مهاجرت؛ ایرانی‌ها دقیقا کجا می‌روند، چرا می‌روند؟

مهاجرت؛ ایرانی‌ها دقیقا کجا می‌روند، چرا می‌روند؟

آبان ماه امسال، رصدخانه مهاجرت ایران، در گزارشی اعلام کرد نرخ مهاجرت از ایران، با ۱۴۱ درصد افزایش به ۱۱۵ هزار ورودی جدید در سال رسیده است و به این ترتیب رتبه اول مهاجرفرستی بر اساس نرخ رشد مهاجر جدید را ثبت کرده است. کشور‌های مقصد ایرانیان برای مهاجرت در طول یک سال گذشته، متنوع بوده، اما ترکیه، ایتالیا و کانادا جزو کشور‌هایی هستند که با مقاصدی، چون سرمایه گذاری، تحصیل یا خرید ملک، بیشتر مورد توجه ایرانیان بوده اند.
راز‌های مهاجرت پزشکان

راز‌های مهاجرت پزشکان

در سال‌های اخیر، مهاجرت پزشکان و پرستاران به یک معضل تبدیل شده است که تهدید جدی برای سیستم سلامت و کل اقتصاد کشور به شمار می‌رود. بر اساس گزارش‌های مختلف، آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران افزایش چشمگیری یافته و سالانه هزاران پزشک و پرستار از ایران می‌روند. این موضوع با توجه به کمبود فعلی نیرو‌های پزشکی و پرستاری بر اساس استاندارد‌های جهانی و افزایش بار بیماری‌های مختلف در کشور و تقاضای ناشی از آن در مراکز بهداشتی و درمانی بسیار جدی است. از طرفی، تورم افسارگسیخته و تحریم‌های بین‌المللی و مسائل اقتصادی و معیشتی ناشی از آن و همین‌طور مسائل داخلی نظام سلامت مانند چالش‌های تعرفه خدمات پزشکی و توزیع ناعادلانه نیروی انسانی در کشور مساله مهاجرت پزشکان و پرستاران را پیچیده‌تر کرده‌اند.
چرا «رکورد» زدیم؟
سیدجواد میری در گفتگو با فرارو تحلیل کرد

چرا «رکورد» زدیم؟

سه نکته درباره «مصرف بالای لوازم آرایشی» در ایران می توان ذکر کرد. یکی از این نکات به روایت سید جواد میری این است که «روایت رسمی، تلاش دارد زن برتر یا انسان برتر را در جنسیت مردانه یا زنانه با یک الگوواره‌ای در صدا و سیما، برنامه‌های دولتی و رسمی نشان دهد که آن الگو‌ها بین جوانان و نوجوانان (اعم از زنان، مردان، دختران و پسران) چندان مقبولیتی ندارند. درواقع، چون افراد می‌خواهند تمایز خود را از روایت رسمی نشان دهند، روی بدن خود یا پوشش و گفتار و رفتار خود تغییراتی ایجاد می‌کنند. «بدن‌مند شدن سوژه ها» فضایی را ایجاد می‌کند که افراد بتوانند اراده خود را به نوعی اعمال و محقق کنند.»
سارق حرفه‌ای از انگیزه‌اش برای دزدی می‌گوید

هری پاتر در تهران به جرم سرقت دستگیر شد

دلم ماشین خوب و لباس‌های گران‌قیمت می‌خواست؛ اما پدرم کارگر ساده است و توانایی مالی ندارد. من دلم می‌خواست ثروتمند شوم. قرار بود وقتی پولدار شدم دور سرقت را خط بکشم. من خیلی باهوشم. می‌خواستم درس را ادامه بدهم و دانشمند شوم.
فهم جوان ایرانی از مهاجرت کجا شکل می‌گیرد؟

به جمله هرکس دوست ندارد از ایران برود، چه جوابی می‌دهیم؟

«کشور هم برای حل مسائل جدی خود نیاز به دانشمند دارد و وقتی دایره افرادی که می‌توان از انرژی‌شان به نفع کشور بهره برد، محدود می‌شود با مشکل مواجه می‌شویم. این توهم خیلی مورد تاکید رسانه‌های خارج از ایران قرار می‌گیرد تا این‌گونه القا شود که در این کشور جایی برای نخبگان نیست، مثلا یک نفر در رسانه ملی یک صحبت غلطی می‌کند مبنی‌بر اینکه هرکس دوست ندارد برود. رسانه‌های غربی هم به‌شدت به این موضوع ضریب می‌دهند، ولی بعدش نمی‌آییم توضیح دهیم که این فرد حرف اشتباهی زده است.»
اعتراف دارویی مجلس

آیا ایران واقعا بزرگترین مصرف‌کننده داروست؟

«اول اینکه همیشه فکر می‌کنند کشور ما بزرگ‌ترین مصرف‌کننده داروست؛ درصورتی‌که این اصلاً درست نیست و ما در کل منطقه خاورمیانه به جز عراق و افغانستان که آماری نداریم پایین‌ترین سطح مصرف دارو را به لحاظ نسبت GDP در دنیا داریم. دوم آنکه با وجود قیمت‌گذاری دستوری دارو، همیشه داروی بی‌کیفیت یا کم‌کیفیت به مردم عرضه می‌شود. اشتباه سوم این است که کمترین میزان بودجه هر خانواده در سبدخانوار مربوط به حوزه سلامت به‌ویژه داروست. این دلایل باعث می‌شود، همیشه در تمام دولت‌ها صنعت دارو نسبت به دنیا عقب‌تر و موجودی دارو دچار مشکل باشد.»
درباره توقیف خودرو‌ها با پیامک کشف حجاب

در پارکینگ خودروهای توقیف شده برای بی‌حجابی چه می‌گذرد؟

«مهسا» یک بار هم در گذشته پیامک دریافت کرده و ماشینش توقیف شده، اما بعد از ترخیص دوباره برای او پیامک ارسال شده در حالی که مقنعه تیره رنگ به سر داشته است. او حدود یک ماه پیش به این مرکز آمده و گزارشی هم در این باره نوشته است، اما پاسخی نگرفته، بنابراین برای دومین بار مراجعه کرده است. پسر جوان دیگری که یک کلاه نقاب‌دار به سر دارد، پس از سه بار توقیف همراه مادرش به مرکز مراجعه کرده. می‌گوید که قبلا مو‌های بلندی داشتم و به همین علت برایم گزارش کشف حجاب ثبت شده است
انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامه‏‌ای به ابراهیم رئیسی هشدار داد:

بحران خودکشی رزیدنت‏‌ها

رئیس شورایعالی سازمان نظام پزشکی گفت: در برخی از رشته‌ها ورودی رزیدنت نداریم و دست سیستم آموزشی و درمانی از این افراد خالی خواهد ماند؛ در واقع با خالی شدن ظرفیت و کاهش کیفیت رزیدنت‌ها روبه‌رو هستیم. رزیدنت‌ها به فراموشی سپرده شدند و به لحاظ آینده شغلی دغدغه‌های زیادی دارند. ممکن است به‌زودی با صندلی‌های خالی در رزیدنتی مواجه شویم، زیرا در برخی رشته‌ها اصلاً ورودی نداریم.
ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان ۲ ساله شد

سامانه ایرانی ناجی دختران محروم افغان

طالبانی که در دور جدید قول حکومتی معتدل‌تر در مورد احترام به حقوق زنان و اقلیت‌ها را داده بود، تفسیر خود از قوانین اسلامی را سخت‌گیرانه‌تر دنبال کردند و در اولین ماه‌های برگشت خود به قدرت در دسامبر ۲۰۲۱، امکان تحصیل دختران ۱۰ سال به بالا و از کلاس ششم به بعد را در مدارس و سپس حدود یک سال بعد یعنی سپتامبر ۲۰۲۲ در دانشگاه‌ها نیز ممنوع کردند.

مربی فوتبال، متهم به آزار ۸ پسر نوجوان پای میز محاکمه ایستاد

مرد شرور که باعنوان مربی فوتبال ۸ پسر نوجوان را مورد آزار واذیت قرار داده درحالی محاکمه شد که والدین این بچه‌ها خواهان اشد مجازات برای متهم هستند. اما در ادامه دادگاه وقتی متهم که به گفته خودش متاهل بوده روبه روی قضات ایستاد ضمن انکار اتهامش گفت: من پسران نوجوان را آزار نداده‌ام.

