ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۲۶۳۱

آیا چین به ایران اسلحه می فروشد؟

آیا چین به ایران اسلحه می فروشد؟

بخشی از توانایی پدافندی ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه آسیب‌هایی دیدند. به همین دلیل بود که موضوع نوسازی تجهیزات و تسلیحات مورد توجه قرار گرفت. طبیعی بود که اگر ایران قصدی برای انجام این اقدام داشت، به سمت کشورهای شرقی سازنده تسلیحات می‌رفت.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- خرید هواپیماهای جنگنده و سامانه‌های پدافندی از چین، موضوع داخل شبکه‌های اجتماعی و اظهارنظرهای رسانه‌ای پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل است. خبری مهم که ادعاهای مختلفی درباره آن وجود دارد، مورد تکذیب قرار می‌گیرد و همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

به گزارش فرارو، جنگ ۱۲ روزه بعضی نیازهای ایران در حوزه نظامی را برجسته کرد. به خصوص این که نیروی هوایی کشور نیاز به نوسازی دارد و سرنوشت پرونده خرید جنگنده‌های سوخو – ۳۵ از روسیه هنوز مشخص نیست. در کنار موضوع جنگنده‌ها، خرید سامانه‌های پدافندی برای تقویت این حوزه هم مد نظر قرار گرفته است. آخرین خبرها مربوط به خرید سامانه پدافندی HQ-9 از چین توسط ایران بود که سفارت پکن در تل‌آویو آن را تکذیب کرد.

دو نیاز راهبردی

بخشی از توانایی پدافندی ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه آسیب‌هایی جدی دیدند. به همین دلیل بود که موضوع نوسازی تجهیزات و تسلیحات مورد توجه قرار گرفت. طبیعی بود که اگر ایران قصدی برای انجام این اقدام داشت، به سمت کشورهای شرقی سازنده تسلیحات می‌رفت. اخبار حاکی از آن بود که ایران به دنبال عقد قرارداد با چین برای خرید جنگنده‌های J-10 و سامانه‌های پدافندی است. علت حرکت به سمت چین به جای روسیه نیز این موضوع بود که ایران با توجه به فروش نفت خود به چین، می‌تواند هزینه‌های خرید این سامانه‌ها را با نفت تهاتر کند.

سلاح چین

دست آخر پایگاه خبری میدل‌ایست‌آی مدعی شد که چین ارسال سامانه پدافندی HQ-9 به ایران را آغاز کرده است. این سامانه، بر پایه سامانه روسی اس – ۳۰۰ ساخته شده و در دو نسخه زمینی و دریایی برای استفاده روی شناورها ارائه می‌شود. در حال حاضر چین استفاده‌کننده اصلی این سامانه در چند نسخه است. پاکستان، مراکش، ترکمنستان، ازبکستان و مصر نیز کشورهایی هستند که از نسخه‌های صادراتی این سامانه استفاده می‌کنند. HQ-9 یک سامانه موشکی زمین به هواست که قابلت انهدام اهداف متخاصم تا ۱۲۰ کیلومتری را دارد.

جنگنده J-10 نیز دیگر محصولی است که گفته می‌شود ایران قصد خرید آن را دارد. هر فروند از این جنگنده با توجه به امکانات و نسخه‌ای که امکان فروش دارد، بین ۴۰ تا ۵۰  و بر اساس برخی گزارش‌ها تا ۹۰ میلیون دلار فروخته می‌شود. در حالی که سوخو – ۳۵ بر اساس گزارش‌ها بین ۸۵ تا ۱۰۴ میلیون دلار برای هر فروند، قیمت‌گذاری می‌شود. در حال حاضر فقط چین و پاکستان از جی-۱۰ استفاده می‌کنند. بعد از جنگ اخیر هند و پاکستان، این جنگنده بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

این هواپیما به عنوان یک جت نظامی چندمنظوره شناخته می‌شود و در زمره جنگنده‌های نسل ۴.۵ قرار می‌گیرد. دیگر جنگنده‌های این نسل،F/A-18E/F Super Hornet, Eurofighter Typhoon, Dassault Rafale, Saab JAS 39E/F Gripen, Sukhoi Su-30, Sukhoi Su-35,  و Mikoyan MiG-35 هستند. قابلیت عملیات در شرایط آب و هوایی مختلف را دارد و برای حمله به اهداف زمینی و درگیری هوایی طراحی شده است.

سلاح چین

اخبار ضدونقیض

اخبار و واکنش‌های مربوط به این دو گزینه، متفاوت است. البته پیش از این نیز گزارش‌هایی مدعی شده بودند که ایران مهمات، تجهیزات تولید موشک نیز از چین وارد کرده است. سفارت چین در اسرائیل، در واکنش به گزارش‌های منتشر شده درباره فروش سیستم‌های موشکی زمین به هوا به ایران، در بیانیه‌ای که اسرائیل هیوم آن منتشر کرد، اعلام داشت: «سفارت چین محتویات این گزارش را نادرست اعلام می‌کند. چین مطابق اصول و قواعد خود، هرگز به کشورهای درگیر جنگ تسلیحات صادر نمی‌کند و همچنین بر صادرات محصولات دارای مصرف دوگانه، به شدت نظارت دارد. چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، درباره صادرات کالاهای مرتبط با بخش نظامی، رویکردی محتاطانه و مسئولانه اتخاذ می‌کند.»

وزارت دفاع چین هم روز چهارشنبه درباره برنامه فروش جنگنده‌های جی – ۱۰ گفت: «چندین کشور در حال مذاکره با پکن برای خرید تسلیحات، از جمله جنگنده‌های جی-۱۰ هستند. چین مایل است دستاوردهای توسعه تجهیزات خود را با کشورهای دوست به اشتراک بگذارد.» این مقام چینی نام هیچ کدام از کشورها را اعلام نکرد و هنوز مشخص نیست که آیا موضوع خرید جنگنده نیز مانند خرید سامانه‌های پدافندی‌ست یا نه.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات