فرارو- فهرست وزرای پیشنهادی حسن روحانی برای دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهور این فهرست را به همراه برنامه ها و سوابق آنها تقدیم مجلس کرد.
به گزارش فرارو، لیست وزرای پیشنهادی روحانی به مجلس حاوی چند نکته است:
1- در لیست منتشر شده گزینه پیشنهادی وزارت علوم معرفی نشده است. به نظر می رسد رییس جمهور در این باره هنوز به جمع بندی نرسیده است. پیش از این علی خاکی صدیق رییس دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرده بود معرفی او به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت علوم قطعی شده است.
2- در لیست پیشنهادی وزرا نام هیچ زنی دیده نمی شود. در هفته های اخیر اصلاح طلبان و فعالان مدنی تلاش های فراوانی برای قرار گرفتن نام یک زن در لیست کابینه انجام دادند که به نتیجه نرسید. شهیندخت مولاوردی بیشترین شانس را در این باره داشت. او گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش بود. در لیست پیشنهادی وزیر اهل تسنن هم دیده نمی شود.
3- در فهرست 17 نفره روحانی، از مجموع ۱۷ وزارتخانه ۸ وزیر تغییر کرده و ۹ وزیر از دولت یازدهم باقی ماندند. با توجه به اینکه وزیر علوم نیز تغییر خواهد کرد، به این ترتیب 50درصد وزرا در دولت دوازدهم تغییر می کنند.
4- در فهرست معرفی شده وزارتخانه های اقتصادی شاهد بیشترین تغییر بوده اند. گزینه های جدید عبارتند از: آذری جهرمی برای وزارت ارتباطات، کرباسیان، برای وزارت اقتصاد، شریعتمداری برای وزارت صنعت، بیطرف برای وزارت نیرو. وزرای خارجه، اطلاعات، کشور، نفت، کار، راه و شهرسازی، بهداشت، ورزش، جهاد کشاورزی نیز تغییر نکرده اند.
5- در وزارتخانه های فرهنگی نیز تغییرات رخ داده است. عباس صالحی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت فرهنگ معرفی شده و سید محمد بطحایی برای وزارت آموزش و پرورش، هنوز گزینه پیشنهادی وزارت علوم معرفی نشده است. به این ترتیب به نظر می رسد رییس جمهور نقطعه ضعف دولت را در حوزه اقتصاد و فرهنگ دیده و سعی کرده است دولت را در این دو زمینه ترمیم کند.
6- حسن روحانی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده جوانگرایی در کابینه را داد. در همین راستا یکی از وزرای پیشنهادی را از متولدین دهه 60 قرار داده است. محمد جواد آذری جهرمی تولد سال 1360 است و 36 سال سن دارد. این مدیر جوان پیش از این معاون زیر ساخت وزارت ارتباطات بوده است. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت نیز با ۶۵ سال سن مسنترین نامزد پیشنهادی است.
7- در 4 سال گذشته سه تن از وزرای به عنوان ژنرال های دولت شناخته می شدند. محمد جواد ظریف وزیر خارجه، بیژن زنگنه وزیر نفت و حسن قاضی زاده هاشمی و زیر بهداشت. هر سه این افراد به عنوان گزینه های پیشنهاد وزارتخانه های خود معرفی شده اند. این در حالی است که پیش از این بحث هایی پیرامون کناره گیری زنگنه و هاشمی مطرح شده بود.
8- درسفرهای انتخاباتی حسن روحانی و دوران تبلیغات یکی از خواسته های هواداران او کنار گذاشتن مصطفی پور محمدی از وزارت دادگستری بود که با معرفی علیرضا آوایی برای این سمت، این خواسته هواداران روحانی تحقق یافته است.
9- اصلاح طلبان به عنوان مهمترین گروه حامی حسن روحانی در انتخابات در ماه های اخیر انتقادات بسیاری به عملکرد رحمانی فضلی وزیر کشور او داشتند، آنها انتظار داشتند فرد دیگری به عنوان وزیر کشور به مجلس پیشنهاد شود اما روحانی باز هم به رحمانی فضلی اعتماد کرده است.
10- در دولت گذشته سهم اصلاح طلبان از کابینه فقط یک وزیر بود، محمود حجتی. اما در لیست پیشنهادی امروز روحانی دو مدیر اصلاح طلب حضور دارند. محمود حجتی که بازهم برای تصدی وزارت کشاورزی به مجلس معرفی شده است و حبیب الله بیطرف وزیر نیرو دولت اصلاحات که برای تصدی وزارت نیرو به مجلس معرفی شده است. ممکن است در تجدید نظر روحانی در دقیقه نود یک اصلاح طلب دیگر برای تصدی وزارت علوم معرفی شود.
این جوون چقدر علم و تجربه و مدیریت بلدند؟!
اینهمه دهه چهل و پنجاه داریم