ترنج موبایل
کد خبر: ۲۲۷۲۱۷

برترین‌های موسیقی در سال ۹۳

همایون با "چرا رفتی" "مست و مستور"

همایون با "چرا رفتی" "مست و مستور"
تبلیغات
تبلیغات
همایون شجریان - (ویژه نوروز)

فرارو- همایون شجریان در سالی که گذشت دو آلبوم منتشر کرد. دو آلبومی که هرکدام نسبت به کارهای گذشته‌اش متفات بودند. اما آنچه او را به یکی از پرکار‌ترین خواننده‌های سال گذشته تبدیل کرد تور کنسرت‌های سراسر ایرانش به نام «چرا رفتی» بود که با استقبال زیادی هم مواجه شد.

به گزارش فرارو؛ آلبوم «نه فرشته‌ام نه شیطان» اسفند ماه سال ۹۲ به بازار آمد. استقبال از این آلبوم و همچنین ترانه «چرا رفتی» سروده زنده یاد «سیمین بهبهانی» سال شلوغی را برای شجریان رقم زد. با آنکه او در سالی که گذشت دو آلبوم منتشر کرد که هر دو آثاری متفاوت هم بودند اما استقبال از قطعه «چرا رفتی» او را بر آن داشت تا کنسرت‌های سریالی‌اش را با این نام ادامه دهد.

در تابستان گذشته آلبوم «آرایش غلیظ» منتشر شد. اسم این آلبوم هم بر مبنای فیلمی با همین نام انتخاب شده بود که با صدای همایون شجریان بر روی پرده سینما‌ها قرار گرفته بود.

اشعار این آلبوم همه سروده مولانا بود و اهنگسازی آن هم بر عهده «سهراب پورناظری» قرار گرفته بود. تا اینجای داستان همه چیز عادی است. اما وقتی صدای سنتی شجریان و اشعار مولانا در کنار سازهای الکترونیکی و درامز قرار گرفت، آلبومی متفاوت را شکل داد که به تبع واکنش‌ها هم به آن متفاوت بود.

در این آلبوم ۵ قطعه منتخب از ملودی‌های فیلم «آرایش غلیظ» به همراه دو قطعه آوازی به خوانندگی همایون شجریان به علاقه مندان موسیقی عرضه شده است. قطعه تیتراژ پایانی این فیلم سینمایی که در زمان اکران جشنواره‌ای فیلم با استقبال و واکنش‌های مثبت علاقه مندان موسیقی و سینما مواجه شد از جمله این قطعه هاست که به زعم همایون شجریان یکی از ملودی‌های متفاوت او در عرصه خوانندگی است.

پوناظری در باره این آلبوم گفت: «من در این قطعه تماما از نشانه‌های موسیقی شرقی استفاده کرده‌ام. انتخاب ساز‌ها هم همگی بر این اساس انجام شده‌اند. سی تار، پرکاشن‌های شرقی و آفریقایی سبک شرقی کار را پوشش می‌دهند و از آنجایی که کار قطعه ترکیبی از موسیقی‌های مدرن و سنتی است از یک ارکس‌تر غربی هم استفاده شده است.»

پس از انتشار این آلبوم تور کنسرت‌های شجریان آغاز شد. به این ترتیب بیش از ۳۰ اجرا در سراسر ایران اجرا شد. تور کنسرت «چرا رفتی» از مردادماه امسال با اجرا در تهران آغاز شد و سپس در شهرهایی مانند کرمان، شیراز، رشت، ارومیه، شهرکرد، ساری، بندرعباس و سمنان، اصفهان، کرج، گرگان و... به روی صحنه رفت. اجرا کرمان با فوت بهبهانی همزمان شد و شجریان آن اجرا را به وی تقدیم کرد، کنسرت شیراز به علت استقبال شدید مخاطبان تمدید شد. قرار بود به علت استقبال زیاد هواداران کنسرت تهران هم تکرار شود. اما با لغو این کنسرت همایون هم به جرگه لغو شدن‌های کنسرت پیوست. اما دلیل لغو کنسرت او با بقیه فرق داشت.

طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قرار بود اجراى کنسرت چرا رفتى بار دیگر ٨ بهمن ماه در تهران و در سالن وزارت کشور برگزار شود که على رغم عقد قرارداد کتبى و پرداخت کامل هزینه سالن و نه قسمتى از آن از چندماه گذشته، این روز توسط سالن وزارت کشور به برنامه دیگرى اختصاص داده شد.

به این ترتیب تور کنسرت‌های شجریان در زنجان به پایان رسید. در این اجرا‌ها سهراب پورناظری به عنوان تکنواز کمانچه حضور خواهد داشت. حسین رضایی نیا و آئین مشکاتیان (سازهای ضربی)، مهیار طریحی (سنتور)، علی جعفری پویان و تینا جامه گرمی (ویلن)، سهراب بره‌مندی (ویولا)، نگار نوراد (ویلنسل)، آرین کشیشی (باس)، سپند دادبه (عود) و خورشید دادبه (تار) دیگر هنرمندانی خواهند بود که در این کنسرت‌ها به روی صحنه رفتند.

پس از اتمام تور کنسرت‌ها آلبوم جدید شجریان خبر داغ دیگر او بود. آلبوم موسیقی «مستور و مست» که آخرین روزهای اسفندماه به بازار آمد. این آلبوم هم همچون آلبوم گذشته کاری متفاوت از شجریان بود. او در این آلبوم با «ژانو باغومیان» هنرمند ایرانی، آمریکایی همکاری کرد.

آلبوم مستور و مست، حاصل تلاش چندین ساله «ژانو باغومیان» است که با همکاری بیش از یکصد نوازنده در اقصی نقاط جهان ساخته شده است و «همایون شجریان» قطعات آن را به اجرا درآورده است.

از ویژگی‌های این اثر می‌توان به حماسی بودن فضای موسیقایی در گستره‌ای تلفیقی از موسیقی شرق و غرب اشاره کرد که از نظر آهنگساز و خواننده گامی موثر در جهت بهتر شناساندن اشعار عارفانه ایران زمین خواهد بود.

نگار خارکن، نوازنده توانای کمانچه نیز در این اثر به تکنوازی پرداخته است.

این آلبوم شامل ۷ قطعه است که با استفاده از اشعاری از حافظ، عطار و مولانا ساخته شده و قطعات آن با حضور نوازندگان مختلفی از چند کشور به ضبط رسیده است

شجریان در باره این آلبوم گفته است: «ژانو با یک موسیقی حماسی و قلدر و در برخی قطعات با بهره‌گیری از سیصد یا چهارصد نوازنده، این شکوه را نشان داده است. برخی خط‌های ملودی به نظرم تفکر غربی داشت که اجرای آن‌ها هم برایم جذاب بود و سعی کردم خیلی در آن‌ها اعمال سلیقه نکنم تا آن بکارت و اصالت که از ذوق او سرچشمه گرفته، دست‌نخورده باقی بماند. آن ریزه‌کاری‌ها و تحریرهایی که هر خواننده‌ای برای ایرانیزه کردن به کار می‌برد را هم تا حدی که به کلیت ساختار کار لطمه وارد نکند، در این کار دخیل کردیم.»
یکی از قطعه‌های این آلبوم را می‌توانید از لینک زیر بشنوید:


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات