ترنج موبایل
کد خبر: ۱۷۱۹۱۰

مرتضی مبلغ در گفتگو با فرارو

«خاتمی» می‌بایست به نمایندگی از دولت و ملت به مراسم «ماندلا» می‌رفت

معاون سیاسی وزارت کشور در دوران اصلاحات تاکید کرد: شایسته بود که سید محمد خاتمی هم به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران و هم به نمایندگی از مردم ایران امکان حضور در مراسم وداع با نلسون ماندلا پیدا می‌کرد.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- معاون سیاسی وزارت کشور در دوران اصلاحات تاکید کرد: شایسته بود که سید محمد خاتمی هم به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران و هم به نمایندگی از مردم ایران امکان حضور در مراسم وداع با نلسون ماندلا پیدا می‌کرد.

مرتضی مبلغ، عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو درباره اهمیت حضور در مراسم بزرگداشت رهبر فقید مردم آفریقای جنوبی گفت: به هر حال ماندلا یک شخصیت ماندگار و جهانی است که جمهوری اسلامی ایران هم به کرات با برگزاری مراسم‌های بزرگداشت و تقدیر شخصیت او را پاس داشته است.

وی با تاکید بر اینکه حضور در مراسم وداع با نلسون ماندلا در بالا‌ترین سطح امر شایسته و به جایی بود گفت: به هر حال به دلیل آنکه ممکن است، رییس جمهور محترم، امکان حضور در این مراسم را نداشتند ولی به جا بود که ایشان به جای خود و به نمایندگی از جمهوری اسلامی شخصیت بزرگ دیگری همچون آقای سید محمد خاتمی را روانه این مراسم می‌کردند.

این فعال سیاسی اطلاح طلب درباره اینکه چرا او خاتمی را برای شرکت در مراسم وداع با ماندلا به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می‌کند گفت: به هر حل آقای خاتمی دارای شخصیتی است که وجه آن از مرزهای ملی فرا‌تر رفته است چرا که او دارای مشی مصالحه جویانه‌ای است که به مشی ماندلا هم نزدیک بود بر این اساس شایسته بود که ایشان هم به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران و هم به نمایندگی از مردم ایران امکان حضور در این مراسم را پیدا می‌کردند.
مبلغ درباره اینکه چرا محدودیت‌های اعمال شده برای رییس جمهوری پیشین از جمله ممنوعیت سفر همچنان پابرجا است گفت: متاسفانه افرادی که این موانع را ایجاد می‌کنند به نظر می‌رسد که کمترین اطلاعی از منافع و مصالح ملی دارند. این افراد با اقدامات نسنجیده خود جز آسیب وارد کردن به جمهوری اسلامی ایران و منافع ملت کار دیگری دیگری بلند نیستند.

وی افزود: این محدودیت‌ها در حالی اعمال می‌شود که اگر در این کشور قرار باشد تنها چند نفر را در تزار انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران معرفی کنیم قطعا یکی از آن افراد جناب آقای خاتمی است به ویژه آنکه ایشان از محبوبیت و پایگاه وسیع اجتماعی و مردمی برخوردار است.

معاون سیاسی وزارت کشور در دوران اصلاحات ادامه داد: افرادی که چنین محدودیت‌هایی را برای آقای خاتمی ایجاد می‌کنند به جای آنکه از ایشان تقاضا کنند که به عنوان نماد ملت صلح جو و آزادی خواه ایران در مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا که با حضور مقامات عالی رتبه کنونی و سابق کشورهای جهان برگزار می‌شود؛ حضور پیدا کند به سنگ اندازی‌های خود ادامه می‌دهند.
مبلغ درباره اینکه چرا هنوز وعده‌های حسن روحانی برای رفع محدودیت‌های بی‌جا و کنار گذاشتن فضای امنیتی محققق نشده است گفت: در پاسخ به این سوال باید دونکته را مد نظر داشت. نکته نخست آنکه اعمال محدودیت ها ارتباطی به دولت ندارد که دولت بخواهد مستقیما ورود پیدا کند و نسبت به رفع آن اقدام کند.

