ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۷۶۶۴

محمد هاشمی رفسنجانی در گفت‌و‌گو با فرارو تحلیل کرد

پاسخ ایران به آمریکا چه خواهد بود؟

پاسخ ایران به آمریکا چه خواهد بود؟

بعد از حمله بی شرمانه ایالات متحده به کشورمان، اکنون زمان مهمی برای تصمیم گیری مقامات ایران است؛ تصمیمی که بسیار مهم و سرنوشت ساز خواهد بود.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- سرتیتر اخبار روز دهم جنگ ایران و اسرائیل، آغاز مشارکت نظامی آمریکا با اسرائیل در حمله به تاسیسات هسته ای ایران در سه نقطه متفاوت بود. این خبر در شرایطی مورد توجه قرار گرفت که ترامپ مدعی شد خواهان صلح است و در صورت رسیدن به نتیجه با تهران، ادامه حملات لااقل از سمت ایالات متحده متوقف خواهد شد، هرچند ترامپ در بخشی دیگر از سخنانش تاکید کرد اگر با ایران به نتیجه ای نرسد اهداف دیگری برای حمله وجود دارد.

به گزارش فرارو، در کنار این اخبار، موضوع همکاری برخی جاسوسان و عوامل نفوذی در شهرهای مختلف و دستگیری تعدادی از این عوامل توسط نیروهای نظامی و امنیتی نیز مطرح است و برخی چهره ها خواهان اعدام فوری این عوامل شده اند. در این شرایط و با توجه به ادامه جنگ، «محمد هاشمی رفسنجانی»، عضو هیات مؤسس حزب کارگزاران سازندگی و فعال سیاسی در گفت‌و‌گو با فرارو به تحلیل وضعیت موجود پرداخته است:

ترامپ درمیان تلاش های دیپلماتیک ایران تصمیم به حمله گرفت

محمد هاشمی رفسنجانی به فرارو گفت: «ترامپ در شرایطی تصمیم به حمله علیه ایران گرفت که پیش از این صحبت از دیپلماسی در روابط می کرد و حتی دور جدیدی از مذاکرات بین وزیر امورخارجه کشورمان با همتایان اروپایی در جریان بود. اما حالا ترامپ وضعیت را به مرحله ای رسانده که حتی سفرا، شهروندان و دیپلمات های خود را به ایالات متحده فراخوانده و اعلام خطر کرده است. حرکت ترامپ هم در ایالات متحده و هم در نظام بین الملل، حرکتی غیرقانونی و غیرقابل دفاع است. در شرایطی که دیپلمات های کشورها، در حال مذاکره هستند، حمله قانونی هیچ جایی ندارد و قابل دفاع نیست. نه تنها رئیس جمهور ایالات متحده به لحاظ قانونی چنین حقی نداشته، بلکه حتی بر اساس اطلاعات رسانه های داخل این کشور، وی بدون اطلاع حزب دموکرات و صرفا بر اساس مشورت با تندروهای داخلی ایالات متحده، دست به این حمله زده است. همه این ها اما ظاهر قضایاست و نمی دانیم پشت صحنه های سیاست خارجی در نظام بین الملل چگونه در تحرک است.»

وی افزود: «ایران کاملا حق دارد بر اساس حقوق بین الملل از خود دفاع کند و حملات متقابلی که علیه رژیم صهیونیستی رقم زده در راستای دفاع از حق ملی میهنی خود بوده است. بعد از حمله بی شرمانه ایالات متحده به کشورمان، اکنون زمان مهمی برای تصمیم گیری مقامات ایران است؛ تصمیمی که بسیار مهم و سرنوشت ساز خواهد بود. جنگ این روزها با جنگ 8 ساله تفاوت های گسترده ای دارد. در دوران 8 سال جنگ ایران و عراق، صدام گرچه مورد حمایت آشکار غرب و ایالات متحده بود اما این حمایت صرفا نظامی و معنوی بود. صدام بر اساس قراردادهای نظامی که داشت، سعی کرد ایران را تصرف کند و البته که نتوانست. در آن دوره ایالات متحده و کشورهای غربی، هیچ نوع همکاری آشکار و فیزیکی با صدام نکرده و سعی کردند بین خود و او مرز را حفظ کنند. اما اکنون حمایت ها فقط لفظی نیست. نکته مهم دیگر نوع حمله است. صدام حمله را با ترور و تلاش برای حذف مقامات ارشد ایران آغاز نکرد و با حمله به فرودگاهها شروع کرد اما اکنون رژیم صهیونیستی جنگ را با حمله به فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته ای کلید زده است. عوامل جاسوسی موساد و خائنان به کشور نیز در رخ دادن این نوع حمله نقش ایفا کردند. بنابراین نمی توان این تفاوت ها را در جنگ نادیده گرفت.»

رژیم صهیونیستی بدون اقدامات خرابکارانه و جاسوسی قدرتی ندارد

عضو هیئت مؤسس حزب کارگزاران سازندگی در ادامه گفت: «بسیاری از اقداماتی که رژیم صهیونیستی در کشور ما انجام داده، به واسطه جاسوسی است. درواقع عده ای جاسوس در کشور ما در حال ایفای نقش مخرب بوده اند. این جاسوسان باید به اشد مجازات برسند و خواهند رسید. بنابراین قدرت رژیم صهیونیستی را «قدرت جاسوسان» می نامم نه «قدرت نظامی» رژیم صهیونیستی جنگ را به اتکای جاسوسان و خائنان شروع کرد. رژیم صهیونیستی بدون این نوع اقدامات خرابکارانه توانایی خارق العاده ای در جنگ نداشت. اتفاقا پاسخ های ایران به رژیم صهیونیستی نشان از توان لحظه ای ایران برای پاسخ داشت و همین موضوع هم باعث شد نتانیاهو برای افزایش توان و مبارزه با ایران دست به دامان ترامپ شود. مشخص است که ترامپ مجوز حمله اولیه رژیم صهیونیستی به ایران را داده است. به مرور زمان و با شکل گرفتن رویکردهای جدید رژیم صهیونیستی و آمریکا در جنگ، نظام بین الملل به سمتی می رود که بسیاری از کشورها حامی ایران و علیه سیاست های نتانیاهو و ترامپ خواهند بود. از این نظر هم می توان گفت شرایط با جنگ 8 ساله متفاوت است چرا که در آن زمان نیز اغلب کشورها طرفدار صدام بودند و از او حمایت می کردند.در کل جنگ 8 ساله فقط یک کشور به طور واضح طرفدار ایران بود و این کشور سوریه بود.»

وی افزود: «به اعتقاد من ورود آمریکا به جنگ، به این شکل و با این نوع حمله لااقل در مقطع کنونی بیشتر تلاشی برای متوقف کردن جنگ است تا ادامه آن. هرچند نوع رفتار ترامپ همانطور که تاکید کردم قابل دفاع نیست. ایران با تمام توان در حال دفاع از کشور است و هر اقدامی که تا این لحظه ایران رقم زده، مشروع و در راستای دفاع از خود بوده است. شرایط تا کنون کاملا بر اساس حقوق منطقی و درستی است که ایران داشته و دارد.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات