bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۴۱۵۱

موج نوسان دلار کوتاه شد؟

تاریخ انتشار: ۰۱:۱۳ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷

در اولین روز هفته، قیمت دلار نه قدرت نزول به زیر سطح ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان را از خود نشان داد و نه توانست تا ساعت ۴ بعدازظهر از مرز۱۳ هزار و ۸۰۰ تومانی عبور کند. در واقع دامنه نوسان دلار در روز شنبه حدود ۲۰۰ تومان بود. روز پنج‌شنبه نیز قیمت این ارز در دامنه ۲۰۰ تومانی ۱۳ هزار و ۷۰۰ تا ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان نوسان کرده بود. روز پنج‌شنبه این ارز ساعت ۴ بعدازظهر ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت خورد و در همان ساعت روز شنبه دلار روی عدد ۱۳ هزار و ۷۸۰ تومان ایستاد.

به گزارش دنیای اقتصاد، برخی فعالان اعتقاد دارند کاهش دامنه نوسانات نشانه‌ای از بازگشت ثبات و شرایط عادی به بازار است. از نظر آنها در صورت ادامه این روند دپوکنندگان دلار به بازار وارد خواهند شد و با عرضه ارز خود زمینه‌ساز نزول قیمت‌ها به سطوح پایین‌تر خواهند شد. در برابر این دیدگاه، کسانی قرار دارند که معتقدند آرامش ارزی فعلی موج نوسان دیگری را در پی دارد. عده‌ای از این افراد این اصطلاح را به‌کار می‌برند که«بازار در حال قوی کردن کف قیمتی خود است». به گفته آنها، بازار زمانی افزایشی می‌شود که اطمینان بیشتری کسب کند خبری از نزول سریع قیمت‌ها نیست. در این شرایط، تقاضای جدید به خود جسارت می‌دهد و با ورود دوباره زمینه‌ساز افزایش نوسان می‌شود. به گفته آنها، بازار پس از هر نوسان سنگین حدود ۱۰ روز نیاز دارد که آماده حرکت بعدی شود. با این حال، بخش دیگری از فعالان عنوان می‌کنند، نوسانات شدید اواسط شهریور به‌دلیل حرکت برخی سپرده‌های بانکی به‌سوی بازار ارز بود.

در کنار این، آنها باور دارند در همین ۶ ماه ابتدایی سال، خریدهای مازاد زیادی صورت گرفته است، در نتیجه تقاضای زیادی باقی نمانده که بخواهد وارد شود. همچنین هرگونه تغییر رفتار بازار و کاهشی شدن قیمت‌ها، می‌تواند زمینه‌ساز ورود عرضه ارز بسیاری از افراد عادی شود. در روزی که دلار در یک محدوده خاص نوسان کرد، سکه تمام بهار آزادی نیز در دامنه ۴ میلیون و ۳۲۰ تا ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان حرکت کرد. سکه تمام بهار آزادی از دوشنبه گذشته بین دو مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ و ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نوسان بوده است. در این بازه زمانی سکه از یکسو توانایی بازگشت به سطح ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را از خود نشان نداد و ازسوی دیگر در برابر نزول به زیر مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی از خود مقاومت نشان داد.

در اولین روز هفته نیز سکه تا نزدیکی مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد ولی در نهایت توانست با پرش از کف روزانه ساعت ۴ بعدازظهر روی قیمت ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان قرار بگیرد. البته این قیمت ۸۰ هزار تومان کمتر از روز پنج‌شنبه بود. برخلاف افت سکه، روز شنبه هر گرم طلای ۱۸ عیار روندی افزایشی داشت و توانست با ۴ هزار تومان رشد به عدد ۳۷۷ هزار تومان برسد. افزایش قیمت گرم طلا در شرایطی رخ داده است که بسیاری از معامله‌گران انتظار داشتند در ماه محرم تقاضای چندانی در بازار وجود نداشته باشد. روز گذشته هر گرم طلای ۲۴ عیار نیز بالای ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت.

برخی از معامله‌گران باور دارند سکه در ماه‌های آتی تحت‌فشار تحویل سکه‌های پیش‌فروش خواهد بود. این در حالی است که برخی فعالان باور دارند، گرم طلا پس از ماه‌های محرم و صفر با افزایش تقاضای بیشتری مواجه می‌شود. در این میان، دریافت مالیات یا عدم دریافت آن در مورد سکه‌های پیش‌فروش، یکی از بحث‌هایی است که ذهن معامله‌گران سکه را درگیر کرده است. به گزارش «ایسنا» به‌تازگی تقوی‌نژاد - رئیس سازمان امور مالیاتی - اعلام کرده است که «خریداران تا ۲۵ سکه از مالیات معاف خواهند شد، اما بیش از آن با توجه به جدول رده‌بندی که در نظر گرفته شده باید مالیات بپردازند به‌گونه‌ای که کسانی که حدود ۱۰۰۰ سکه دارند تا ۳۵ درصد مالیات پرداخت خواهند کرد.

این در حالی است که در مورد مالیات سکه‌ در تیرماه سال‌جاری نیز بحث دریافت مطرح شد که در همان زمان هم مالیات‌گیری از سکه‌های پیش‌فروش مورد توافق قرار نگرفت و رد شد؛ چراکه این اعتقاد وجود داشت که اگر سکه‌ها طبق تعهد بانک مرکزی پرداخت نشود، این موجب بی‌اعتمادی شده و البته دلیلی هم برای این موضوع وجود ندارد، زیرا بانک مرکزی تضمین کرده بود که سکه‌ها را به‌طور فیزیکی و طبق قرارداد اولیه تحویل داده و مالیاتی از آن دریافت نکند. تاکنون نیز روند تحویل سکه‌ها بر همین اساس پیش رفته و صاحبان سکه‌های پیش‌فروش بدون دریافت مالیاتی سکه خود را تحویل گرفته‌اند.

برچسب ها: اقتصاد نوسان دلار
bato-adv
bato-adv
bato-adv