bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۵۴۶۰

پشت پرده «مردان آهنین»

با تلاش فدراسیون پرورش‌اندام، مسابقه «مردان آهنین» بعد از ٦‌سال تعطیلی نوروز٩٧ بار دیگر روی آنتن تلویزیون رفت. با این‌که شاید این مسابقه مثل دوره‌های قبلی نتوانست مخاطبان زیادی را به خود جلب کند اما از نظر فرامرز خودنگاه داور قدیمی مردان آهنین با توجه به زمان کم برای برگزاری مسابقات همه چیز خوب و طبق روال پیش رفته است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷

با تلاش فدراسیون پرورش‌اندام، مسابقه «مردان آهنین» بعد از ٦‌سال تعطیلی نوروز٩٧ بار دیگر روی آنتن تلویزیون رفت. با این‌که شاید این مسابقه مثل دوره‌های قبلی نتوانست مخاطبان زیادی را به خود جلب کند اما از نظر فرامرز خودنگاه داور قدیمی مردان آهنین با توجه به زمان کم برای برگزاری مسابقات همه چیز خوب و طبق روال پیش رفته است.

به گزارش شهروند، هرچند که از گوشه و کنار شنیده می‌شد این مسابقات حواشی نیز به خود دیده است. با این حال، بعد از قهرمانی محمد عزت‌پور در این دوره از مردان آهنین با فرامرز خودنگاه، داور این مسابقه و رئیس کمیته قوی‌ترین مردان همکلام شدیم که ماحصل صحبت‌های او را در ادامه می‌خوانید:

با توجه به زمان کمی که برای ضبط این برنامه داشتید،‌ از نحوه برگزاری آن راضی بودید؟
همانطور که گفتید، زمان کمی برای ضبط این برنامه داشتیم. به همین خاطر نتوانستیم آیتم‌های جدیدی را طراحی کنیم. از زمانی که به ما اعلام کردند مسابقه را برگزار کنید، ١٤روز وقت داشتیم که سریعا با همکاری دوستان آیتم‌هایی را ایجاد کردیم و مسابقه ضبط شد. البته با وجود این محدودیت زمانی ٢٦ آیتم در طول مسابقه طراحی شده بود که از تمامی دوره‌ها بیشتر بود.

از نظر شما سطح مسابقات نسبت به گذشته چطور بود؟
شاید کمیت در این دوره مناسب نبود اما کیفیت مسابقات بالا بود. به ‌هرحال مردان آهنین ٦‌سال بود که به این شکل برگزار نمی‌شد و ما در یک پروسه خیلی کوتاه‌مدت این ورزشکاران را جمع و جور کردیم. با این حال قهرمان‌های این دوره رکوردهای خوبی از خود به جای گذاشتند، چون خیلی از آیتم‌ها نسبت به دوره‌های قبلی سنگین‌تر بود. در چند‌ سال اخیر، با وجود تعطیلی مسابقه مردان آهنین ما مسابقات کشوری را به صورت مرتب برگزار کردیم. البته همان‌طور که گفتم، تعداد شرکت‌کنندگان ما کاهش یافته بود و برخلاف گذشته که ٢٥٠نفر داوطلب داشتیم، این‌بار تعداد خیلی کمتر از آن بود.

فکر می‌کنید از‌ سال آینده تعداد ورزشکاران بیشتر شده و سطح مسابقات بالاتر می‌رود؟
قطعا همین‌طور است. از این پس، اگر ورزشکاران این رشته بدانند هر‌سال قرار است مردان آهنین برگزار شود، در طول ‌سال برنامه‌ریزی می‌کنند تا حضور پرقدرتی در این رقابت‌ها داشته باشند. البته همان‌طور که گفتم، امسال هم ورزشکاران قَدَری در مردان آهنین حاضر بودند که یک فینال سطح بالا را رقم زد.

پس بدین‌ ترتیب این‌بار پخش مردان آهنین ادامه‌دار خواهد بود؟
این بستگی به رضایت مردم دارد. مخاطبان این برنامه باید رأی بدهند تا مشخص شود که از مسابقه راضی بودند. مسئولان صداوسیما هم وقتی استقبال مردم را مشاهده کنند، قطعا برای‌ سال بعد هم از ساخت آن استقبال خواهند کرد.

اما برخی اعتقاد داشتند برنامه امسال مردان آهنین مثل گذشته بیننده نداشت؟
شاید مثل گذشته نبود اما بازهم نظرسنجی‌های صداوسیما نشان می‌دهد که بعد از چند برنامه پربیننده مثل دورهمی و سریال پایتخت در رده سوم و چهارم است. خیلی از مردم اطلاع نداشتند که این مسابقه بعد از ٦‌سال وقفه قرار است دوباره پخش شود. مثلا آنطور که من اطلاع دارم مسابقه فینال از برنامه‌های قبلی خیلی بیشتر بیننده داشته و این نشان می‌دهد که مردان آهنین بازهم جا افتاده است. در گذشته قهرمان‌های این مسابقه در میان مردم شناخته‌شده و محبوب بودند و حالا هم بعد از چند‌ سال قهرمان‌های جدید محبوبیت به دست می‌آورند و مخاطب جذب می‌کنند. یکی از اتفاقات خوب در مسابقه امسال هم این بود که ورزشکاران از اکثر استان‌های کشور در مسابقه حاضر شدند؛ برخلاف گذشته که ورزشکاران اکثرا از تهران و کرج بودند.

چند شب در ایام نوروز مسابقه مردان آهنین پخش نشد که این هم برای مخاطبان این برنامه عجیب بود؟
دلیل پخش‌نشدن برنامه در آن چند شب، پخش مسابقات فوتبال در لیگ قهرمانان آسیا و اروپا بود. ما مخاطبان خودمان را داشتیم و آنهایی که واقعا به این برنامه علاقه داشتند، تا آخر مسابقه را دنبال کردند.

برخی از شرکت‌کنندگان هم به سخت‌بودن بیش از حد آیتم‌ها اعتراض کرده بودند؟
این مسابقه در بالاترین سطح برگزار می‌شود و اعتراض آنها وارد نیست. ما برای طراحی آیتم‌ها نظر ورزشکاران را نمی‌پرسیم؛ بلکه براساس استانداردهای بین‌المللی عمل می‌کنیم. آنهایی که قدرت بیشتری داشتند، توانستند در تمامی آیتم‌ها موفق عمل کنند. اینطور مسابقات گاهی‌اوقات به صدم ثانیه‌ها بستگی دارد.

امسال ابتکاری هم در برنامه داشتید که در مرحله نیمه‌نهایی نفرات حذف شده با نظر خود ورزشکاران تعیین می‌شدند؟
این اتفاق هم بد نبود؛ اگرچه برای ورزشکاران تازگی داشت. در ابتدا شاید خیلی خوب موضوع را درک نکرده بودند اما بعد که خودشان فهمیدند باید چه کار کنند، راحت‌تر با این موضوع کنار آمدند. اکثر ورزشکاران، نفراتی که در آیتم آن مرحله ضعیف‌تر بودند را به چالش حذف‌شدن یا نشدن می‌فرستادند. البته این بخش برنامه با ایده کارگردان و تهیه‌کننده برنامه بود و جذابیت مسابقه را بالا برد.

جایزه‌ای هم برای قهرمان‌های مردان آهنین درنظر گرفته شده بود؟
بله، جوایزی از سوی فدراسیون درنظر گرفته شده که تا ١٠، ١٥روز آینده به نفرات برتر اهدا می‌شود. میزان دقیق آن را نمی‌دانم اما باید راضی‌کننده باشد.

به‌عنوان آخرین سوال؛ به‌عنوان رئیس کمیته قوی‌ترین مردان و کسی که سال‌هاست در این مسابقه سابقه دارید، از اتفاقی که در سال ٩٧ رخ داد؛ راضی بودید؟
قطعا مسابقه امسال شروع دوباره‌ای برای این ورزش بود. هم برای ورزشکاران سخت بود که شاید بدون آمادگی لازم باید در مسابقه شرکت می‌کردند و هم برای ما که مسابقه را برگزار کردیم. ما در طول ٢ هفته یک کار غیرممکن را تبدیل به ممکن کردیم. واقعا باید برای ضبط این برنامه در طول این زمان محدود به ما یک اسکار بدهند. خیلی از برنامه‌های نوروزی ٤، ٥ماه قبل از عید کار ضبط‌شان آغاز شده بود اما ما ١٤روز بیشتر وقت نداشتیم. نکته قابل توجه دیگری هم که امسال رخ داد، بدون حاشیه برگزارشدن مسابقه بود. برخلاف گذشته که حاشیه‌هایی اطراف مسابقه بود، این‌بار رابطه شرکت‌کنندگان با هم خیلی دوستانه بود و مثل برادر با یکدیگر برخورد می‌کردند.

bato-adv
bato-adv