ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۵۳۰۴

واشنگتن پست گزارش داد

مردم در خانه‌هایشان رها شده و جان می‌بازند!

مردم در خانه‌هایشان رها شده و جان می‌بازند!

فرارو- دو ماه جنگ بخش بهداشت و درمان یمن را نابود کرده و با محروم کردن میلیون ها نفر از مراقبت های فوری پزشکی، بحران انسانی در این کشور را تشدید کرده و بر احتمال شیوع بیماری هایی چون فلج اطفال و سرخک افزوده است.

تبلیغات
تبلیغات
مردم در خانه‌هایشان رها شده و جان می‌بازند!
فرارو- دو ماه جنگ بخش بهداشت و درمان یمن را نابود کرده و با محروم کردن میلیون ها نفر از مراقبت های فوری پزشکی، بحران انسانی در این کشور را تشدید کرده و بر احتمال شیوع بیماری هایی چون فلج اطفال و سرخک افزوده است.

به گزارش سرویس بین المللی فرارو به نقل از واشنگتن پست، به گفته پزشکان و سازمان های بین المللی کمک رسانی، داروها، واکسن ها و لوازم پزشکی عمومی به شدت رو به کاهش هستند و این در حالی است که سرویس دهی بیمارستان ها هر روز کمتر می شود و یا بسته می شوند. آنها به طور روزافزونی متذکر می شوند که امکانات پزشکی هدف نیروهای جنگی و بمباران های ائتلاف عربستان که از اواخر ماه مارس جنگ علیه حوثی ها را آغاز کردند، قرار می گیرند.

ماری الیزابت اینگرس که ریاست عملیات پزشکان بدون مرز یمن را بر عهده دارد می گوید: «سیستم بهداشت و درمان یمن در آستانه ویرانی است.»

این کشور در شبه جزیره عربستان با بیش از 25 میلیون نفر جمعیت، پیش از آغاز کمپین هوایی عربستان با فقر شدید و عدم دسترسی به مراقبت های اولیه درمان روبرو بود. این کمپین هوایی به درگیری های زمینی میان نیروهای حوثی و نیروهایی که به عبدربه منصور، رئیس جمهور در تبعید یمن پیوسته اند، دامن زده است. در ماه فوریه بود که حوثی ها دولت هادی را سرنگون کردند و درگیری ها به دیگر نقاط یمن نیز سرایت کرد.

با وجود آنکه نیروهای کمک رسان به دلیل جنگ نمی توانند اطلاعات دقیقی به دست آورند، اینگرس متذکر می شود که این بحران باعث افزایش مرگ و میرهایی شده که قابل پیشگیری هستند. او می گوید: «ما تقریبا مطمئن هستیم که مردم در خانه هایشان رها شده و جان می بازند، چراکه امکان معالجه شان وجود ندارد.»

از اواخر ماه مارس تاکنون دو هزار نفتر کشته و هشت هزار نفر زخمی شده اند. سازمان بهداشت جهانی هفته گذشته طی بیانیه ای اعلام کرد در این دوره تعداد کسانی که نیازمند مراقبت های درمانی فوری بوده اند به هشت میلیون و 600 هزار نفر رسیده است. اما چنین مراقبت های بسیار نادر هستند چراکه امکان دسترسی به امکانات ابتدایی مانند پشتیبانی زایمان در طول وضع حمل نیز وجود ندارد.

بیانیه سازمان بهداشت جهانی همچنین متذکر می شود که برنامه ملی مبارزه با مرض سل متوقف شده و بیماری های عفونی مانند تب مالاریا و تب دانگ رو به گسترش هستند. ضمن اینکه شیوع فلج اطفال و سرخک نیز به خطر جدی تبدیل شده است.

صادق الجابر، رئیس بخش دیالیز کلیه در بیمارستان ارتش صنعا گفت که این مرکز درمانی به سختی می تواند خدمات اولیه را ارائه دهد. این بیمارستان در حال حاضر بر موارد اضطراری متمرکز است و اکثرا مردم را به دلیل کمبود امکانات جواب می کنند. وی می گوید: «در حال حاضر با کمبود دارو برای بیماران نیازمند به دیالیز کلیه روبرو هستیم و دیگر نمی توانیم مردم را به درستی درمان کنیم.»

ناصر الشیراحی 55 ساله، یکی از بیمارانی است که بیمارستان ارتش وی را جواب کرده است. پزشکان به این کارگر بازنشسته که دو سال است تحت دیالیز قرار می گیرد، گفته اند که آنها فاقد امکانات برای ادامه درمان وی هستند. آمین، پسر 25 ساله الشیراحی می گوید: «ما از این مسئله به شدت ضربه خورده ایم و می ترسیم که پدرمان را از دست بدهیم.»

یکی از مشکلات اصلی مراکز درمانی کمبود شدید سوخت برای ژنراتور و وسایل حمل و نقل است. ائتلاف عربستان ممنوعیت هوایی و دریایی را بر یمن اعمال کرده و مقامات آن می گویند پس از اطمینان از اینکه کشتی ها و هواپیماها، سلاحی برای نیروهای مخالف نمی برند، به آنها اجازه ورود می دهند.

این درگیری ها به نیروگاه های برق و خطوط انرژی که اکثر مراکز شهری را تغذیه می کردند، آسیب رسانده و روزها است که مردم را از نیروی برق محروم کرده است. کمبود شدید سوخت دیزل یعنی ژنراتورهای پشتیبان نیز نمی توانند برق مراکز درمانی را تامین کنند و همین مسئله تعداد بسیاری از واکسن های مانده در وسایل سرماساز را فاسد می کند. ضمن اینکه کمبود بنزین نیز رفت و آمد کارکنان بیمارستان و بیماران را دشوار می کند.


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات