ترنج موبایل
کد خبر: ۲۰۴۹۲۴

نوگریان سنتی؛ حافظ ناظری

(بشنوید) سمفونی رومی؛ هیاهو برای هیچ!

اثر او پس مدت کوتاهی در صدر جدول پرفروش ترین آثار کلاسیک جهان ایستاد و در شبی که کنسرت این آلبوم در نوکیا تئاتر برپا شد، ۱۵۰۰شماره از سی‌دی «بعد یازدهم» فروخته شد که همین موضوع یک رکورد برای شرکت سونی به ثبت رساند.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- حافظ ناظری فرزند شهرام ناظری خواننده نام آشنای موسیقی ایرانی چه به لحاظ دستاوردهای بین المللی و چه به لحاظ ادعاهایش در خصوص موسیقی اش مدت زیادی است که بر صدر اخبار رسانه قرار دارد. در تازه ترین اخبار اجرای کنسرت «سمفونی رومی» او در ایران لغو شده است و در مصاحبه ای گفته است که لغو از لحاظ اعتباری لطمه‌های عمیقی در پی خواهد داشت.

رسانه ها از موسیقی او به عنوان «موسیقی فراکلاسیک ایرانی» یاد می کنند و خود او معتقد است که اثرش می تواند دریچه گفت‌و‌گوی فرهنگی ما با جهانیان باشد. حافظ در مورد دلیل انتخاب اسم untold (ناگفته) برای نشر جهانی اثر گفت: «خیلی از بخش های این آلبوم برای اولین بار در تاریخ اتفاق می افتد و می خواهم ناگفته های فرهنگی ایران که در جهان ناشناخته است را بیان کنم. او در مصاحبه های متعددی که با "بی بی سی" و "سی ان ان" انجام داده است از تصمیم خود برای مشهور کردن مولانا به اندازه شکسپیر سخن گفته است.

حافظ در مراسم رونمایی، اثرش را اینگونه شرح داده است: «بعد یازدهم از چهار فصل تشکیل شده است که در کل فلسفه آفرینش است. از فصل شماره یک انگار که من شما را در یک سفینه کوچک قرار می دهم و به انتهای زمان می رویم و گویی از پنجره این سفینه، حرکت زمان را نگاه می کنید. از بیگ بنگ و به وجود آمدن اتم ها و همه زمان ها حرکت می کند. در فصل دوم به زمین می رسیم که تازه یک خاک است و حیات در آن نیست.»

و ادامه داده: «در مرحله سوم که آهنگ بعد یازدهم است، سعی کردم هفت شهر عشق «عطار» را در آن نمایان کنم و کشف خدای درون خود انسان است. در قسمت چهارم این کار برگشتی ابدی و جاودانه به انتهایی است که خودش می تواند یک آغاز باشد.»

اثر او پس مدت کوتاهی در صدر جدول پرفروش ترین آثار کلاسیک جهان ایستاد و در شبی که کنسرت این آلبوم در نوکیا تئاتر برپا شد، 1500شماره از سی‌دی «بعد یازدهم» فروخته شد که همین موضوع یک رکورد برای شرکت سونی به ثبت رساند. دیپاک چوپرا فیلسوف هندی که از سوی مجله تایم به‌عنوان یکی از صد قهرمان و الگوی قرن انتخاب شده هم در آن برنامه حضور داشت به زبان انگلیسی اشعار مولانا را دکلمه کرد.

با این همه این اثر در ایران با سکوت جامعه موسیقی مواجه شد و تنها هوشنگ کامکار در واکنش به «تبلیغات زیاد از حد و بی‌مورد» و در نقدی کوبنده یک یک قطعات را بررسی کرده آن را ساده، تقلیدی، تکراری و فاقد خلاقیت ارزیابی کرد. حافظ در پاسخ نقد کامکار را مغرضانه و از سر حسادت خوانده است.

آنچه در ادامه می شنوید قطعه ای است با عنوان «طلب» از همین آلبوم.


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۴ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات