ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۴۱۳

انتقاد مجید انصاری از وضعیت کشور

نباید ۶۰ میلیارد دلار صرف واردات سیب زمینی و ۱۴ نوع میوه شود

تبلیغات
تبلیغات


آيا به هدف برنامه چهارم كه قرار بود تورم ‌٨ درصد باشد رسيده‌ايم؟ رقم رسمي بانك مركزي ‌٢٠ درصد است اما رقم واقعي بيش از اين است؟ آيا ما حق داريم براي راضي نگه داشتن جامعه، ‌٦٠ ميليارد دلار سرمايه ارز نفتي را صرف واردات كالاهاي مصرفي مانند سيب زميني و ‌١٤ نوع ميوه خارجي كنيم؟

حجت الاسلام و المسلمين مجيد انصاري در مراسم افتتاحيه ستاد انتخاباتي ميرحسين موسوي در همدان اظهار كرد: انقلاب همچنان پويا و پايدار به سمت اهدافي كه امام(ره) و شهدا طراحي كرده‌اند و در قالب قانون اساسي تجلي پيدا كرده و به پيش مي‌رود و يكي از دست‌آوردهاي انقلاب و امام يعني جمهوريت و حاكميت راي فرد بر سرنوشت خويش، مهيا شده‌است تا در دو ماه آينده براي چندمين بار با حضور و آگاهي خود پاي صندوق راي از حق خويش دفاع كنيم.

وي ادامه داد: لازم است خداي را سپاسگزار باشيم كه در اوج دوران استبداد موروثي پهلوي، به نام دين و رهبري مرجع ديني و با استناد به اصول مسلم اسلامي و فقه جعفري، نظام مردم‌سالار ديني و متكي به آراي مردمي بر نظام فردگراي استبدادي چيره و جايگزين آن شد و اين همه را از برداشت و ديد درست امام(ره) از اسلام داريم.

وي افزود: اين موضوع از‌ آن جهت اهميت دارد كه امام(ره) آن را نه به عنوان يك نظريه سياسي محض، بلكه به عنوان يك اصل اسلامي و نظريه قرآني در ساختار سياست، پايه‌گذاري و اصل جمهوري اسلامي را بدون كم و زياد مطرح كرد، در حالي كه برخي به خاطر سوء برداشت از ظواهر آيات و احكام اسلامي، نظام خلافت و خليفه‌گري و حكومت اسلامي و ارتباط يك سويه از بالا به پايين را به عنوان شكل حكومت پيشنهاد مطرح مي‌كردند كه اين ديدگاه هنوز هم طرفداران خود را دارد.

اين عضو مجمع روحانيون مبارز خاطرنشان كرد: امام از جايگاه فقه و قرآن و با تحليل درست ولايت الهي فرمودند «بدون حضور مردم هيچ چيز سامان نمي‌گيرد» و جمله كليدي «ميزان راي ملت است» قبل از آن‌كه سخن سياسي باشد، يك اصل ديني است و بايد بر بسياري از رفتار و كردار و قوانين جمهوري اسلامي، اين اصل جاري باشد. هر قانون و شيوه و تفسيري از قانون اساسي كه به ميزان بودن راي ملت خدشه وارد كند با اين اصل اسلامي و فقهي كه از سوي امام مطرح شده، محكوم به بطلان است و بايد تصحيح شود.

وي با اشاره به اقداماتي كه نشانه اجرا و وفاداري مسوولان به اين اصل اساسي بوده است، تصريح كرد: حضور در دهمين انتخابات يك عمل بسيار بزرگ و يك اقدام مهم سياسي و ديني است و با توجه به آثار بسيار گسترده مردم در صحنه، از مهم‌ترين واجبات است.

هيچ راهي موثرتر از حضور مردم براي سرنوشت خود نيست و هر گامي كه براي برگزاري پرشور انتخابات برداشته مي‌شود از معرفي كردن كانديداها تا حضور مردم در راي‌گيري يك عمل سياسي عبادي پر اجر است كه نبايد فكر كنيم ثوابش از روزه و نماز كم‌تر است و چه بسا بيشتر از آن هم باشد.

وي اظهار كرد: انتخابات فرصتي است تا نگاهي به گذشته و حال و آينده داشته‌باشيم و اصولا مكاني براي ارتقاي سياسي جايگاه ملت است كه بايد با ادب سياسي، تمام رسانه‌ها، كانديداها و طرفداران آن‌ها وارد عرصه شوند. نبايد آلوده به شيوه‌هايي شد كه در مراكز غيراخلاقي رايج است.

