bato-adv
کد خبر: ۱۹۱۹۱۴
چهره‌ها

سردار رادان؛ سرباز مکتب لطفیان

بالاخره شایعات رنگ واقعیت به خود گرفت. احمدرضا رادان جانشین فرمانده پلیس کشور از این پست کنار گذاشته شد و سردار اشتری جایگزین او شد. این تغییر پس از تمدید دوران فرماندهی سردار احمدی مقدم بر پلیس کشور رخ داد. چندی پیش مقام معظم رهبری فرماندهی احمدی مقدم بر نیروی انتظامی کشور را تمدید کرد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۳

فرارو-سجاد زند؛ بالاخره شایعات رنگ واقعیت به خود گرفت. احمدرضا رادان جانشین فرمانده پلیس کشور از این پست کنار گذاشته شد و سردار اشتری جایگزین او شد. این تغییر پس از تمدید دوران فرماندهی سردار احمدی مقدم بر پلیس کشور رخ داد. چندی پیش مقام معظم رهبری فرماندهی احمدی مقدم بر نیروی انتظامی کشور را تمدید کرد. 

به گزارش فرارو، با پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال گذشته و تشکیل دولت جدید زمزمه هایی پیرامون تغییرات گسترده در پلیس کشور مطرح شد. این شایعات و زمزمه ها از پاییز سال 92 در محافل سیاسی و نظامی به گوش می رسید. گفته می شد سردار احمدی مقدم و سردار رادان از پلیس کشور می روند. در آن زمان احمدی مقدم این شایعات را رد کرد.

با گذشت نزدیک به هشت ماه اکنون احمدی مقدم بر سمت خود باقی مانده است اما سردار رادان از جانشینی احمدی مقدم کنار گذاشته شده است. 

سردار سرتیپ پاسدار احمدرضا رادان از جمله جنجالی ترین چهره های نظامی ایران به حساب می آید، ماموریت او به عنوان جانشین فرماندهی نیروی انتظامی از سال 1387 آغاز شد. در سال های حضور او در این سمت به واسطه اتفاقاتی که در کشور رخ داد، سردار رادان به چهره ای کاملا شناخته شده برای مردم  تبدیل شد. 

رادان فرماندهی بود  که در خط مقدم برخورد سخت قرار داشت. چهره ای که از سردار رادان در اذهان وجود دارد، چهره‌ای "قاطع " و "بدون ملاحظه" است. این چهره رادان پیش از حضور در سمت جانشینی رییس پلیس در زمانی که فرمانده نیروی انتظامی تهران بود نمودار شد. 

در دوران فرماندهی او در پلیس تهران طرح های امنیت اخلاقی و مبارزه با اراذل و اوباش با شدت عمل بالایی اجرا شد. فرزاد حسنی در برنامه کوله پشتی در سال 86 در حضور رادان  صراحتا از این شدت عمل پلیس انتقاد کرد. رادان در آن برنامه نتوانست پاسخ قانع کننده ای به مجری برنامه دهد، آن برنامه کوله پشتی جنجالی ترین برنامه تلویزیون ایران لقب گرفت و پس از آن دیگر پخش نشد و مدتی  نیز فرزاد حسنی در تلویزیون حضو پیدا نکرد. سردار رادان معتقد است "برخی سوال‌های آن برنامه از پیش طراحی شده بود".

پرورش یافته "مکتب لطفیان"
 رادان از جمله پاسدارانی است که در مکتب امیر سرتیپ هدایت لطفیان آموزش دیده اند. سرتیپ لطفیان در سال 75 به فرماندهی نیروی انتظامی کشور منصوب شد و جایگزین سرتیپ سیف اللهی شد. لطفیان پیش از آن فرمانده قرارگاه حمزه سید الشهداء سپاه پاسداران بود قرارگاهی که امنیت منطقه شمال غرب کشور را بر عهده داشت. 

احمد رضا رادان در زمان فرماندهی لطفیان بر قرارگاه حمزه سید الشهدا از نیرو های تحت امر او بود و در سپاه کردستان خدمت می کرد. رادان چند سال پس از تشکیل نیروی انتظامی و انحلال شهربانی و در دوران فرماندهی هدایت لطفیان در اواسط دهه هفتاد از سپاه به نیروی انتظامی آمد، پس از آن در نیروی انتظامی ماندگار شد. در آن زمان سردار احمدی مقدم معاون سردار لطفیان بود. نخستین ماموریت انتظامی رادان بعد از انتخابات دوم خرداد در کردستان بود. او کاملا با آنجا آشنا بود. سال‌ها در کردستان خدمت نظامی کرده بود. 

یک سال پس از حوادث 18 تیر و کوی دانشگاه در سال 78 هدایت لطفیان از فرماندهی نیروی انتظامی کشور کنار گذاشته شد و محمد باقر قالیباف جانشین او شد. بسیاری از دوستان لطفیان نیز که با او به نیروی انتظامی رفته بودند، همراه با او از نیروی انتظامی خارج شدند و به سپاه بازگشتند،  احمدی مقدم یکی از این افراد بود. اما احمدرضا رادان همچنان در پلیس باقی ماند. اما در کردستان باقی نماند. رادان به سیستان  وبلوچستان رفت و فرماندهی نیروی انتظامی این استان مرزی و پر مسئله را بر عهده گرفت. 

او درباره عملکردش در پلیس سیستان و بلوچستان می گوید: «خداوند کمک کرد که آنجا هم خوب ظاهر شدم و حتی اشرار تمایل داشتند که من را به گونه ای حذف کنند.» 

او مدتی نیز فرمانده نیروی انتظامی خراسان بود.  پس از انتصاب سرتیپ احمدی مقدم در سال 84 به عنوان فرمانده نیروی انتظامی کشور، باز حلقه یاران سرتیپ لطفیان در نیروی انتظامی روی کار آمدند.  احمد رضا رادان، نیز یکی از همین افراد بود و پیش بینی می شد که او به سمت بالاتری ارتقا پیدا کند. این اتفاق در سال 85 رخ داد. پس از بازنشستگی سرتیپ مرتضی طلایی رادان رییس پلیس استان تهران شد. 

حضور رادان به عنوان رییس پلیس تهران با اجرای طرح امنیت اخلاقی و مبارزه با اراذل و اوباش پیوند خورد طرح هایی که با قاطعیت از سوی رادان پیگیری شد و حاشیه های فراوانی را در پی داشت.

او درباره روزهای اول حضورش در پلیس تهران و نگاهش به پایتخت می گوید: «تهران را که رصد می‌کردیم چهره زیبایی نداشت و هنجار شکنی زیاد بود، مردم از دیدن این صحنه رنج بسیار می‌بردند، آن زمان نگاه نکردم که قانون حجاب و عفاف یک قانون قابل توجه است، بلکه نگاه کردم که جوانان ما را با بی قیدی و بی حجابی از ما می‌گیرند، بنابراین احساس تکلیف کردم.»

برخورد پلیس با اراذل اوباش با انتقادهای فراوانی روبه رو شد، به گونه ای که تصاویری از انداختن آفتابه به گردن این افراد و گرداندن آن ها در سطح شهر منتشر شد که به عقیده منتقدان با کرامت انسانی همخوانی نداشت. رادان در این باره می گوید: «آفتابه‌انداختن به گردن مجرم فقط یک بار انجام شد که به دستور ما نبود و دیگر تکرار نشد، وقتی که ما می‌گوئیم کرامت انسانی از انسان صحبت می‌کنیم پس کارها و حرکات انسانی را مد نظر داریم اما هیچ کدام از کارهای اراذل و اوباش انسانی نبود.»

برخورد با زنان و دختران "بدحجاب" نیز در دوران فرماندهی رادان در پلیس تهران شدت گرفت. این شدت عمل  بعدها با انتقاد برخی چهره های سیاسی از جمله محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور وقت همراه شد. 

احمدرضا رادان پله ‌های ترقی را یکی یکی طی کرد، پس از فرماندهی تهران او در سال 87 حکم جانشینی فرماندهی نیروی انتظامی کشور را از اسماعیل احمدی مقدم دریافت کرد. تا آن زمان جانشین فرمانده پلیس نقش بارز و برجسته ای در تصمیم گیری های انتظامی نداشت، اما رادان با عملکردش این جایگاه را از حالت تشریفاتی خارج کرد. 

اتفاقات 88
رادان پیش از انتخابات چالش برانگیز 88 حکم جانشینی دریافت کرد. او در جریان اتفاقات پس از انتخابات نقش بسیار پر رنگی داشت. از آن زمان به بعد شایعات فراوانی درباره او و علیه او منتشر می شد، شایعاتی که تکذیب شده اند. 

پس از انتخابات 88 گفته می شد که سردار رادان بیشترین نقش را در خاموش کردن اعتراضات ایفا کرده است. شایعه شده بود که او در جریان رخداد کهریزک قرار داشته است، رادان درباره این موضوع می گوید: «در زمان فتنه من از انتقال آن افراد به کهریزک بی خبر بودم، چون کهریزک جای آن‌ها نبود؛ آن‌ها افرادی فریب خورده بودند و حتی آن‌هایی که در فتنه فعال بودند.»

در آن روزهای پرتنش هر کجا شدت عمل وجود داشت نام سردار رادان نیز دیده می شد. رادان درباره اتفاقات 88 و نگاهش به آن روزها می گوید: «در ایام فتنه چند بار در تلویزیون اعلام کردیم که کارتان قبیح است و آن‌ها از خط قرمز عبور می‌کردند، برخورد ما در برابر جرم آن‌ها کم بود تا زمانی که دیگر از خط قرمزها عبور کردند؛ ما با کسی تعارف نداریم، تا وقتی که زنده باشم اجازه عبور از خط قرمزها را به کسی نمی‌دهیم و در این بحث قطعا جای شکی نیست.»

رادان در پاسخ به سوالی که آیا از عملکرد خود در ماجراهای 88 پشیمان نیست، می گوید: «من افتخار می‌کنم که در کنار فرمانده‌هایی همانند آقای لطفیان کسب تجربه می‌کردم، هیچ زمان از عملکرد خودم در فتنه 88 پشیمان نیستم و اگر بازهم باشم و بازهم فتنه‌ای باشد دوباره برخورد قاطع می‌کنم.»

او شرایط خود در سال 88 را سخت می داند و می‌گوید: «خانواده‌ام آمادگی و پذیرش زندان رفتن من را داشتند چراکه کارهای من برای حمایت از ولی زمان بود، روزها من می‌رفتم در خیابان‌ها و با فتنه گران برخورد می‌کردم و شب‌ها برای بازجویی و پاسخگویی می‌رفتم.»

عملکرد رادان در اتفاقات 88 باعث شد که از او چهره ای کاملا نظامی و بدون انعطاف به نمایش گذاشته شود. هنوز هستند کسانی که چهره سردار رادان را در شب حوادث عاشورای 88 در قاب تلویزیون فراموش نکرده اند. 

 او در اجرای طرح انسداد مرزها هم نقش برجسته ای داشت. 

رادان در دوران جانشینی فرماندهی نیروی انتظامی در متن حاشیه های دیگری نیز قرار گرفت از جمله آن ها می توان به ماجرای استفاده از کراوات در محیط های درمانی اشاره کرد که با واکنش  وزیر وقت بهداشت روبه رو شد. رادان در سال90 به پزشکان و کادر مراکز درمانی اولتیماتوم داد که استفاده از کراوات ممنوع است. پس از اولتیماتوم رادان مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، گفت که به جای پرداختن به این مسائل کارهای مهمتری دارد. 

سرتیپ رادان نه تنها به عنوان جانشین فرمانده نیروی انتظامی عمل می کرد بلکه به نوعی سخنگوی پلیس کشور نیز بود. در سال های اخیر بیشتر هشدارهای پلیس از سوی او اعلام شده است. بارها و بارها رسانه ها در تیتر ها خود از هشدار سردار رادان سخن گفتند. هشدار به خودروسازان، هشدار به فتنه گران، هشدار به سارقان، هشدار به بدحجابان، هشدار به اراذل و اوباش، هشدار به زورگیران، هشدار به آب بازان، هشدار به سگ‌بازان و ... . 

سردار رادان متولد 1342 در اصفهان است، فعالیت او اکنون در جایگاه جانشینی فرماندهی نیروی انتظامی کشور به پایان رسیده است، او  یکی فرماندهان جوان نظامی ایران به حساب می آید و هنوز بازنشسته نشده است پس احتمالا باید منتظر اعلام مسئولیت جدید او در نیروهای مسلح بود. باید دید که این سرباز پرورش یافته مکتب "هدایت لطفیان" به جایگاهی بالاتر ارتقا پیدا می کند یا نه. 


نقاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
جنس مقوله جنگ با مقوله مسائل شهری متفاوت هستند در مقوله جنگ باید اشداء الکفار بود و درمقوله مسائل شهری می بایست رحماه بینهم بود اولی دشمن است و دومی هموطن حال گیریم که خطائی هم مرتکب شده مگر ما پیرو آن پیر سفر کرده نیستیم که می گفت متهم را برای اعدام به خاطر جرمی می بریم حق نداریم در راه به او یک سیلی اضافه بزنیم شدت عمل در زمان آقای رادان به هیچ عنوان با رحمٍاه بینهم همخوانی نداشت فرزندان این ملت گیریم که خطا کرده باشند نباید در کهریزک کشته می شدند ارازل و اوباش گیریم که خطاکار باشند نباید آفتابه به گردن در خیابان طواف داده شوند و نیمه عریان در معرض دید عموم قرار بگیرند یاد جمله بسیار زیبای جواد هاشمی در اخراجی ها افتادم آنجا که می گفت اگر این ها اصلاح نشدند ایراد حتما از منه نه از اینها اصولا اعتقاد براینست که در راس نیروی انتظامی نباید افراد نظامی ( ارتشی و سپاهی ) قرار بگیرند زیرا نوع آموزشها و ماموریتهای آنها از جنس اشداءالکفار است و عزیزان ما در نیروی انتظامی جنس ماموریتشان از نوع رحماه بینهم است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
به پاس تشکر از سردار رادان بهتر نیست ضمن دادن یک ماموریت خارج از کشوربایشان موجبات دستگیری خاوری در کانادا رابه ایشان بسپاریم.آخه خیلی دلواپسم>>>>>
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
فقط سردار رادان
کاوه
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
لطفیان اقتدار رو به پلیس برگردوند، و امثال سردار عزیز مرتضی طلایی با درایت و منطق و دانش تونستند رفتارهای پلیس رو چارچوب بندی و تا حدی استاندارد کنند، ناگفته نمونه که همه این عزیزان در دوره فرماندهی قالیباف تونستند دوره های دافوس رو طی کنند و منشا اثر بشند،
پیدایش 110 و تفکیک پلیس راه یا همون پلیس راهور از پلیس انتظامی از اقدامات این عزیزانه، سردار رادان میخواست مثل مرتضی طلایی اثربخش باشه ولی نفهمید که ایشان صرفا برای اراذل قاطع بود و برای مردم سهل گیر و منعطف بود،
پای سخرانی های هفته ای طلایی جا نبود سوزن بندازی، برا گروگان گیری خودش شخصا حضور داشت ( در مازندران ) ولی هرگز شکستن "هیمنه" ( تکیه کلام جناب رادان ) اراذل رو هی تو بوق و کرنا نکرد.
علی الحال اگه نبود زحمت و جانفشانی برو بچه های پلیس همین امنیت نسبی رو هم نداشتیم.
هرکی رو که برای این ایران و ایرانی زحمت میکشه دستش و میبوسیم و فارغ از حزب و گروهی که هست براش احترام قاعلیم.
یا حق
احمدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
درودبر سرداران "لطفیان ورادان
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
سردار رادان واقعاً حيف بود. كارهاي ارزنده بسياري انجام داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
سردار رادان واقعاً حيف بود. كارهاي ارزنده بسياري انجام داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
هر چه بود گذشت و خوب شد که رفت.
محمّد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
بعضی رفتارهایِ سردار رادان را نمی‌پسندم امّا دورانِ جنگ، تلاش‌ها و مجاهدت‌های بسیاری برای ایران کرده‌اند که فراموش کرده‌اید بنویسید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
یاران محمود !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
همان بهتر که رفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
تشکر از آقای سجاد پورزند برای مطلب دقیق و کاملش.
askari
Finland
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
اگر امثال رادان نباشند مملکت را اراذل و اوباش و زنان ولگرد نابود می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
خدا رو شکر رفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
ان شاالله هر جا هست موفق باشد
ناشناس
Germany
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
باید زودتر از اینها می رفت
سامان
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
همه رفتنی هستیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
فرارو چرا كامنتاتو گزينشي و انتخابي منتشر ميكني.متاسفم برات!!!!
ناشناس
United Arab Emirates
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
خداروشکر که رفت
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
هدایت لطفیان پدیده ای تکرار نشدنی بوده و هست! در این نوشتار جوری جلوه داده شده که دوستانی که با شخصیت ایشان آشنایی ندارند تصور میکنند رادان از سنخ هدایت لطفیان است یا شاگردی او سبب افعال رادان است! حال آنکه لطفیان لطیف تر از این حرفا بود و هست! و شاید ایشان مفهوم دیسیپلین و قاطعیت را درست از هدایت یاد نگرفته باشند و یا در مورد حوزه استفاده از آن دچار سو برداشت شده باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
درود بر سردار دلیر ایران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
خدارا شكر كه رفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
درود بر مرد بزرگ سردار رادان
امير
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
كم كم داره چهره كشور آراسته ميشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
باز هم روحانی مچکریم تا نوبت بعدی ها
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
تبريك ميگم رفتن ايشان رو.
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
درود خدا بر سردار رادان
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
" امیر سرتیپ هدایت لطفیان" چرا؟! "سردار سرتیپ هدایت لطفیان" درستتر است
مدیر پایگاه با تشکر 

 گویا آقای لطفیان از ارتش به سپاه منتقل شدند و از آن جا به نیروی انتظامی آمدند لذا لقب نظامی ایشان براساس القاب ارتش است. 

حکم رهبر انقلاب برای آقای لطفیان را در این لینک ببینید: 
http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=18413
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
درود بر تو سرداز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
تبریک
bato-adv
bato-adv