bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۳۸۴

توجیه مصری در مورد افزایش پشت خطی های کمیته امداد

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۰ بهمن ۱۳۸۷


فرارو- با وجود اینکه وزارت رفاه به عنوان مرجع تعیین تعداد فقرا در کشور معرفی می شود اما مسئولین این وزارت خانه آمار نادرستی در این خصوص مطرح می کنند.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی چندی پیش با مبنا قرار دادن درآمد روزی یک دلار به عنوان خط فقر در شرایطی خبر از باقی نماندن هیچ کسی زیر خط فقر تا پایان سال می داد که آمارهای دیگر تعداد فقرا را در حدود 15 میلیون نفر مطرح می کنند.

خط فقر کجاست؛ چه کسی زیر آن است؟

در حالی كه مدیركل دفتر فناوری اطلاعات كمیته امداد از وجود سالانه حدود 200 هزار خانوار جدید در پشت نوبت دریافت خدمات این نهاد خبر داده بود، وزیر رفاه معتقد است: هر چه میزان خدمات ارائه شده در بخش حمایتی گسترش و رقم‌های پرداختی افزایش یابد، این امر باعث ایجاد جابجایی در دهك‌های درآمدی شده و یك دهك جدید، متقاضی تحت پوشش قرار گرفتن می‌شوند. 

عبدالرضا مصری در گفت‌وگو با ایسنا، با شنیدن این مطلب كه عنوان شده، علاوه بر ورودی‌ها و خروجی‌های كمیته امداد، سالانه و به صورت ثابت 200 هزار خانوار پشت نوبت دریافت خدمات هستند و این موضوع توسط مسوولان این نهاد به دولت و مجلس ارائه شده است، اظهاراتش را این گونه بیان كرد: شما هر چقدر خدمات را در بخش حمایتی گسترش دهید و رقم‌ها را بالا ببرید، یك جابجایی دهكی صورت می‌گیرد، یعنی یك دهك جدیدی متقاضی تحت پوشش قرار گرفتن می‌شوند. 

سالی 200هزار خانوار پشت درهای کمیته امداد می مانند

وی با بیان این كه اگر فرض كنید، ماهانه پنج هزار تومان به متقاضیان پرداخت كنید، تعداد مراجعان متقاضی به كمیته امداد خیلی كم می‌شود، ‌ادامه داد: چون می‌گویند، پنج هزار تومان رقمی نیست كه بروم و تحت پوشش قرار بگیریم.

وی با اعتقاد به این كه ما هر چقدر خدمات حمایتی را بالا ببریم، متقاضی جدید بیشتری خواهیم داشت، تصریح كرد: بنابراین 200 هزار خانوار نمی‌تواند، ثابت باشد. 

این اظهارات وزیر رفاه در حالیست كه هوشیاری ـ مدیركل دفتر برنامه‌ریزی‌ و فناوری اطلاعات كمیته امداد ـ دلیل پشت نوبت قرار گرفتن این 200 هزار خانوار را هزینه‌های درمان و مسكن اعلام كرده بود كه با فشار اقتصادی بالاخص در نیمه دوم سال تعداد آن‌ها به شدت رو به افزایش است.

وی در دیگر اظهارات خود ضمن اشاره به جمعیت 5/4 میلیون نفری تحت پوشش كمیته امداد گفته بود، حدود 65 درصد این جمعیت را زنان سرپرست خانوار، حدود 30 درصد را سالمندان و از كارافتادگان و مابقی را خانوارهای زندانیان و غیره تشكیل می‌دهند.

بنابر اظهارات هوشیاری، تمامی جمعیت تحت پوشش كنونی كمیته امداد، جزو دهك پایین درآمدی یعنی دهك اول هستند. 

وزیر رفاه: تا پایان سال هیچ کس زیر خط فقر نمی ماند!

مدیركل دفتر برنامه‌ریزی‌ و فناوری اطلاعات كمیته امداد در حالی تنها به 35 تا 40 درصد از خانوارهای دارای توانایی خوداتكایی اشاره كرده بود كه بر اساس ماده 97 قانون برنامه پنج‌ساله چهارم توسعه، رقم مستمری مددجویان در سال اول برنامه باید معادل 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد تعیین می‌شد كه بر همین اساس میزان این حقوق در سال جاری حدود 90 هزار تومان به ازای هر خانوار می‌شود، اما تنها50 درصد این حكم قانون عملی شده است.

همچنین وی با اذعان بر این كه سرانه‌های حمایتی از جامعه تحت پوشش پاسخگوی نیازهایشان نیست، متوسط خدمات پرداختی به هر خانوار به صورت ماهانه را 90 هزار تومان اعلام كرد كه نیمی از این رقم به عنوان مستمری و كمك معیشت به صورت نقدی و مابقی به صورت غیرنقدی و در قالب خدمات ارائه شده، پرداخت می‌شود.

برچسب ها: مصری هوشیاری فقر
bato-adv
bato-adv