وی افزود: این موانع و مشکلات عموما خارج از سیستم دولت روحانی اعمال شده است و بنابراین نمی‌توان از دولت توقع داشت که در رفع آن مستقیما ورود پیدا کنند بلکه باید همه دستگاهی که در این رابطه مسوول هستند در راستای مطالبات عمومی اقدام کنند.

مبلغ با تاکید بر اینکه با وجود آنکه رفع محدودیت‌ها در اختیار دولت نیست اما چیزی از مسوولیت دولت برای رفع آن نمی‌کاهد گفت: در ماه‌های نخست، دولت ناچار بوده است به دلیل مشکلات حادی که عارض کشور شده است و آن محصول سیاست‌های غلط و خطر ساز گذشته بوده است بیشتر بر مسائل اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم تمرکز کند.

معاون سیاسی وزارت کشور در دوران اصلاحات در خاتمه گفت: با این حال مشکلات و مسائل سیاسی اجتماعی و امنیتی به هیج وجه از درجه اهمیت و اولویت کمتر از مسائل اقتصادی و معیشت مردم نیست و ضروری است تلاش‌های بیشتری در راستای رفع مشکلات اقتصادی برای رفع مشکلات ومسائل سیاسی اجتماعی و امنیتی داشته باشد.

«خاتمی» می‌توانست پیام صلح طلبانه مردم ایران را در مراسم «ماندلا» منتقل کند
همچنین عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی گفت: حضور آقای خاتمی در مراسم گرامی داشت نلسون ماندلا نه تنها به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران بلکه به عنوان نماینده ملت ایران می‌توانست حاوی پیام صلح طلبانه و آزادی خواهانه مردم ایران به جامعه جهانی و مردم آفریقا باشد و می‌توانست به روندی که دولت در عرصه بین المللی برای تنش زدایی پیش گرفته با هدف باز کردن قفل‌هایی بسته شده گذشته و دورکردن کشور از مخاطرات و تهدیدهای قدرت‌هایی که با ایران به تقابل برخواسته‌اند کمک کند.

آذر منصوری، عضو جبهه مشارکت با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو درباره اهمیت حضور در مراسم بزرگداشت ماندلا گفت: حضور مقامات رده اول کشورهای جهان چه آنهایی که در حال حاضر در راس قدرت هستند و چه مقامات سابق که اکنون مسوولیتی ندارند، در مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا، رهبر فقید مبارزات حق طلبانه مردم آفریقای جنوبی نشات گرفته از شخصیت اثر گذار، اخلاق و روش و منش او در برقراری صلح و پایان بخشیدن به خشونت و بخشیدن و فراموشن نکردن است.

وی افزود: کسی که برای برقراری صلح، برابری و آزادی سه دهه ازعمر خود را حبس می‌گذراند پای آرمان‌ها و ارزش‌های مورد نظر خود گذاشت شخصیتی است که باید مورد احترام و توجه جهانی قرار گیرد کما اینکه اخلاق، منش و روش او در روند تحولات جامعه جهانی به ویژه صلح و گفتگو تاثیرات شگرفی را به جا گذاشت.

عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی ادامه داد: از این رو ضروری است که همه کشورهای که مدافع راستین روش و منش آزادی خواهانه و صلح طلبانه و در مجموع مدافع اخلاق ماندلایی هستند در بالا‌ترین سطح در مراسم تشییع و بزرگداشت نلسون ماندلا حضور پیدا کنند.

وی تصریح کرد: بر این اساس ضروری بود از ایران نماینده و یا نمایندگانی در مراسم وداع با ماندلاحضور پیدا می‌کردند که بیانگر رویکرد ایران در معادلات جهانی به مسئله صلح آزادی و برابری با ادای احترام به شخصیتی که نماد این صفت‌ها است باشد.

این عضو جبهه مشارکت درباره اینکه آیا موضوع ممنوعیت خروج سید محمد خاتمی مانع از شرکت او در مراسم وداع با ماندلا شده است گفت: من اطلاع دقیقی درباره تداوم ممنوعیت خروجی آقای خاتمی ندارم و نمی‌دانم که این ممنوعیت همچنان به قوت خود باقی است یا خیر ولی تصورم و تلقی این بود که برای خروج ایشان از کشور با توجه به جایگاه بین المللی و همچنین تاثیرگذاری ایشان در جهان در شرایط فعلی نمی‌بایست محدودیتی وجود می‌داشت.