هر ميزان عرصه انتخابات، ساده، شفاف و آزاد باشد نشان از بلوغ ارتقا يافته جامعه ماست. متاسفانه هنوز در گوشه و كنار و حتي در رسانه‌هاي ملي كه متعلق به مردم هستند و بايد فراتر از جناحين باشند، بداخلاقي‌هاي انتخاباتي را در تخريب چهره‌ها و تهمت زدن به نامزدهاي برخي جريان‌ها از جمله جريان اصلاحات مي‌بينيم اما خوشحاليم كه امروز با توجه به جايگاه انقلاب و كشور، حمايت بسياري از نيروهاي اصول‌گراي معتدل و اصلاح‌طلب كه اصلاحات را در چارچوب قانون اساسي تعقيب مي‌كنند، نقطه‌اي براي همكاري براي خروج از بحران و گام نهادن در راه روشن آينده است. اين يك پديده مبارك است كه در انتخابات دهم رياست جمهوري شاهد آن هستيم و بايد اين پديده را قدر بشناسيم و از آن استفاده كنيم.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: اگر نگاهي گذرا به سه دهه انقلاب كنيم، دهه بحران اول انقلاب، شكل‌گيري نظام، تجديد ساخت ساختارهاي به هم ريخته ستم‌شاهي بر مبناي ارزش‌هاي اسلامي، دفع فتنه‌ها و بحران‌هاي هر روز ساخته دشمنان داخلي و خارجي و از همه مهم‌تر دفع تهاجم وحشيانه نظامي تمام‌عيار كم‌نظير نظامي عليه انقلاب در دهه اول بوده كه حقيقتا بايد بگوييم در اين دوران ايران سرافرازتر از كوه دماوند، از اين امتحانات دشوار بيرون آمده‌است.

پس از پايان جنگ با همت ملت و با تدبير بزرگاني از ياران و شاگردان امام(ره) مانند مقام معظم رهبري، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و چهره نام آشنا و افتخار ملت ايران حجت الاسلام خاتمي برنامه‌ريزي‌ها و هدايت‌هايي كه از امام(ره) داشتيم، استمرار پيدا كرد و دو دهه بعد را گذرانده‌ايم و به نقطه مطلوبي رسيديم.

وي با اشاره به آماده شدن زيرساخت‌ها تا پايان سال ‌٨٣ گفت: با فراهم كردن بسياري از زيرساخت‌هاي متوازن براي تبديل شدن كشور ايران به كشور توسعه‌يافته در طراز اسلامي، هم در حوزه نرم‌افزاري و هم سخت‌افزاري موفق شديم توسعه سياسي، تعامل سازنده با جهان، توسعه اقتصادي، رفع انحصارات مخرب دولت محور، حركت به سمت اقتصاد جوشا و پوياي غير متكي به نفت و بسياري از مسائل ديگر كه مهم‌ترين آن‌ها شكست انحصارات دولتي است را پديد آوريم كه مي‌توانست فوق‌العاده براي دولت نهم كارگشا باشد.

وي هم‌چنين يادآور شد: در دوره رفسنجاني و خاتمي، دولتي بودن خيلي از موارد مانع بزرگي بود. اما تدبير عاقلانه‌اي كه به خصوص در دولت دوم خاتمي بود، زمينه چشم‌انداز ‌٢٠ ساله را فراهم كرد و برنامه چهارم را طراحي و در اختيار دولت نهم قرار داديم.

تحولات بازار نفت هم يك فرصت استثنايي پديد آورد؛ نفت از بشكه‌اي ‌٨ دلار در سال ‌٧٧ ـ كه آغاز دولت خاتمي بود ـ به ‌٣٤ دلار در پايان آن رسيد و بعدا ارتقا يافت و به ‌١٤٠ دلار هم رسيد و به يك درآمد افسانه‌اي تبديل شد. زيرساخت‌هايي كه دولت‌هاي قبلي انجام داده بودند مانند شبكه راه‌آهن و راه‌ها، منطقه پارس جنوبي و صنايع فولاد و پتروشيمي و به خصوص در كشاورزي نيز بسيار زياد بود.

يادم هست كه در برنامه سوم وقتي برنامه را تدوين مي‌كرديم واردات گندم ما ‌٥ ميليون تن بود كه در پايان سال ‌٨٣ در پرتوي سرمايه‌گذاري‌هاي درست، به جشن خودكفايي گندم رسيديم و وابستگي دارويي از ‌٩٥ درصد ابتداي انقلاب در پايان دوره خاتمي در قالب خودكفايي دارويي به ‌٨٥ درصد رسيد. ثبات سياست‌ها، مديريت، برخورداي كشور از ده‌هاهزار فارغ‌التحصيل دانشگاه كشور و مديراني كه ملت سال‌ها پول براي‌شان خرج كرده بودند، جزء دست‌آوردهاي دولت‌هاي پيش از دولت نهم بود.

