رکورد منفی برای ریپل؛ هیچکس XRP را دوست ندارد!

مجموعه ای از افت علاقه خرده فروشان و نهنگهای کوچک به اضافه الگوی صلیب مرگ در تحلیل تکنیکال ریپل احتمال ریزش قریب الوقوع را بالا میبرد
فرارو - جستجوی جهانی واژه “ripple” در موتورهای جستجوی گوگل به پایینترین سطح از اول سال ۲۰۲۵ رسید.
به گزارش فرارو؛ جستجوی جهانی عبارت انگلیسی “ripple” از امتیاز ۱۰۰ در ابتدای دسامبر ۲۰۲۴ به عدد ۱۴ رسید. کارشناسان رمزارز اعتقاد دارند افت جستجو واژه ریپل در موتورهای جستجوی گوگل نشان از افت علاقه و در نتیجه افت تقاضا در بازار خردهفروشی دارد. اما آیا این افت علاقه عمومی میتواند به مانعی سر راه ادامه مسیر چهارمین ارز بزرگ بازار رمز ارز تبدیل و باعث افت قیمت شود؟ در ادامه با تحلیل تکنیکال و بنیادی اصلیترین سناریوهای پیش روی ریپل را شرح میدهیم.
از حل پرونده ریپل در کمیسیون بورس تا بحران اعتماد
افت توجه عمومی به XRP صرفاً یک پدیده ساده در جستجوی نیست. برخی عوامل تکنیکال و بنیادین نیز در این روند نقش داشتهاند. اما اصلیترین علت آن، حل مشکل پرونده ریپل است.
یکی از مهمترین نقاط عطف در تاریخ ریپل، دعوی حقوقی طولانیمدت با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بود. حل و فصل پرونده ریپل با SEC در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ، به عنوان پایانی بر یکی از جنجالیترین پروندههای حقوقی در حوزه ارزهای دیجیتال اعلام شد. اما ممکن است این توافق تا ۲۶ خرداد به صورت رسمی نهایی نشود. این رویداد، برخلاف انتظار، نه تنها باعث رشد پایدار قیمت ریپل نشد؛ بلکه پس از مدتی به کاهش جذابیت خبری این ارز نیز انجامید که اصلی ترین عامل افت جستجوی ریپل در کوگل است.
از سوی دیگر، شرکتهای مختلفی درخواست ثبت صندوق ETF اسپات ریپل در بورس آمریکا را ارائه دادهاند که به عنوان شتابدهنده صعودی محسوب میشود، اما این طرحها هنوز در مراحل اولیه هستند و اثر ملموسی بر تقاضای بازار نگذاشتهاند.
بررسی رفتار نهنگهای ریپل: فروش گسترده در مقابل انباشت استراتژیک
بر اساس دادههای آنچین، بین ۱۲ الی ۱۵ خرداد (۲ تا ۵ ژوئن)، نهنگهای ریپل (دارندگان بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون توکن) حدود ۲۵۰ میلیون واحد از این ارز، به ارزش تقریبی ۵۳۵ میلیون دلار را به فروش رساندند. این فروش باعث افزایش فشار نزولی بر قیمت شد.
اما از سوی دیگر، نهنگهای بزرگتر (دارندگان بین ۱۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد توکن) در همین بازه زمانی حدود ۹۰۰ میلیون واحد ریپل به ارزش ۱.۹ میلیارد دلار خریداری کردند. این انباشت نشاندهنده دیدگاه صعودی این گروه به آینده ریپل و تلاش برای حفظ قیمت بالای ۲ دلار است.
کارشناسان اعتقاد دارند، در حال حاضر تضاد دیدگاهها در بازار ریپل به چشم میخورد. در حالی که برخی نهنگها با فروش گسترده به دنبال کاهش ریسک هستند، برخی دیگر با انباشت در حجمهای بالا به آینده امیدوارند. این رفتارها، همراه با انتقالات بزرگ ریپل، میتواند در کوتاهمدت نوسانات قیمتی را افزایش دهد.
تحلیل تکنیکال ریپل: فشار نزولی در شرایط حساس
بر اساس نمودار روزانه ریپل به تتر در تاریخ ۱۷ خرداد (۷ ژوئن ۲۰۲۵)، نشانههایی از ضعف تکنیکالی در بازار ریپل دیده میشود.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میکنید، قیمت ریپل در محدوده ۲.۱۷ دلار معامله میشود و در حال تشکیل یک الگوی مثلث نزولی است؛ یک الگوی کلاسیک که معمولاً نشاندهنده ادامه روند نزولی است، همچنین حجم معاملات در نزدیکی رأس مثلث کاهش یافته، که نشانهای از نزدیک بودن یک حرکت شدید قیمتی است. از سویی قیمت پایینتر از هر دو میانگین متحرک ۵۰ و ۲۰۰ روزه قرار دارد و الگوی صلیب مرگ نشان از سلطه فروشندگان و ریزش قریب الوقوع در بازار ریپل دارد.
این ارز مقاومتهای ۲.۲۶ دلار و ۲.۳۴ دلار واقع در میانگین متحرک ۲۰۰ و ۵۰ روزه را پیش روی خود دارد.
از حمایتهای مهم که سدی علیه ریزش این ارز است، میتوان به ۲.۱۸ دلار به عنوان حمایت مینور که قبلاً مقاومت بوده و ۱.۶۱ دلار به عنوان حمایت کلیدی بلندمدت اشاره کرد.
آینده ریپل پس از افت تقاضا
در صورت شکست مقاومتی محدوده ۲.۲۷ تا ۲.۳۴ دلار با حجم معاملات قوی، میتوان اهداف قیمتی ۲.۷۰ تا ۳.۰۰ دلار را متصور شد. اما وقوع چنین حرکتی نیازمند محرکهای بیرونی مثبت مانند خبرهای مثبت یا پذیرش درخواست صندوقهای ETF اسپات ریپل است.
در سناریوی نزولی، در صورت شکست سطح حمایت ۲.۱۸۴۷ دلار، احتمال سقوط به محدودههای ۱.۷۰ تا ۱.۶۱۲۵ دلار را افزایش مییابد. سطح ۱.۶۱۲۵ بهعنوان حمایت بلندمدت اهمیت زیادی دارد و شکستن آن میتواند ترسهای گستردهتری را در بازار فعال کند.
آیا XRP دوباره اوج میگیرد؟
ریپل با ارزش بازار ۱۲۸.۴ میلیارد دلاری، از لحاظ ارزش بازار، رتبه چهارم در بازار رمزارزها را دارد و مدت زیادی است موفق به حفظ این جایگاه قوی شده است.
کاهش توجه عمومی به XRP و وضعیت تکنیکال شکننده آن، هشداری برای معاملهگران کوتاهمدت و خردهفروشان است . شکست الگوی مثلث نزولی (در هر جهت) در روزهای آتی میتواند مسیر میانمدت قیمت را مشخص کند.