bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۷۴۴۵
طی نشستی در مرکز مطالعات سیاستگذاری دانشگاه تهران مطرح شد؛

جهانی شدن یکی از دلایل بحران هویت جوانان

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۰۹ آبان ۱۳۹۲
یک استاد دانشگاه با بیان این که جهانی شدن یکی از دلایل بحران هویت جوانان است، اظهار کرد: در دنیا جوانان امروزی به راحتی می‌توانند دچار بحران هویت شوند.

دکتر فرشته احمدی استاد دانشگاه اسالای سوئد در نشستی که عصر امروز (چهارشنبه)با عنوان «بحران هویت جوانان در عصر جهانی شدن» در مرکز مطالعات سیاستگذاری عمومی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان این‌که هویت مفهوم روشن و شفافی ندارد، اظهار کرد: هویت و فردیت دو مفهومی هستند که با یکدیگر رابطه تنگاتنگی دارند. هویت افراد در رابطه با وابستگی‌هایشان به یک گروه شکل می‌گیرد.

وی با بیان این‌که هویت در دو سطح شخصی و جمعی قابل تقسیم است، گفت: هویت در دو سطح فردی یا شخصی و جمعی قابل بررسی است که هر کدام از این دو نوع نیز در دو سطح جداگانه بررسی می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هویت فردی به دو دسته تقسیم می‌شود که یکی زمانی است که فرد یکسری خصلت‌ها را داراست و این خصلت‌ها را به خود نسبت می‌دهد و دیگری زمانی است که فرد خصلت‌هایی را که به عنوان عضوی از یک جمع است به خود نسبت می‌دهد.

احمدی با بیان این‌که هویت جمعی نیز دارای دو نوع است، اظهار کرد: دسته اول هویت شخصی به برداشت دیگران از شخص مربوط می‌شود و دسته دوم نیز به برداشت‌های دیگران از شخص به عنوان عضوی از جمع مربوط می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بیان تعریف بحران هویت پرداخت و گفت: تعریف ساده بحران هویت ناهمگونی میان هنجارها و ارزش‌هایی است که با آنها بزرگ شده‌ایم و هنجارها و ارزش‌هایی که بر ما تحمیل می‌شود و مجبوریم با آنها زندگی کنیم، است. به طور مثال افرادی که قبل از انقلاب متولد شده‌اند در همان زمان با یکسری از هنجارها و ارزش‌هایی رشد یافته‌اند حال این افراد بعد از انقلاب با هنجارها و ارزش‌های متفاوتی نسبت به آنهایی که در زمان رشد خود با آن روبرو بودند برخورد می‌کنند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که تفاوت میان نسل‌ها هیچگاه موجب ایجاد بحران هویت نمی‌شود، گفت: آنچه که موجب ایجاد بحران هویت در میان افراد می‌شود تغییرات ناهنگامی است که رخ می‌دهد. من معتقدم جوانان امروزی در جهان به راحتی می‌توانند دچار بحران هویت شوند؛ چرا که یکی از دلایل این بحران مساله جهانی شدن است.

احمدی با بیان این‌که مساله بحران هویت پروسه‌ای اجتماعی و فرهنگی است، اظهار کرد: من هیچگاه نمی‌گویم که حتما ممکن است این پروسه متوقف شود حتی گاهی اوقات ممکن است توقف این پروسه برای یک نسل ناممکن باشد. من معتقدم ما می‌توانیم با دانایی از ارزش‌ها و هنجارهایی که قرار است جامعه به آنها برسد از ایجاد این بحران در میان نسل‌های بعدی جلوگیری کنیم.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برای ما مهم است که بدانیم اکنون در حال طی کردن چه راهی هستیم. برای ما مهم است که بدانیم چگونه می‌توانیم ارزش‌ها و معیارهای فردی را که بیست سال دیگر بیست ساله می‌شود را از ‌اکنون حدس بزنیم.

وی در پایان با بیان این‌که جهانی شدن سرنوشت همه انسان‌هاست، اظهار کرد: ما هیچگاه نمی‌توانیم برای خود دیواری بکشیم و بگوییم ما جامعه‌ای اسلامی و شرقی هستیم؛ چرا که جهانی شدن ربطی به اسلامی بودن و یا شرقی بودن ما ندارد. ما می‌توانیم اسلامی باشیم و جهانی و یا این‌که شرقی باشیم و جهانی، چراکه این دو هیچ تقابلی با یکدیگر ندارند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv