زنان کرد: «سریکانی» کوبانی نیست!
ملاقات با زنان "کوبانی"
زنان کرد به خاطر خانوادههای خود در غرب شهر راس العین به جنگ با داعش رفتهاند. خانوادههای این شهر نگراناند که مبادا تراژدی کوبانی این بار در این شهر تکرار شود.
به گزارش فرادید به نقل از ایندیپندنت، رأسالعین یکی از شهرهای استان حسکه در کردستان سوریه است که نام کردی آن «سریکانی» است. همین چند وقت پیش بود که کوبانی که دولت سوریه آن را «عینالعرب» میخواند درگیر نبردی خونین با نیروهای داعش بود.
زنان کرد پس از روزها درگیری با نیروهای داعش خسته شدهاند. آنها در حال انجام حملات گازانبری ضد داعش در شمالیترین نقطه جادهای هستند که به شهر «رقه» یعنی پایتخت گروه «داعش» منتهی میشود.
نوژان 27 سال دارد و چهار سال است که میجنگد. او میگوید: «هدف داعش زنان است. به شهر سنجار عراق نگاه کنید. داعش به زنان تجاوز کرد و مردان را کشت. بنابراین بحث حیثیت و آبروی خود زنان و سپس خانوادهها و سرزمینمان مطرح است.» کنار نوژان، زِنیا نشسته که 22 ساله است. زنیا هم میگوید که برای خودش و خانودهاش میجنگد.
در واقع «به سمت غرب راندن» که نوژان اشاره کرد از نظر سیاسی و نظامی بسیار اهمیت دارد، زیرا نیروهای مسلح کرد تلاش دارند تا کنترل منطقه مرزی تل أبيض را در دست خود بگیرند. تل أبيض یکی از مناطق بسیار مهم در مرز سوریه و ترکیه است که کنترل آن در حال حاضر در دست داعش است. کردهای سوریه میگویند که ترکیه مرزهای خود را بر روی آنها بستهاند، اما این مسئله در مورد داعش صدق نمیکند.
صالح مسلم و آیسا عبدالله رهبران حزب دموکراتیک سوریه PYD هستند. «حزب دموکراتیک سوریه» حزب حاکم بر سه کانتون کردها در کردستان سوریه است. سهانوک دیبو یکی از مشاوران آنها است که در مصاحبهای با ایندیپندنت گفت: «تل أبيض هدف نظامی بعدی کردها است. ما با تل أبيض از سمت شرق 18 کیلومتر و از سمت غرب 20 کیلومتر فاصله داریم. امیدوارم که هر چه زودتر آن را آزاد کنیم. اگر این اتفاق بیفتد ضربهای کاری به داعش و همچنین ترکیه وارد کردهایم. بعد از آن موقع، ترکیه شاهد پیروزیهای بیشتر و بیشتر کردهای سوریه خواهد بود.» آقای دیبو تردیدی ندارد که ترکیه از داعش حمایت میکند.
دیبو تایید کرد که او عضوی از ساختار نظامی کردستان سوریه نیست، اما نظرش در مورد استراتژیهای آینده داعش بسیار مهم است چرا که کردهای سوریه تنها نیروی نظامی در عراق و سوریه هستند که به کرات داعش را شکست دادهاند. او میگوید: «فکر میکنم که هدف بعدی داعش شهر دیر الزور باشد، زیرا مردم این شهر عربهای سنی و طایفهای هستند و داعش در آنجا حامی خواهد داشت.» دیر الزور مرکز استان دیرالزور سوریه بوده که در کرانه رود فرات قرار دارد.
رهبران کردستان سوریه به این دلیل که هفته گذشته در کوه عبدالعزيز به یک پیروزی مهم دست یافتند از خوشحالی در پوست خود نمیگنجند. کامیونهایی پر از سربازان خوشحال که از خط مقدم بازمیگشتند. کردنشینان شمال شرق سوریه گرچه در محاصره دشمن قرار دارند، اما به خوبی میدانند که در امنترین نقطه سوریه زندگی میکنند. در مناطق پشت خط مقدم یعنی همانجایی که نوژان و زنیا هستند، مزارع کشاورزی فراوانی وجود دارند. آن کشاورزان همچنان مشغول کشاورزی هستند. در این منطقه خبری از ترس و وحشت حاکم بر نقاط دیگر سوریه نیست.
امنیت این منطقه به سادگی به دست نیامده است. سریکانی شهری با جمعیت 40 هزار نفر است که هنوز هم آثار درگیریهای سال 2012 و 2013 در آن دیده میشود. روژنا رهبر یگان مدافع زنان در بازار مشغول خرید لوازم و تجهیزات بود که ناگهان نظامیان جبهه النصره از حضور او به خشم آمدند. از این رو مردم تصمیم گرفتند که آنها را بیرون کنند.