bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۸۹۲۸

فاضلاب پردیس و بومهن درسیاه رود و سد ماملو

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۱۴ مهر ۱۳۹۴
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران گفت: بخش قابل توجهی از فاضلاب خانگی شهرهای پردیس و بومهن در رودخانه سیاه رود که تامین کننده بخشی از آب سد ماملو است، تخلیه می شود.

به گزارش ایرنا محمدهادی حیدرزاده روز سه شنبه در یک نشست خبری که در باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد، افزود: بخشی از آب سد ماملو به عنوان یکی از منابع ذخیره آب مصرفی شهر تهران از طریق سیاه رود تامین می شود که ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی و همچنین زباله به این رودخانه موجب آلودگی آب پشت این سد خواهد شد.

وی اظهار کرد: شش هزار واحد صنعتی غیرمجاز در شهرستان پردیس وجود دارد که بررسی و پایش های زیست محیطی انجام شده نشان می دهد 123 واحد آبکاری که تولید کننده فاضلاب و پساب خطرناک هستند، در این شهرستان فعالیت دارند.

حیدرزاده با بیان اینکه برخی از واحدهای آبکاری صنعتی بعد از پلمب به صورت زیرزمینی در جایی دیگر به فعالیت خود ادامه می دهند، تصریح کرد: این واحد ها و واحدهای صنعتی که آلایندگی زیادی تولید می کنند باید از شهرستان پردیس به مکان دیگری انتقال داده شوند.

مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: بارگذاری جمعیتی بسیار زیاد مسکن مهر در شهرستان پردیس موجب برهم خوردن تعادل زیست محیطی منطقه شده و مشکلات زیادی در زمینه بروز آلودگی به ویژه سرریز فاضلاب واحدهای مسکونی پردیس و بومهن و تخلیه زباله در محیط زیست و عرصه های طبیعی این شهرستان شده است.

حیدرزاده با بیان اینکه در طرح مسکن مهر هشت هزار واحد مسکونی در شهرستان پردیسان احداث شده افزود: این درحالی است که زیرساخت های رفاهی و زیست محیطی لازم از جمله شبکه فاضلاب و تصیفه خانه اب و فاضلاب را هم ندارد.

وی با بیان اینکه مسئولان محلی علت تاخیر در تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهرستان پردیس را محدودیت مالی عنوان می کنند، تصریح کرد: بعد از سفر رییس جمهوری به این شهرستان منابع مالی برای تکمیل شبکه فاضلاب اختصاص یافته که امید است به زودی شاهد تکمیل این طرح در شهرستان پردیس باشیم.

مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه به ابلاغ حکم تخریب چهار واحد مسکونی در منطقه سعید آباد و خجیر پارک ملی لار اشاره کرد و گفت: متاسفانه این احکام قضایی به دلیل عدم همکاری مناسب مسئولان محلی اجرایی نشده است.

* لزوم خروج کارخانه سیمان تهران از محدوده شهر
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران در ادامه به آلایندگی بالای کارخانه سیمان تهران اشاره کرد و گفت: خروج هرچه سریعتر این کارخانه از محدوده شهر تهران به دلیل ایجاد آلودگی هوا لازم و ضروری است.

حیدرزاده با بیان اینکه تاکنون برای کاهش آلایندگی های این کارخانه اقدامات و هزینه های زیادی شده افزود: تا زمانی که این کارخانه به مکان دیگری منتقل شود باید خطوط آلوده آن متوقف و خطوط فعال آن نیز پایش شود.

وی با اشاره به اینکه فعالیت معادن شن و ماسه از دیگر منابع ایجاد آلودگی هوا در شهر تهران هستند، اظهار کرد: این معادن باید تنها در صورت انجام اقدامات زیست محیطی برای رفع آلودگی ها در محدوده شهر فعالیت کنند.

مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران، ارتقای کیفیت خودروها از منظر فنی و سوخت، گسترش حمل و نقل عمومی، ورود خودروها، اتوبوس ها و موتورسیکلت های هیبریدی و برقی، بالابردن سطح کیفی معاینه فنی متناسب با ارتقای استاندارد، کاهش و کنترل تخلفات در زمینه دریافت معاینه فنی، برخورد و اعمال قانون پلیس با خودروهای تولید کننده آلاینده از دیگر اقدامات موثر برای کنترل منابع متحرک به عنوان یکی از عوامل اصلی در ایجاد آلودگی هوای شهر تهران است.

هوای شهر تهران در سال جاری 10 روز پاک، 147 روز سالم، 41 روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم بوده است
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تهران همچنین به شاخص کیفی هوای تهران از ابتدای سال جاری تاکنون اشاره کرد و گفت: شاخص کیفی هوای تهران دراین مدت، 10 روز پاک، 147 روز سالم، 41 روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم بوده است.

حیدرزاده در خصوص افزایش جمعیت سفیدبالک(مگس سفید) در شهر تهران نیز گفت: مرکز تحقیقات آفات وزارت جهاد کشاورزی باید راه های مقابله با آفت سفید بالک را شناسایی و به دستگاه های ذی ربط از جمله شهرداری تهران اعلام کند.

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی است، افزود: شهرداری تهران اقدامات موثر و مفیدی در زمینه مقابله با سفیدبالک ها انجام داده است.
bato-adv
bato-adv