bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۹۱۸۱

شما هم آلرژی دارید؟

دو ماه نخست فصل‌های بهار و پاییز به دلیل تغییرات محیطی، زمان‌هایی برای ایجاد آلرژی در بدن هستند. میزان شیوع آلرژی، در بدن افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. به ارث بردن، تماس با محیط اطراف و صنعتی‌شدن جوامع منجر به شیوع این بیماری می‌شوند. آلودگی هوا در شهرهای بزرگ به دلیل مواد داخلشان شکل آلرژن (ماده آلرژی‌زا) را تغییر و آن را شدت می‌دهند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۴
فرارو - دو ماه نخست فصل‌های بهار و پاییز به دلیل تغییرات محیطی، زمان‌هایی برای ایجاد آلرژی در بدن هستند. میزان شیوع آلرژی، در بدن افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. به ارث بردن، تماس با محیط اطراف و صنعتی‌شدن جوامع منجر به شیوع این بیماری می‌شوند. آلودگی هوا در شهرهای بزرگ به دلیل مواد داخلشان شکل آلرژن (ماده آلرژی‌زا) را تغییر و آن را شدت می‌دهند.

به گزارش فرارو، از نظر بیولوژیک، ورود مواد آلرژی‌زا به بدن منجر به افزایش ترشح هیستامین در بدن خواهد شد. هیستامین ماده‌ای ترشحی و درون‌ریز است که با تحریک اعصاب، پیامی را در سراسر بدن منتشر می‌کند که آن موجب آشفتگی و برانگیختگی سیستم ایمنی خواهد شد.

20 تا 30 درصد از مردم در فصل بهار به آلرژی مبتلا می‌شوند. هرچند که این بیماری در بیشتر افراد به صورتی خفیف شکل می‌گیرد و زودگذر است، اما در صورت عدم توجه به آن می‌تواند خطرناک باشد. همچنین اگر به آلرژی دچار باشیم و به دنبال آن چیزی به بدن تزریق شود، فرد با خطر مرگ روبرو می‌شود. از ساعت 10 صبح الی 5 بعدازظهر افراد مبتلا به آلرژی‌های فصلی باید بیش از هر زمان دیگری از بدن خود مراقبت کنند، چرا که این مدت زمان اوج تماس بدن با این بیماری است.

شما هم آلرژی دارید؟

آلرژی سیستم‌های مختلفی از بدن مانند پوستی، تنفسی و گوارشی را می‌تواند درگیر سازد و اگر به آن توجه و رسیدگی نشود، فرد ممکن است در معرض شوک عصبی، آسم، کهیر، اگزما، خس‌خس سینه و تنگی نفس قرار بگیرد. هرچند که درمان دائمی و قطعی برای آلرژی‌های فصلی وجود ندارد، اما با این وجود باید آن را جدی گرفت و راه‌هایی که از آن پیشگیری می‌کنند و آن را کاهش می‌دهند انجام داد. برخی از این اقدامات به شرح زیر هستند.

- دارو بخورید: خوردن داروهای آنتی‌هسیتامین، علایم بالینی آلرژی را کاهش می‌دهند. البته این داروها نقش درمانی ندارند و از حساسیت و عوارض آلرژی فصلی می‌کاهند. داروهای استروییدی نیز می‌توانید در کاهش آلرژی موثر باشند.

- غذاهای پرفیبر بخورید:
مواد غذایی فیبردار، علاوه بر کاربردهای مختلف و مفید دیگری که دارد، بر کاهش آلرژی نیز اثرگذار است. فیبر را می‌توان در زیتون سیاه، بادام، لوبیا قرمز، پسته، انجیز خشک، نان سبوس‌دار، عدس، خرما و... به وفور یافت.

شما هم آلرژی دارید؟

- سینوس‌هایتان را بشوئید: یکی از راه‌های برطرف کردن آلرژی بهاری شست‌وشوی سینوس‌هاست. سینوس های خود را روزانه شست و شو دهید. بهترین شیوه برای پاک کردن سینوس‌ها شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمک است. با انجام همین اقدام ساده یک یا دو بار در روز می توانید به میزان زیاد و یا حتی به طور کامل علائم آلرژی بهاری را برطرف کنید.

-  چای سبز بنوشید: چای سبز به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان واکنش‌های آلرژیک بدن را متوقف می‌کند. نوشیدن چای سبز را به حداقل روی یک فنجان برسانید.

شما هم آلرژی دارید؟

-  این میوه‌ها و مواد غذایی را بخورید: کیوی، پرتغال، اسفناج، لیموترش، دارچین، لوبیا چیتی، چغندر، گردو و ادویه‌های داری آنتی اکسیدان از مواد خوراکی‌ای هستند که به کاهش آلرژی در بدن کمک زیادی می‌کنند.

- از 10 صبح تا 5 بعدازظهر مراقب باشید: این هشت ساعت، ساعاتی هستند که افراد در طی تماس با محیط افراد آلرژی بیشتری می‌گیرند. دلیل این امر گرده‌افشانی گل‌ها و وجود مواد آلرژی‌ها در این مدت زمان است.

- احساساتتان را سرکوب نکنید!: اگر از مبتلایان به آلرژی هستید، در مدت زمان آلرژی‌زا، احساساتتان را سرکوب نکنید و آن‌ها را بروز دهید. درحقیقت احساسات سرکوب شده، استرس‌های روحی و جسمی، زندگی بی‌نظم و... فاکتورهایی هستند که سیستم ایمنی را خلع سلاح می کنند و موجب نفوذ بیشتر آلرژی می شوند.
شما هم آلرژی دارید؟
- غذاهای تند بخورید: خوردن و حتی آماده‌کردن غذاهای تند و پرادویه می‌تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند! غذاهای مکزیکی و تایلندی، فلفل قرمز و سیاه، زنجبیل، شنبلیله، پیاز و سیر از خوراکی‌هایی هستند که تاثیرشان بر آلرژی ثابت شده است. در واقع هرقدر غذا تندتر باشد کانال بینی راحت‌تر تخلیه می‌شود و گرده‌ها و هاگ‌های موجود در بینی راحت‌تر خارج می‌شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
والا من که خودم به گردو انجیر پسته خرما کیوی حتی چای سبز آلرژی دارم چه جوری اینارو بخورم .......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
گفتند با آب ونمک بینی را بشویید باید نمک اش خیلی خیلی کم باشد شما میتوانید از سرم هم برای شستشو استفاده کنید معجزه میکند خیلی خوب است به شرط اینکه نمکش کم باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
با سلام،به این دوست عزیز باید عرض کنم که نمک را به اندازه یک قاشق چای خوری در نصف یک لیوان با آب ولرم مخلوط کنید و بعد از سرد شدن استفاده کنید شوری آب موجب اذیت شدن مخاط بینی میشود ودر غیر این صورت، از سرم شتشو، از داروخانه ها تهیه واستفاده کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
من قبلا حساسیت شدید به گرده گلها داشتم و اگر از کنار گلی رد می شدم تا چندین ساعت دچار عطسه و زکام می شدم بو کردن گل که واویلا بود تا این که به توصیه یکی از دوستانم دم کرده چوب دارچین را در چند نوبت نوشیدم و خوب شدم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
عجب ادم بی سوادی این متن رو نوشته. میگه ادم هایی که الرژی دارن فلفل تند و قرمز بخورن اگه بخورن که بیپاره میشن. من خودم الرژِ و حساسیت دارم لب به غذاهای تند نمیتونم بزنم.
انتشار یافته: ۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
آلرژی های فصلی و خوراکی کاملا قابل کنترل می باشند.
آلرژی های ارثی و تمام فصل که عموما فرد را تا پایان عمر درگیر می سازند هیچ راه درمانی ندارند و حتی در پاره ای از موارد قابل کنترل نیز نمی باشند.
داروهای آنتی هیستامین برای این گونه اشخاص فقط مدتی (حدود 3 سال) اثر دارند. داروهای استروییدی نیز 3 تا 5 سال اثر دارند. ضمن این که هر دو گروه این داروها (خوراکی - تزریقی) عوارض گاه وحشتناکی حتی بدتر از خود آلرژی دارند.
در مجموع این بیماری در ردیف بیماری های مزاحم که زندگی شخص را مختل می سازد قرار دارند.
باید با آن همانند یک واقعیت درمان ناپذیر برخورد کرد.
به عنوان شخصی که 24 سال درگیر این بیماری هستم فقط می توانم بگویم : پیش گیری کنید تا درمان.
شادمهر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
اقا ما رفتیم مجاریبینیمون رو با اب نمک شستیم داغون شدیم که ...
خیلی سوخت !

:(
کس دیگه اینکارو نکنه ... این قسمت خبر الکیه