فرارو- شمار زیادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از اوباما این کشور خواسته اند در روند مذاکره با ایران سخت گیری های بیشتری اعمال کند.
به گزارش «رویترز»، 354 عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای که برای جان کری، وزیر خارجه این کشور ارسال کرده اند، خواستار سخت تر شدن موضع آمریکا در مذاکره با ایران شده اند؛ این نامه پس از آن ارسال می شود که نتانیاهو در جریان حضور خود در آمریکا، خواستار اتخاذ موضع جدی تری در مقابل ایران شد.
این اعضای مجلس در نامهای که متن آن روز پنجشنبه در وبسایت مجلس نمایندگان منتشر شده است، به رئیس جمهوری آمریکا هشدار دادند که ایران باید به طور کامل پاسخ سوالات آژانس درباره جوانب نظامی احتمالی برنامه هستهای خود پاسخ بدهد.
اکثریت مجلس نمایندگان دیروز در نامه خود به باراک اوباما گفتند که آمادگی ایران برای آشکار کردن کامل تمام جوانب برنامه هستهایش بزرگترین امتحان برای اثبات قصد ایران برای اجرای تعهداتش اش در آینده است.
این نمایندگان که اکثرا از حزب جمهوریخواه هستند با تکرار ادعاهای گذشته خود درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، کشورمان را به سنگ اندازی در راه بازرسان آژانس و پنهانکاری متهم کردند.
هشدار آنها در حالی به رئیس جمهوری آمریکا منتقل شد که روز چهارشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید به دیدار باراک اوباما رفته بود تا از جمله درباره برنامه هستهای ایران با وی گفتگو کند.
نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا حامیان زیادی دارد، به ویژه در مجلس نمایندگان که ۸۰ درصد اعضایش با امضای نامه یاد شده گفتهاند که نگران توافق هستهای با ایران هستند که در آن "عدم شفافیت" ایران پذیرفته شود.
به گفته این اعضای کنگره، پاسخ کامل ایران به آژانس برای تعیین ماهیت برنامه هستهای ایران بسیار مهم است.
این نمایندگان میگویند از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه هسته ای ایران حمایت می کنند و از باراک اوباما خواسته اند که به دقت همکاری ایران با آژانس را زیر نظر داشته باشد.
به گفته این نمایندگان، توافقی که بتواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای شود باید شامل روشن شدن ابعاد فعالیت های اتمی تحقیقاتی ایران در گذشته نیز بشود.
گفتنی است آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 هفته گذشته با حضور وزیر خارجه کشورمان در مقر سازمان ملل انجام گرفت. این مذاکرات در حالی پایان یافت که ایران از کندی روند مذاکرات خبر می داد و در نهایت دو طرف تنها بر سر ادامه گفتگوها به توافق رسیدند. مذاکرات قرار است طی 10 روز آینده بار دیگر از سر گرفته شود.