انصاري يادآور شد: مثلا من در ‌٢٥ سالگي به مجلس رفتم؛ جواناني فاقد تجربه بوديم ولي چاره‌اي جز اين نبود. نظام براي ما سرمايه‌گذاري كرده‌است. به خصوص بخش عظيم اساتيد دانشگاه و دانشگاه‌ها كه عرصه‌هاي مختلف را مانند بخش سلول‌هاي بنيادين و انرژي هسته‌يي به دست آورده‌اند. ما در مقطع زماني ‌٢-3 سال قبل، از مديران مجرب برخوردار بوديم و همين باعث شد كشور احساس كند مي‌توانيم براي ‌٢٠ سال آينده برنامه طراحي كنيم تا ايران ‌١٤٠٠ اولا وارد كشورهاي توسعه يافته شود و قدرت اول سياسي، اقتصادي و علمي فناوري منطقه‌يي شود كه در آن تركيه، عربستان و حتي رژيم اشغالگر قدس ـ اگرچه آن را كشور حساب نمي‌كنيم ـ وجود دارند.

وي با اشاره به شرايط امروز سوال كرد: آيا از تجارب اساتيد استفاده كرده‌ايم؟ آيا به شور و شوق جوانان اعتماد كرده‌ايم؟ آيا نشاط سياسي را دامن زده‌ايم؟ آيا به هدف برنامه چهارم كه قرار بود تورم ‌٨ درصد باشد رسيده‌ايم؟ رقم رسمي بانك مركزي ‌٢٠ درصد است اما رقم واقعي بيش از اين است؟ آيا ما حق داريم براي راضي نگه داشتن جامعه، ‌٦٠ ميليارد دلار سرمايه ارز نفتي را صرف واردات كالاهاي مصرفي مانند سيب زميني و ‌١٤ نوع ميوه خارجي كنيم؟ آيا حق داريم با وجود كارخانه صنايع كشور مانند پوشاك و مبل ـ كه روزي حرف اول را در دنيا مي‌زد ـ پول را صرف واردات خارجي كنيم كه موجب بيكار شدن كارگران مي‌شود؟

وي خاطرنشان كرد: اگر مي‌خواهيم به افق چشم‌انداز ‌٢٠ ساله برسيم ـ چون ساير كشورها هم دارند با سرعت جلو مي‌روند ـ بايد رشد صادرات ما ‌٥/٨ درصد و بيكاري يك رقمي باشد و به اشتغال كامل برسيم و در اين صورت ما مي‌توانيم توسعه يافته شويم.

نبايد فرداي ما بدتر از امروز باشد. براي اين‌كه اين اتفاق بيافتد تنها راه، استفاده بهينه از امكانات و روي آوردن به نظام تشكيلاتي و استفاده از تجارب دنياست.ما نمي‌توانيم بگوييم جزيره تك افتاده هستيم. ما عقل كل نيستيم و و جزئي از جوامع بشري هستيم. تواضع علمي مقابل ديگران شرح عقل است. لازم است علاوه بر اين‌كه اصول خود را حفظ مي‌كنيم از ديگران هم كمك بگيريم.

دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز درباره كانديداي مورد حمايت تشكل متبوعش گفت: با در نظر گرفتن مجموع شرايط به اين نتيجه رسيديم كه اگر از كسي حمايت مي‌كنيم بايد چهره‌اي باشد كه گذشته مديريتش توان او را تاييد كرده باشد كه توان استفاده از تجارب مردم را دارد، با مردم صادق و با توده‌هاي مردم آشنا بوده است.

در مجموع مهندس موسوي را كه خود از مديران مجرب انقلاب است انتخاب كنيم كه امام تا آخرين روز از او به عنوان يك فرد توانا حمايت كرد. موسوي توانست با تدبير صحيح خود، با درآمد كم، جنگ و نيازهاي كشور را اداره كند و پس از نخست‌وزيري هم جدا از كشور نبود و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، مشاور ارشد رفسنجاني و خاتمي، استاد دانشگاه و در برخي بخش‌هاي ديگر بوده‌است و امروز با ديدگاه‌هاي شفافش، معتقد به رسيدن به چشم‌انداز و گذشتن از موانع است.

وي هم‌چنين گفت: موسوي با استفاده از نيروهاي اصلاح‌طلب و اصول‌گرا، احترام ويژه‌اي براي زنان و جوانان قائل است. پس از كنار رفتن خاتمي به خاطر مصلحت كشور و اخلاقش ـ كه سرمايه كشور است و نشان داد اخلاق، فوق قدرت است ـ با پيشنهاد او در جلسه روحانيون مبارز، از ‌٢٢ نفر، ‌١٨ نفر به موسوي راي دادند كه از جمله آن‌ها راي خاتمي بود. شرايط طوري است كه بايد تمام نيروهاي اصلاح‌طلب و اصول‌گرا وارد عرصه شوند و با عدالت و آزادي و قانون و خردگرايي به پيشرفت برسيم.

وي با انتقاد از فضاي رسانه‌اي تصريح كرد: امروز در يك بي‌عدالتي رسانه‌اي وارد شده‌ايم و موسوي امكانات رسانه‌اي چنداني ندارد و دير هم به صحنه آمد؛ بنابراين بايد همه كمك كنند و هر يك از افراد، مثلا اساتيد دانشگاه و دانشجويان در دانشگاه، معلمان در مدرسه و كارگران در جامعه تلاش كنند.

فرض كنيد ستادي در تهران وجود ندارد و در شهرهاي خود راهكارها را پيدا كنيد و در انتخابات شركت كنيد. نعمت پيامك، بلوتوث، دفترچه تلفن با ‌٥٠-100 تلفن در اختيار همه هست و مي‌توانيد با صحبت از طرف مقال بخواهيد. اتفاقا حمايت چهره‌به‌چهره از پوستر بيشتر جواب مي‌دهد. وقت را در ستادها محدود نكنيد. تبليغات غير رسمي ممنوع نيست و با اين تلاش‌ها مي‌شود كاستي‌هاي رسانه‌اي را برطرف كرد.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سوالي خاطرنشان كرد: در يك جامعه اول فقر و دوم بيكاري عامل ناهنجاري است. اگر جامعه، پويا و پرنشاط باشد، بسياري از ناهنجاري‌ها و فسادها رفع خواهد شد. عدالت با توزيع پول و صدقه ايجاد نمي‌شود و بايد از نيروهاي مختلف جامعه براي تحقق عدالت استفاده كرد. با كمك اين‌ها مي‌توان از گشت‌هاي ارشاد بي نياز شد البته جايگاه نيروي انتظامي و قوه قضاييه كاملا مشخص است.

وي با اشاره به نوع برخورد با دانشجويان، نخبگان و اساتيد گفت: اين برخوردها شايسته فضاي علمي دانشگاه‌ها نيست. در ابتداي انقلاب كه گروهك‌هاي سياسي وجود داشتند بحث فرق مي‌كرد اما وقتي بچه‌ها در دامن همين انقلاب به دنيا آمده و از فيلترهاي خودمان مثل وزارت علوم و آموزش و پرورش رد شده‌اند اين رفتارها چه نگاهي است؟ ممكن است برخي از آن‌ها را نمي‌پسنديم اما راه اصلاح از طريق اعتماد به جوانان است كه اين مورد تاكيد موسوي نيز هست.

انصاري در ادامه حمايت خاتمي را بسيار سازنده دانست و به كمك‌هاي فكري او به ستاد موسوي اشاره كرد و در ادامه در مورد گرايش سياسي اظهار كرد: موسوي گفته من اصلاح‌طلب هستم و به اصول هم مراجعه مي‌كنم، همين حرف را خاتمي هم زده است. همه ما معتقديم اصلاح امور از مجراي قانون اساسي و اصولي مانند احترام به مردم، به دست مي‌آيد. موسوي همواره در جرگه اصلاحات بوده و از آن جدا نبوده‌است. اگر ما را به عنوان اصلاح‌طلب قبول داريد از او حمايت مي‌كنيم.

وي در مورد كروبي نيز گفت: كروبي را يكي از اصلاح‌طلبان خوب و شخصيت انقلابي و يار امام مي‌دانيم و اگر مي‌توانستيم دو رييس‌جمهور انتخاب كنيم، او را نيز انتخاب مي‌كرديم. اما حالا انتخاب ما بين خوب و خوب‌تر است و با توجه به تمام نكات از جمله تجربه طولاني مديريت اجرايي موسوي و سابقه زياد او و شانس بيشتر راي آوردن او، از موسوي حمايت مي‌كنيم. با اين حال اگر كروبي هم راي بياورد خدا را شكر مي‌كنيم و اگر راي نياورد هم‌چنان قابل احترام است.

وي يادآور شد: شعار موسوي «ايران پيشرفته با قانون، آزادي و عدالت» عصاره چشم‌انداز است. بدون قانون پيشرفت محكوم به شكست است و پيشرفت بدون عدالت، پيشرفت نيست. عدالت يعني استفاده عادلانه از همه امكانات و هر چيزي را در جاي خود ديدن و آزادي شعار اصلي انقلاب است و اگر نباشد به ديكتاتوري نزديك مي‌شويم.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات