ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۰۳۰۸

فاجعه آبی؛ آبخوان‌های کشور نحیف شده‌اند

فاجعه آبی؛ آبخوان‌های کشور نحیف شده‌اند

سخنگوی صنعت آب گفت: برداشت از آب زیرزمینی سرجمع برای همه مصارف ۴۴ میلیارد متر مکعب در سال است که این میزان کمی کاهش داشته و این کاهش به دلیل مدیریت ما نبوده، بلکه آبخوان‌ها نحیف شده و عمق آبخوان‌ها و چاه‌ها بیشتر شده است.

تبلیغات
تبلیغات

عیسی بزرگ‌زاده، درباره  اجرای برنامه سازگاری باکم‌آبی اظهار داشت: نشست‌های سازگاری با کم‌آبی با قدرت در استان‌ها جلو می‌رود دو جلسه اخیز برای اصفهان و حوزه دریاچه ارومیه و بویژه سد بوکان برگزار  و تصمیمات خوبی اتخاذ شد و باز هم برگزار خواهد شد. برنامه‌های‌ریزی به تفکیک هر استان داریم که در مورد آب زیرزمینی و مصارف آن در کشاورزی و شرب و بهداشت و صنعت چگونه برنامه کاهش و مدیریت مصرف داشته باشیم تا به تسکین فرونشست کمک کنیم.

به گزارش ایلنا، وی افزود: اکنون آنچه مهم است کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی است، زیرا برنامه‌ها تدوین شده و کارگروه‌ها باید با حضور استانداران فعال شوند، نواقصی در این بخش وجود دارد که باید ابزار لازم را بکار بگیرند که تا صرفه‌جویی رخ دهد در هر حال  باید در بخش گارگروه‌های استانی فعال شویم و برداشت آب را کنترل کنیم.

سخنگوی صنعت آب گفت: برداشت از آب زیرزمینی سرجمع برای همه مصارف ۴۴ میلیارد متر مکعب در سال است که این میزان کمی کاهش داشته اما این کاهش به دلیل مدیریت ما نبوده است به دلیل این بوده آبخوان‌ها نحیف شده و عمق آبخوان‌ها و چاه‌ها بیشتر شده است.

وی تاکید کرد: رقم ۴۴ میلیارد متر مکعب برداشت از آب‌های زیرزمینی بر اساس برنامه هفتم توسعه باید به حدود ۳۶.۷ میلیارد متر مکعب برسد.

بزرگ‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: همه برداشت غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز نیست بسیاری از چاه‌های مجاز نیز اضافه بر پروانه‌ها برداشت می‌کنند که ما باید ۱۵ میلیارد متر مکعب آن را کنترل کنیم.

به گفته وی؛ بیش از ۱۵۰ میلیارد متر مکعب در چند دهه گذشته از منابع آب زیرزمینی استاتیک مصرف شده که این رقم نگران‌کننده است زیرا باعث شده در بیش از ۳۵۰ دشت فرونشست داشته باشیم.

سخنگوی صنعت آب متذکر شد: اکنون ناچار از کنترل برداشت‌های غیرمجاز در دشت‌ها هستیم و شورای عالی آب و برنامه هفتم در این خصوص برنامه‌های دقیقی دارند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در ۲۳ استان و ۴۳ شهر بویژه تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، گرمسار، سمنان، بندرعباس، اراک و ساوه مشکلات تامین تاب شرب را داریم. در این راستا، برنامه اول در کنار مدیریت مصرف و تقاضا؛ ایجاد انعطاف‌پذیری لازم و کمک از منابع آب جایگزین را در دستور کار قرار دارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات