bato-adv
کد خبر: ۲۶۵۱۵۲

(تصاویر) یکصد سال قبل، زنان در محیط کار

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۴
آنچه امروز تحت عنوان حضور اجتماعی و مشارکت سیاسی زنان شناخته می شود در کمتر از یکصد سال قبل آرزویی بود که جنبش های حقوق زنان برای رسیدن به آن مبارزه می کردند.

به گزارش مجله تاریخ فرادید، با آغاز قرن بیستم به دنبال پیشرفت های صنعتی جهان مدرن و بعدها وقوع دو جنگ ویرانگر جهانی زمینه برای افزایش مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان فراهم شد. افزایش مشارکت اجتماعی زنان با کار در کارخانه و ادارات و بعدها در جبهه نبرد به عنوان امدادگر اولین گام ها برای احقاق مطالبات اجتماعی آنها بود. در آن روزها شرایط کاری سخت با دستمزد کم برای زنان باعث شد آنها دست به اعتراض علیه آنچه "نابرابری" می دانستند، بزنند. شناخته شده ترین نماد مبارزه اجتماعی زنان در تاریخ معاصر مربوط به هشتم مارس 1908 میلادی و اعتراض به همین شرایط سخت کاری بود. در این روز گروهی از زنان کارگر در یک کارخانه نساجی در نیویورک دست به اعتراض زدند. رئیس کارخانه برای جلوگیری از گسترش اعتراض آنها را در کارخانه محبوس کرد اما یک آتش سوزی مشکوک باعث شد نزدیک به 129 تن از زنان کارگر جان خود را از دست بدهند. 

در آن سال ها زنان در كشورهاى مختلف اروپايى و امريكا در کنار مبارزه برای رفع تبعیض و استثمار کاری برای احقاق حق مشارکت سیاسی نیز مبارزه می کردند. حق رای و مشارکت زنان در انتخابات محصول جنبش هایی است که در اغاز قرن بیستم شکل گرفت. به روایت تاریخ، نیوزیلند نخستین کشور مستقلی بود که در سال 1893 حق رأی زنان در آن به رسمیت شناخته شد.  

چندی پیش از این تاریخ یعنی به سال 1866 جنبش حقوق زنان در انگلستان مبارزه برای رسیدن به حق مشارکت سیاسی را آغاز کرده بود اما این جنبش در سال 1918 توانست به حق رای برسد. چیزی که در امریکا به سال 1920 و در فرانسه به سال 1944 به وقوع پیوست. در همین حال خبرگزاری رویترز در آستانه هشتم مارس روز جهانی زن نگاهی انداخته به یکصد سال قبل و زمانی که زنان در کارخانه و اداره و پشت جبهه جنگ حضور داشتند. روزهایی که آنها  در شرایط سخت و نابرابر به کار مشغول بودند و محدودیت ها هنوز امکان مشارکت سیاسی و اجتماعی فعال آنان را فراهم نکرده بود.

تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/


تصاویر/

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۸
فراروی فمینیست اگر اروپا زنان را به کارخانه ها کشید به خاطر آن بود که مردان یا در جنگ بودند یا کشته شده بودند.
در شرایط الان ایران که موجی از بیکاران مرد آماده به کار و تشنه کار وجود دارد نمی توان از این نسخه ها پیچید.
آیا شخم زدن آنچنانی زنان در زمین کشاورزی آرزوی توست این تصویر توهین به زنان است معلوم شد چقدر برای زنان ارزش قائلی
در شرایط خاص الان ایران فمینیست منجر به خسارات مادی و معنوی بی شماری خواهد شد که شاید جبران آن چندین قرن به طول بکشد.
ضمن آنکه باید از حقوق طبیعی و منطقی آن زنانی که واقعا دچار ظلم شده اند به دور از هرگونه تیعض جنسیتی دفاع کرد باید محور و اولویت را به خانواده داد زیرا در چارچوب آن حقوق همه از جمله زنان و مخصوصا کودکان حفظ خواهد شد.
فقط نمی دانم چه کسی باید از حقوق کودکان بی زبان و معصوم و بی پناه باید دفاع کند که حتی نمی توانند مظلوم نمایی کنند.
بارها در محیطهای کاری دیده و شنیده شده است که متاسفانه زنان به طرق مختلف از زیر کار شانه خالی می کنند آری حقوق برابر نیازمند وظایف برابر است ولی در این مورد فمینیسهای ایرانی از فمینیستهای خارجی جلو زده اند.
nader
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
الان بسیاری از گروها از داعش تا اقوام داعش میخان زنانو وارد یک قفس سیاه کننو ببرن تو پستوی خونه ها
ناشناس
France
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
تو ایران که زنها داد وهوار تساوی حقوق میکنن بهتره مثل بلژیک برن تو معادن ذغال سنگ کار کنن
دم از تساوی حقوق میزنن اما وقتی بحث کارهای سخت میشه دم از شان زنان میزنن ما نفهمیدیم این چه جور تساویه

وقتی میگی اگه تساویه زنها هم برن سربازی باز همین فمنیستها دم از شان و منزلت زن میزنن ،
فمنیست نوع ایرانی واقعا اعجوبه ای ،هزار رحمت به فمنیستهای غربی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
چيزي كه من در اين تصاوير يافتم شدت رواج عرياني زن طي سالهاي اخير است. ميزان پوشيدگي زنان (منظورم حجاب نيست)در سالهاي نه چندان دور در آمريكا و اروپا خيلي بيشتر بوده است.
اسکندری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
بهتر از الان بود.
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین