داستان برنامه عشق ابدی چیست و چرا جنجالی شد؟

«عشق ابدی» ، داستان دورهمی چندروزه دخترها و پسران است که در ویلایی بزرگ در یک جزیره کنار هم قرار گرفتند تا عشق را پیدا کنند.«عشق ابدی» یک عشق غیر واقعی را به مخاطب نشان می دهد، علاقهای در عرض چند ساعت به وجود آمده و با ورود یک آدم جدید از بین می رود.در عین حال ضربه ای که اینگونه برنامه ها به باورهای جوانان وارد می کنند غیر قابل انکار است.
فرارو - پخش برنامه «عشق ابدی» اخیراً در یوتیوب آغاز شده که با انتقادات منفی زیادی همراه بوده است.
به گزارش فرارو، «عشق ابدی» با اجرای پرستو صالحی یک برنامه رئالیتی شو در زمینه ازدواج و دوستیابی است. در ادامه نگاهی به داستان و انتقادات عشق ابدی خواهیم داشت.
«عشق ابدی» یک عشق غیر واقعی را به مخاطب نشان می دهد،علاقهای در عرض چند ساعت به وجود آمده و با ورود یک آدم جدید از بین می رود.در عین حال ضربه ای که اینگونه برنامه ها به باورهای فرهنگی وارد می کنند غیر قابل انکار است. عشق در فرهنگ و باورهای ایرانی جایگاه مقدسی دارد اما «عشق ابدی» به یک اسباب بازی تبدیل شده است.
مخاطب در «عشق ابدی» سرگرمی را نگاه نمی کند بلکه سقوط و ابتذال ارزش های ایرانی و انسانی را مشاهده می کند. پسر و دختری که تمام وقت خود را با هم سپری می کنند، بعد از ورود یک آدم جدید همه چیز را به هم میریزند و به دنبال فرد جدید میروند.
افرادی که خود را درسطح بالایی از علم و آگاهی معرفی میکنند و ادعا دارند که به اخلاق پایبندند اما از رفتارهای غیر اخلاقی اعم از دروغ و تهمت دریغ نمیکنند. « عشق ابدی» نه تنها با باورهای اعتقادی همخوانی ندارد، بلکه به باور بیشتر مردم چنین برنامههایی ضد ارزش محسوب میشوند.
داستان عشق ابدی از کجا آمده است؟
این برنامه یک رئالیتی شو در زمینه دوستیابی و ازدواج است که در تعدادی از کشورها تولید میشود. مانند: «جهنم سینگلی» و «عشق پس از طلاق» در کره جنوبی یا برنامه «کدبانوهای واقعی بورلی هیلز» در آمریکا.
در رسانههای ایرانی نمونههای مختلفی از رئالیتی شوها دیده میشود که گاهی با جذب مخاطب همراه بودند مانند «جوکر»، «شام ایرانی» و «مافیا».
در «عشق ابدی» چند جوان دور هم جمع شده اند تا عشق زندگی خود را پیدا کنند. این برنامه در شبکه اجتماعی یوتیوب منتشر میشود.
اتفاقات اینگونه برنامهها در ظاهر در لحظه اتفاق میافتد، اما بیشتر سکانسها و وقایع رئالیتی شوها توسط تیم برنامهریزی در کنار هم قرار میگیرند تا مخاطب را با خود همراه کنند، مانند دعوای شرکتکنندهها با یکدیگر. در حقیقت فقط ۵ درصد وقایع ناخواسته و ناگهانی اتفاق میافتد.
هرچند سازندگان غالبا برای این برنامه فراخوان می دهند؛ اما معمولاً کسانی حضور پیدا میکنند که به دنبال دیدهشدن بیشتر در فضای مجازی هستند. بهعنوانمثال؛ در نسخه کرهای این برنامه با نام «جهنم سینگلی»، دختر و پسرهایی که حضور دارند، مدلهای اینستاگرامی و یوتیوبر هستند. در «عشق ابدی» هم ماجرا همین است، افرادی ایفای نقش میکنند که مدل و بلاگرند. در واقعیت این افراد میپذیرند که از طرف دیگران مورد قضاوت قرار بگیرند تا در فضای مجازی دیده شوند.
همچنان که مشاهده شده، شرکتکنندهها با پخش قسمتهای ابتدایی این برنامه فالوورهای زیادی در اینستاگرام جذب کردند. بر اساس نظر منتقدان کسانی که در طبقه بالای اجتماعی و فرهنگی قرار دارند از حضور در این برنامه امتناع میکنند.
تبدیل عشق به یک کالای بیارزش
بر اساس نظر منتقدان، این برنامه عشق را تبدیل به یک کالای سرگرمی کرده که شرکتکنندهها برای رسیدن به پول، حاضرند خود را یک عاشق نشان دهند و حتی فردی را هم که به دنبال عشق واقعی است بهراحتی از برنامه حذف میکنند.
شهره سلطانی در یک گفتوگوی ویدیویی درباره این برنامه میگوید: «عشق در این برنامه به سخره گرفته شده است. کلمه عشق یک واژه مقدس است که حتی شوخی با آن جایز نیست. «عشق ابدی» بیش از آنکه جذاب باشد، بدآموزی دارد و در همه جای دنیا، اینگونه برنامهها زشت و ناپسند هستند. این برنامه حتی کیفیت قابلقبولی ندارد و یک کپی ضعیف از نمونههای خارجی است که چیزی برای ارائه ندارد.»
تصویر غیرواقعی از زنان
در این برنامه کلیشههای قدیمی علیه زنان بهنوعی بازتولید میشود. زنانی که در این برنامه حضور دارند، نقشزنانی حسود و زودرنج را ایفا میکنند که دائماً در حال جنگ و جدل بر سر یک آقا هستند. مسعود فراستی در این باره در یک برنامه ویدئویی میگوید: «این برنامه آنقدر شنیع است که انسان از نگاهکردن به آن شرم میکند. عشق ابدی توهینی به زنان ایرانی است.»
فرهنگسازی غلط در جامعه
علیرضا شریفی یزدی، کارشناس و روانشناس اجتماعی درباره این برنامه در مصاحبه با همشهری گفته است: «برنامه یوتیوبی عشق ابدی، نقاط ضعف فرهنگ ایران را نشانه رفته و با سوارشدن بر موج توهمی، خود را در شبکه اجتماعی عرضه کرده است. واقعیت این است که این چنین فرهنگسازیها موجب میشود رابطه عمیق و سالم میان جوانان کمرنگ شود.»