گزارشی از سفرهای استانی لاریجانی و احمدی نژاد:
رقابت شهر به شهر لاريجاني و احمدي نژاد
تب سفرهاي استاني محمود احمدي نژاد و و هيات دولت به علي لاريجاني هم سرايت کرد. لاريجاني که ديروز در راس هياتي از مجلس راهي استان مرکزي شده بود خبر داد از اين پس مجلس براي دستيابي به مدل توسعه متوازن به سفرهاي استاني مي رود.
هرچند لاريجاني هدف از اين تصميمش را شنيدن نظر نخبگان و آشنايي با مشکلات مناطق مختلف کشور براي تنظيم سند برنامه پنجم عنوان کرده است اما تعداد سفرهاي داخلي رئيس مجلس طي ماه هاي اخير از اهداف مختلف رفت و آمدهاي مستمر لاريجاني حکايت مي کند؛ برشمردن اهداف و منافع حزبي سياسي چون نسپردن ميدان به احمدي نژاد در مناطق دورافتاده از پايتخت، جلب آراي احمدي نژاد در اين مناطق که گفته مي شود آراي اصلي وي در انتخابات بوده است، نقش پردازي ديگر چهره هاي ميانه روي نظام در اين مناطق و... براي سفرهاي استاني لاريجاني که از اين پس قالب و صورتي رسمي به خود گرفته است کم نيست.
اما واکاوي علت ورود رياست مجلس به اين سفرهاي دوره يي حائز اهميت است چراکه سفرهاي هيات دولت بارها و بارها از سوي کارشناسان مورد نقد قرار گرفته است و مجلس خود چندين بار به خاطر تشکيل جلسات هيات دولت در استان ها و عدم حضور سران دولت در پايتخت به احمدي نژاد و اصرارش به رفت و آمدهاي شهر به شهر ايراد وارد مي کرد؛ لزوم پرداختن رئيس جمهور در راس دولت به امور کلي و ارائه سرکشي و نظارت بر کارهاي استاني به مسوولان استان و نمايندگان دولت، هزينه تراشي هاي سفرهاي استاني، از جمله نقدهاي کارشناسي و جمعي از نمايندگان به سفرهاي استاني بود که در سال 84 از سوي احمدي نژاد مرسوم شد.
هم اکنون پنج سال از رسم تازه ظهور احمدي نژاد براي سفرهاي استاني مي گذرد و هيات دولت در حال اتمام سومين دور سفرهايش است که لاريجاني نيز پس از سفرهايي مستمر به استان هاي مختلف سرانجام اعلام کرد مجلس نيز به سفر استاني مي رود. روساي قواي مجريه و مقننه در حالي با نام آشنايي با مشکلات مناطق مختلف کشور شال و کلاه کرده اند که بارها شعار تعامل، وحدت و تلاش براي نيل به اهداف مشترک نظام، دولت و مجلس را شنيده ايم و حال اين سوال پيش مي آيد که چرا تعامل دو قوه منجر به سرکشي يکي از آنها به استان هاي مختلف نمي شود و چرا روساي دو قوه بايد موازي کارانه تمام هزينه هاي آشنايي با مشکلات مناطق مختلف را دوبرابر کرده و انرژي و وقت و زمان خود را صرف رقابت شهر به شهر کنند.
سوال ديگر اينکه آيا همه امور و مشکلات کشور در رسيدگي و سرکشي به مشکلات مناطق مختلف خلاصه شده است؟ به هر روي در لابه لاي همه اين اما و اگرها و بايد و نبايدها لاريجاني ديروز در جلسه شوراي اداري استان مرکزي رسماً از عزم مجلس براي استمرار سفرهاي استاني خبر داد. خبر ورود لاريجاني به اراک ديروز در حالي روي خروجي سايت ها و خبرگزاري ها قرار گرفت که حسن زماني مشاور وي به فارس گفت؛ رئيس مجلس دوشنبه پنجم بهمن ماه به منظور سفري هفت روزه عازم کشورهاي کويت، کنيا و اوگاندا مي شود. به اين ترتيب لاريجاني در حالي شنبه آينده به سفر چهارروزه اش به استان مرکزي پايان مي دهد که دوشنبه عازم کويت خواهد شد.
اگرچه دعوت کشورهاي منظور با هدف توسعه و افزايش روابط و تعاملات پارلماني و گسترش سرمايه گذاري هاي اقتصادي مشترک است اما نقش قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي آن توسط دستگاه هاي اجرايي که در راس مجلس بر دوش لاريجاني سپرده شده است بااهميت تر است يا گسترش روابط پارلماني با کنيا و اوگاندا و آشنايي با مشکلات مناطق مختلف در حالي که مجلس از 290 نماينده نقاط مختلف کشور تشکيل شده و گسترش روابط بين کشورها نيز طبق قانون به وزارت امور خارجه محول شده است.