت پایلوت صادر شده و فعلا تا زمانی که شرایط و نتایج فعالیت این مرکز بررسی شود، مجوز دیگری صادر نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۲
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از صدور مجوز تاسیس اولین مرکز ترک الکل در کشور خبر داد و گفت: مجوز این مرکز که در تهران فعالیت خود را آغاز می‌کند به صورت پایلوت صادر شده و فعلا تا زمانی که شرایط و نتایج فعالیت این مرکز بررسی شود، مجوز دیگری صادر نخواهد شد.

فرید براتی سده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تا به امروز نیز تنها به درخواست وزارت کشور مجوز مراکز ترک الکل را صادر نکرده‌ایم، اظهار کرد: مجوز این مراکز به پزشکان و متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده ارائه می‌شود.

به گفته وی بهزیستی قصد ندارد مجوز مراکز ترک الکل را به کمپ‌دارها (کمپ‌های ترک اعتیاد) ارائه کند.

وی با بیان اینکه افراد مصرف کننده برای ترک از 25 روز تا یک ماه در مراکز ترک الکل «بستری» می‌شوند، گفت: شرایط این مراکز معمولا مشابه سایر مراکز درمان ترک اعتیاد است.

به گفته مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، پیش از این مجوز فعالیت گروه‌های AA (الکلی‌های ناشناس) صادر شده است و فعالیت این گروه‌ها به نوعی است که تنها می‌توانند جلساتی را برگزار کنند و فردی تحت بستری قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: متقاضیان دریافت مجوز فعالیت برای گروه‌های AA می‌توانند با مراجعه به سازمان بهزیستی و استانداری‌ها برای مجوز فعالیت دریافت کنند.

براتی سده در مورد صحبت‌های مطرح شده توسط مسئولان وزارت بهداشت در خصوص عدم نیاز به تاسیس مراکز درمان اختصاصی سوء مصرف الکل، بیان کرد: عدم نیاز به فعالیت مراکز تخصصی سوء مصرف الکل به دلیل اجرا نشدن برنامه پزشک خانواده در کشور موضوعی کاملا بی‌ربط است.

وی در مورد اینکه عنوان می‌شود که مراکز درمان موجود از جمله پزشکان عمومی و متخصصان باید آموزش‌های مربوط به این مبحث را فراگیرند و در درمان این دسته از بیماران توانمند شوند،‌ خاطر نشان کرد: این موضوع تنها در مورد کسانی است که بر اثر مصرف الکل دچار بیماریهای جسمی می‌شوند.

مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی، افزود: خدمات روانشناختی برای ترک مصرف کنندگان الکل بسیار مهم است و باید بخشی از خدمات در مراکز ترک الکل پیش بینی شود، اما در بیمارستان‌های عمومی خدمات روانشناختی در این زمینه وجود ندارد.

مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین به نیاز کشور برای تاسیس مراکز ترک الکل اشاره کرد و گفت: با توجه به گفته‌های فرمانده نیروی انتظامی که اعلام کرد چیزی در حدود 200 هزار نفر مبتلا به الکل در کشور وجود دارد، مطمئنا باید به ایجاد مراکز ترک الکل در کشور توجه شود و آمار اعلام شده به هیچ وجه آمار کمی نیست.
احسان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
کار بسیار مناسبی است. سازمان بهزیستی می تواند با سازمان نظام روانشناسی توافقی انجام دهد و از روانشناسان بالینی و آموزش دیده برای خدمات روانشناسی استفاده کند. در این مراکز باید مسائل مراجعان به شکل جامع بررسی گردد. حضور مددکار اجتماعی نیز ضروری است. وجود پزشکان عمومی برای درمانهای دارویی ضرورت دارد. البته این مراکز باید در شهرستانها نیز گسترش یابد و ادعای وزارت بهداشت که این مراکز حتما باید توسط انها ایجاد شود فقط اصرار بعضی متخصصان وزارت است که می خواهند همه چیز را در دستان خود بگیرند در حالی که نه اینقدر متخصص دارند و نه در دنیا چنینی کاری مرسوم است! ما شهرستانهایی داریم که پزشک عمومی هم به زور آنجا می رود ولی معلوم نیست چرا وزارت بهداشت ادعا می کند که می تواند در هر زمینه ای درمان را فراهم کند؟
بهزیستی می تواند با همکاری سازمان روانشناسی از متخصصان بالینی استفاده کند برای کلینیک های اعتیاد و پزشکان عمومی را هم به کار گیرد. به مردم فکر کنید نه به منافع صنفی خودتان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
روحانی مچکریم
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲
مجله فرارو