وی افزود: آقای خاتمی در زمان مسوولیت خود به عنوان رییس جمهوری ایران رابطه بسیار خوبی با نلسون ماندلا برقرار کرده بود و این رابطه ناشی از نوعی قرابت فکری و روش و منشی بود که ایشان با ماندلا داشت که این غرابت را ایشان نه در حد حرف بلکه در عمل به جهانیان نشان دادند. آقای خاتمی مبتکر و مبدع مطرح گفتگوی تمدن‌ها بود و به پیشنهاد ایشان بود که سال ۲۰۰۱ را به همین عنوان نامگذاری کردند.

منصوری ادامه داد: بر این اساس حضور آقای خاتمی در مراسم گرامی داشت نلسون ماندلا نه تنها به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران بلکه به عنوان نماینده ملت ایران می‌توانست حاوی پیام مردم ایران به جامعه جهانی و مردم آفریقا باشد و می‌توانست به روندی که دولت در عرصه بین المللی برای تنش زدایی پیش گرفته با هدف باز کردن قفل‌هایی بسته شده گذشته و دورکردن کشور از مخاطرات و تهدیدهای قدرت‌هایی که با ایران به تقابل برخواسته‌اند کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه می‌بایست از ظرفیت شخصیت‌ها تاثیرگذار داخلی همچون آقای خاتمی برای رفع تهدیدهای خارجی و گشایش در روابط بین الملل استفاده کرد گفت: از فرصت حضور آقای خاتمی در این مراسم می‌توانستیم در راستای منافع ملی استفاده کرد و یکبار دیگر رویکرد تازه ایران که به نوعی بیانگر وفاق و وحدتی است که همه مدافعان منافع ملی به دنبال آن هستند را نشان داد.

عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی درباره عدم وعده‌های دولت روحانی برای رفع محدودیت‌های گذشته گفت: تا جایی که پیگر اخبار هستم در مجموع دولت آقای روحانی و همکارانشان در تلاش هستند تا گام به گام تغییر رویکرد‌ها را که تاکنون در سیاست خارجی نمود داشته است را به سیاست داخلی هم تسری بخشند.

وی افزود: در هر حال از ملزومات توفیق در سیاست خارجی گشایش در سیاست داخلی هم هست چرا که ما نمی‌توانیم با جامعه جهانی صحبت از صلح و گفتگو کنیم اما در داخل برای شاخص‌ترین چهره‌های کشور محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی همچون حبس و حصر و ممنوعیت خروج از کشور وجود داشت باشد.

منصوری با تاکید بر اینکه فضای امنیتی گذشته به طور کامل باید از بین برود و جای خود را به فضای سیاسی بدهد گفت: با این حال این تغییر روند و فضا نمی‌تواند به یکباره انجام شود بلکه باید در یک روند تدریجی باید صورت بگیرد و اکنون با بالا بردن مطالبات با توجه به محدودیت‌های دولت که دارد می‌تواند بر تلاش‌های دولت در تغییر این فضا اثر بگذارد.
وی تاکید کرد: دولت با توجه به مشکلات و چالش‌هایی که پیش رو دارد که از دولت گذشته برای او به ارث رسیده و با توجه به وجود جریان‌های رانت خواری که هر کدام همچنان به سختی از منافع نامشروع خود دفاع می‌کنند باید به دولت حق داد که برای اعمال تغییرات خود به زمان نیاز داشته باشد.
عضو شورای مشاوران سید محمد خاتمی در خاتمه گفت: با این حال دولت باید توجه داشته باشد که اگر قرار است در سیاست خارجی با تکیه بر نرمش قهرمانانه گشایشی صورت بگیرد که اولین گام‌ها در این رابطه هم برداشته شده است باید نشانه‌های این نرمش قهرمانانه در داخل منعکس شود که بخشی از آن با پیگیری‌ها و ایستادگی‌های دولت امکان پذیر است که اگر برگریدم به انتخابات پیام اصلی مردم در انتخبات ۲۴ خرداد هم همین بود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶۰ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات