فرارو - با تغيير نرخ ارز از 1226 به 2450 تومان يكي از حوزه هايي كه به شدت تحت تاثير قرار مي گيرد، حوزه درمان است. افزايش قيمت دارو و فشار آن بر اقشار آسيب پذير موجب ارائه طرح هاي متعددي شده است. از پرداخت يارانه به وارد كنندگان تا تخصيص يارانه دارو به بيماران.
به گزارش فرارو ، از امروز بودجه سال 92 به اجرا گذاشته مي شود و نرخ ارز در بودجه دو برابر قيمت سال گذشته محاسبه خواهد شد. برخي از گمانه زني ها از افزايش دو برابري قيمت دارو حكايت مي كرد اما بر اساس اعلام يكي از سازمان هاي بيمه گر ميانگين قيمت دارو در سال جاري 46 درصد افزايش خواهد داشت و اين در حالي است كه سال هاي گذشته اين افزايش 20 تا 25 درصد بوده است.
دکتر عباس حاجیآخوندی رییس سازمان غذا و دارو از واریز یارانه دارو به حساب بيماران خبر داده است. قرار است مابهالتفاوت قیمت دارو به همان حساب يارانه خانوار واریز شود. براين اساس داروخانه بابت دارویی که بیمار دریافت کرده گواهی صادر میکند که بر اساس آن مبلغی از قیمت دارو به حساب خانوار واریز میشود.
به گفته حاجي آخوندي دولت در اين خصوص یک اعتبار ۲۲۰۰ میلیارد تومانی را در سال گذشته وعده داده بود که از سوی مجلس نیز مصوب شد. اما این مقدار در اختیار بیمهها قرار نمی گيرد. زیرا به گفته رییس سازمان غذا و دارو سازمانهای بیمهگر برای هر بیمه شده ضریبی از دولت میگیرند و تعرفهشان افزوده شده است.
با اين حال خبرها حاكي از عدم تمكين برخي از سازمان هاي بيمه گر از اين مصوبه است. تاكنون سازمان های بیمه گر از پوشش قیمت هاي جدید یک هزار و 37 قلم داروی ایرانی كه بين 40 تا 60 درصد افزایش یافته است سر باز زده اند. اين در حالي است كه توافقاتی ميان دولت و سازمانهاي بيمه گر صورت گرفته اما هنوز در داروخانه ها اجرایی نشده است.
در اين ميان تنها سازمان بیمه سلامت ایران تغییرات قیمت داروهایی را که به تایید وزارت بهداشت رسیده و به سازمانهای بیمهگر اعلام شده را پذیرفته و تحت پوشش قرار میدهد. به گفتهی محمدباقر هداوند، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ، 35 میلیون بیمه شده تحت پوشش سازمان بیمه سلامت ایران هستند.
افزايش چند برابري قيمت برخي از داروها در چند وقت اخير بيماران خاص را به مشكلات جدي روبرو كرده است. احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت مجلس در
گفتگو با فرارو يكي از عوامل اين افزايش را عدم نظارت در ماه هاي پاياني دولت اعلام كرده است.