bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۶۰۷۷

حمله مشروط به «گوام»

خبرهای خوبی از شبه‌جزیره کره به گوش نمی‌رسد. درحالی‌که در هفته‌های اخیر، برخی مقامات امنیتی و اطلاعاتی پیشین و فعلی در واشنگتن درباره امکان وقوع یک جنگ هسته‌ای میان آمریکا و کره‌شمالی ابراز نگرانی کرده‌اند، روز گذشته رسانه‌های کره‌شمالی از بررسی طرح حمله موشکی به گوام ازسوي کیم‌جونگ اون خبر دادند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
گوام جزیره‌ای کوچک در اقیانوس آرام میان فیلیپین و هاوایی است که حدود ١٦٣‌ هزار نفر جمعیت دارد. این جزیره که فرماندار و مجلس نمایندگان دارد، به صورت غیررسمی بخشی از قلمرو ایالات متحده محسوب می‌شود.

به گزارش شرق، خبرهای خوبی از شبه‌جزیره کره به گوش نمی‌رسد. درحالی‌که در هفته‌های اخیر، برخی مقامات امنیتی و اطلاعاتی پیشین و فعلی در واشنگتن درباره امکان وقوع یک جنگ هسته‌ای میان آمریکا و کره‌شمالی ابراز نگرانی کرده‌اند، روز گذشته رسانه‌های کره‌شمالی از بررسی طرح حمله موشکی به گوام ازسوي کیم‌جونگ اون خبر دادند.
 
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، پیش‌تر هشدار داده بود هرگونه حمله از سوی کره‌شمالی به سرعت می‌تواند دو کشور را وارد جنگ کند.  

البته طبق اعلام رسانه‌های دولتی کره‌شمالی، پیونگ‌یانگ هرگونه حمله به گوام را منوط به رفتار آمریکا دانسته است. این شرط کره‌شمالی را می‌توان نشانه‌ای مثبت از سوی پیونگ‌یانگ دانست که ممکن است از لحن خصمانه دو کشور بکاهد. البته از نظر برخی تحلیلگران، این مشروط‌ شدن حمله به گوام به رفتار آمریکا، می‌تواند نشان از آمادگی‌نداشتن پیونگ‌یانگ برای انجام این حمله داشته باشد و از این طریق، کره‌شمالی در تلاش است تا زمان بیشتری برای خود بخرد.
 
هفته گذشته تهدید کره‌شمالی برای حمله به گوام با واکنش تند واشنگتن همراه شد. گفته می‌شود نقشه حمله نظامی به گوام بارها مورد بررسی قرار گفته و فقط منتظر صدور فرمان از سوی رهبر این کشور است.
 
گوام جزیره‌ای کوچک در اقیانوس آرام میان فیلیپین و هاوایی است که حدود ١٦٣‌ هزار نفر جمعیت دارد. این جزیره که فرماندار و مجلس نمایندگان دارد، به صورت غیررسمی بخشی از قلمرو ایالات متحده محسوب می‌شود.
 
افرادی که در گوام به دنیا می‌آیند، شهروند آمریکا محسوب می‌شوند ولی نمی‌توانند در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رأی بدهند. پایگاه‌های نظامی آمریکا بیش از یک چهارم خاک این جزیره را دربر می‌گیرد و حدود شش هزار نیرو در این پایگاه‌ها مستقر شده‌اند.
 
روز سه‌شنبه، مون جائه این، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی نیز در واکنش به بررسی طرح حمله به گوام، خواستار آن شد که ایالات متحده از اقدام یک‌جانبه و بدون جلب رضایت این کشور علیه کره‌شمالی اجتناب کند. طبق توافق دفاعی این دو کشور، در زمان هرگونه تهدید، دو کشور باید با هم برای انجام اقدام مقتضی مشورت کنند.

 بااین‌حال مشخص نیست در صورت حمله کره‌شمالی به گوام، آیا ایالات متحده برای اقدام تلافی‌جویانه نیازمند کسب رضایت همسایه جنوبی پیونگ‌یانگ هست یا نه.
 
براساس قوانین بین‌المللی و توافق نظامی میان ایالات متحده و کره‌جنوبی، آمریکا نیازی به جلب رضایت سئول ندارد. با این اوصاف، چنین اظهارنظری از سوی رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به نظر بیشتر کارکردی داخلی دارد.
 
او در واقع می‌خواهد با این حرکت به مردم کشورش نشان دهد اوضاع تحت کنترل دولت اوست. البته، موضع رئیس‌جمهور کره‌جنوبی همواره مشخص بوده است؛ او خواستار مذاکره با همسایه شمالی است، خواستی که تاکنون با واکنش مثبتی از سوی پیونگ‌یانگ همراه نشده است.
 
در مقابل، پیونگ‌یانگ مکرر همسایه جنوبی خود را به بازیچه آمریکابودن متهم کرده است. تنش میان کره‌شمالی، آمریکا و کره‌جنوبی در هفته‌های گذشته و آزمایش دو موشک قاره‌پیما که گفته می‌شود قابلیت هدف قراردادن خاک آمریکا را دارند، بار دیگر بالا گرفت و متعاقبا با تشدید تحریم‌های کره‌شمالی از سوی شورای امنیت سازمان ملل همراه شد.
 
این تحریم‌های جدید باعث می‌شود صادرات کره‌شمالی یک‌سوم و به ارزش یک‌ میلیارد دلار کاهش یابد. پیونگ‌يانگ این تحریم‌های جدید را نقض حاکمیت این کشور خوانده و آمریکا را تهدید كرده است که به خاطر این تحریم‌ها، بهای سنگینی خواهد پرداخت. شاید حمله به گوام همان بهایی باشد که کره‌شمالی وعده آن را داده است.
bato-adv
bato-adv