دعوا بر سر میراث فرجالله سلحشور
به گزارش شهروند، فرجالله سلحشور بهعنوان کارگردانی که با سریالهایی چون «اصحاب کهف»، «یوسف پیامبر» و «مردان آنجلس» به نوعی برگ برنده تلویزیون در آثار مربوط به بنیاسراییل محسوب میشد، در اواخر زندگیاش در پی ساخت سریال حضرت موسی(ع) بود، اما اجل امان نداد و این پروژه بلاتکلیف ماند.
چندي بعد جمال شورجه که با فیلمهایی چون «روزنه»، «سیوسه روز» و چندین و چند اثر دفاع مقدسی دیگر ازجمله سینماگران موسوم به ارزشی قلمداد میشد، مدعی شد که مرحوم سلحشور وصیت کرده تا او ساخت سریال موسی(ع) را پیگیری کند؛ و او نیز با تمام توان برای انجام این وصیت تلاش خواهد کرد. شورجه همچنین خود را میراثدار سلحشور و نخستين گزینه برای کارگردانی این سریال به حساب آورد؛ و از آن پس در گفتوگوهای گوناگونش از مدیریت صداوسیما انتقاد کرده که چرا با تخصیص بودجه مناسب پروژه موسی(ع) را راهاندازی نمیکنند.
در شرایطی که در گفتههای مدیران سینما در صحبت درباره پروژههای شاخص سیما نامی از این سریال به میان نیامده بود و این قضیه شائبه وجود اختلاف میان سازندگان، سیاستگذاران و سرمایهگذاران این پروژه را ایجاد کرده بود، انتقاد ناگهانی سایت رجانیوز از جمال شورجه و احمد میرعلایی نشان داد شایعات بیراه نبوده و اختلافاتی بنیادین در این میان وجود دارد. سایت رجانیوز که همواره بهعنوان هواخواه سیاستهای فرهنگی دولت احمدینژاد عمل کرده و به این رویکرد شهرت دارد، در حالیکه به نظر میرسید به لحاظ فکری به شورجه و میرعلایی نزدیک باشد، حملهای کمسابقه را به این دو سینماگر تاکنون خوشنام سامان داد:
درباره دلایل تهاجم این رسانه به جمال شورجه که جزو سینماگران بااخلاق و خوشنام جریان ارزشی محسوب میشود، شایعات متعددی شنیده میشود؛ که ظاهرا مهمترین دلیل این اتفاق ملاحظات مالی است. گفته میشود تیم شورجه و میرعلایی برای ساخت این سریال مبلغی حدود ٢٥٠میلیارد تومان از صداوسیما مطالبه کردهاند.
جمال شورجه به «شهروند» عنوان داشت که قصد پاسخگویی به ادعای این گروه منتقد را ندارد. او میگوید: فقط همین قدر بگویم که ساخت سریال موسی ٥سال طول میکشد و طی این ٥سال باید به پروژه پول تزریق شود. ما همین الان آمادگی این را داریم که وام این کار را بدهند، خودمان خصوصی این کار را انجام دهیم، اما تلویزیون اجازه نمیدهد. حقیقتش برای تلویزیون هم خوب نیست که یکدفعه اذعان کند که ما توانایی این کار را نداشتیم.