هزینه‌های درمان چقدر بالا می‌رود؟

پزشکان معتقدند تعرفه‌های پزشکی ناچیز است و با این مبالغ از عهده مخارج خود برنمی‌آیند و یکی از دلایل گرایش آن‌ها به مشاغل غیرپزشکی، همین نا‌همخوانی تعرفه‌ها با تورم است. مردم هم می‌گویند با وجود حق بیمه‌ای که ماهانه به سازمان‌های بیمه‌گر می‌پردازند، ویزیت پزشکان معمولا شامل حق بیمه نمی‌شود و معمولا مجبورند آن را از جیب خود بپردازند.
پشت پرده ماجرای تفاوت بارش برف و باران در مرز ایران و ترکیه
محمد درویش در گفتگو با فرارو تحلیل کرد:

پشت پرده ماجرای تفاوت بارش برف و باران در مرز ایران و ترکیه

ما باید اقتصادمان را از یک اقتصاد به شدت «آب محور» تبدیل به اقتصادی کنیم که وابستگی کمی به آب دارد. آب باید بستر توسعه باشد، نه این که از فروش آب، تولید پول کنیم. این افتخاری نیست که ما اعلام کنیم میزان صادرات غیرنفتی ما در بخش کشاورزی ۱۲ برابر شده است. درست مثل این است که یک مجروح داشته باشیم که یک دستش مجروح است با کمبود خون رو به رو شده است و به مجروح بگوییم دست دیگر خود را هم جلو بیاور تا خون تو را بگیریم و تولید درامد کنیم. ما باید در حد نیاز‌های داخلی و در محصولات استراتژیکی مثل برنج، جو و گندم و ذرت تولیدی در حد ۳۰ میلیارد متر مکعب داشته باشیم و بقیه اب را به عنوان حق آبه محیط زیست و احیای رودخانه‌ها و تالاب‌ها استفاده کنیم. در حال حاضر، بخش کشاورزی ما، دست کم ۷۰ میلیارد متر مکعب، آب استفاده می‌کند
شهیندخت مولاوردی:

آیا بهانه‌ای برای تصویب نکردن لایحه ارتقای امنیت زنان باقی می‌ماند؟

آیا با بیانات اخیر عذر و بهانه‌ای برای شانه خالی کردن مجلس از بررسی و تصویب با قید فوریت لایحه، پذیرفتنی است؟ و زین پس چگونه می‌توان ترک فعل، بی‌عملی و بی‌اعتنایی را توجیه کرد؟ دیگر با چه زبانی و برای بار چندم به یک موضوع باید توجه داده شود؟!

برخورد با ۲۷ خانم آرایشگر به علت انتشار تصاویر خصوصی

فرمانده انتظامی استان بوشهر گفت: این بانوان آرایشگر پس از ارائه خدمات به مشتریان و به بهانه‌های مختلف از آنان تصویر برداری کرده و سپس در صفحات اینستاگرامی خود با اهدافی نظیر افزایش تعداد دنبال کننده در فضای مجازی، بالا بردن میزان مراجعه مشتریان، کسب درآمد و… انتشار می‌دادند.
در گفتگو با سه معلم مطرح شد:

۴۰۰-۳۰۰ معلم به‌خاطر فعالیت صنفی از رتبه‌بندی محروم شدند؛ مدیران را الک کردند

محمدرضا نیک‌نژاد گفت: تعداد ۳۰۰ الی ۴۰۰ معلم داریم که به خاطر فعالیت صنفی از رتبه‌بندی محروم شدند. قبل‌تر هر برخوردی با معلم‌ها متوجه رهبر فعالان صنفی می‌شد، اما الان این برخورد‌ها گریبان معلم‌هایی که فقط در تجمع شرکت می‌کنند هم گرفته است، یعنی معاون مدرسه داشتیم که به دلیل فعالیت‌ها هم رتبه بندی نگرفته و هم بعد از مدتی بازنشستگی اجباری به او دادند.

روایت افراد دارای معلولیت در سیستم آموزشی

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور از شناسایی بازماندگان از تحصیل به‌دلیل معلولیت یا بیماری خاص خبر داده و گفته بود که این افراد در بازه سنی ۶ تا ۱۱ سال قرار دارند. او البته آمار دقیق این افراد را اعلام نکرد. ماجرا البته به تحصیل در مدارس ختم نمی‌شود و دانشجویان دارای معلولیت نیز از مشکلات زیادی در مسیر تحصیل خود رنج می‌برند.