ترنج موبایل
کد خبر: ۳۶۴۶

سفیر آمریکا در عراق خبر داد

از سر گیری دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا

از سر گیری دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا
تبلیغات
تبلیغات

سفير آمريکا در عراق گفت که او انتظار دارد بزودی با همتای ايرانی خود در مورد مسائل امنيتی عراق ديدار و گفتگو کند.

رايان کروکر، دیروز در حاشيه کنفرانس عراق در استانبول،با بیان این مطلب افزود که اين ديدار در هفته های آينده انجام خواهد گرفت.

کانال ارتباطی تهران و واشنگتن پس از آنکه به مدت چند ماه بسته شده بود بار دیگر به روی دوکشور باز می شود.

این در حالی است که دوطرف باز شدن دوباره این کانال را به تغییر رویکرد طرف مقابل در قبال عراق مشروط کرده بودند.

بحران نا امنی
عراق در ساله های اخیر پس از سرنگونی دولت صدام حسین توسط نیرو های ائتلاف به رهبری آمریکا، با بحران ناامنی دست و پنجه نرم می کند به طوری که دیگر اخبار انفجار ها و حملات تروریستی در این کشور به یک سوژه عادی برای رسانه های خبری دنیا تبدیل شده است.

بر همین اساس نومحافظه کاران آمریکا که با ورود به کاخ سفید همواره بر طبل جنگ کوبیدند، در حالی که در بدو امر حضور در عراق و ساماندهی حکومتی جدید در این کشور را موضوعی سهل و آسان می پنداشتند اکنون خود را در مردابی می بیندد که دست و پا زدن بیشتر به فرو رفتن بیشتر را در پی خواهد شد.

از این روی کاخ سفید بر خلاف میل واقعی خود حاضر شد دست یاری از کشوری که همواره به آن به عنوان یکی از اضلاع محور شرارت می نگرد طلب کند و به توصیه گروه مطالعاتی بیکر - همیلتون برای گفتگو با ایران به عنوان کشوری که از نفوذ و تاثیر انکار ناپذیری در عراق و منطقه خاورمیانه بر خوردار است عمل کند. زیرا اعتقاد بر این بود که کلید خروج از دروازه بحران عراق می تواند در اختیار تهران باشد.

با این حال تهران و واشنگتن برای نخستین بار پس از 27 سال در هفتم خرداد ماه سال جاری در شرایطی با هدف بررسی راهکارهای بازگرداندن ثبات و امنیت به عراق پشت میز مذاکره قرار گرفتند که گروهای تند روی درون دو کشور به خصوص لابی صهونیسم از ابتدا به بازشدن کانال ارتباطی میان دوکشور که احتمال بر قراری رابطه تهران و واشنگتن را افزایش می داد؛ علاقه ای نداشتند.
به عقیده برخی تحلیلگران در صورت آنکه دو کشور در دستیابی به راهکارهای بازگرداندن امنیت به توافقاتی دست یابند این همکاری های می تواند به آب شدن یخ روابط دو کشور کمک شایانی کند.

با این حال با تلاش مخالفان از سر گیری روابط دو کشور، این همکاری های پس از سه دور مذاکره که بیشتر به محاکمه می ماند نیمه کاره رها شد.

به گفته ناظران، میز مذکرات قبلی رایان کروکر و حسین کاظمی قمی سفرای آمریکا و ایران در عراق و سرپرستان هیات های مذاکره کننده، تنها به میز محاکمه دو طرف تبدیل شده بود.

آمریکا ، تهران را به دلیل آنچه حمایت از شورشیان خوانده می شود متهم به ایجاد نا امنی می کند در مقابل ایران نیز واشنگتن را به دلیل اشغالگری مسبب اصلی ناامنی های عراق می داند.

گزارش اخیر رایان کروکر سفیر آمریکا و ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نظامیان آمریکا درعراق در باره اوضاع امنیتی عراق به کنگره آمریکا نیز مزید بر علت شد تا یک بار دیگر جنگ لفظی دو کشور علیه یکدیگر افزایش یابد و دیگر تمایلی برای ادامه مذاکرات وجود نداشته باشد.

بر همین اساس این اختلافات که بی تردید ناشی از 27 سال قطع رابطه است که منجر به کشیده شدن دیوار بلند بی اعتمادی میان دوکشور شده است سبب شد که مذاکرات قبلی نیز نتایج ملموسی در بر نداشت باشد.

با این حال این کانالی ارتباطی که دو کشور به روی هم باز کرده اند به نظر میرسد که قرار نیست به آسانی بسته شود.

چندی پیش قبل از آنکه کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا تحریم های جدید و یک طرفه خارج از چارچوب سازمان ملل آمریکا علیه ایران را اعلام کند ، ژنرال پترائوس از تمایل واشنگتن برای از سر گیری مذاکرات بر سر بررسی راهکار های بازگرداندن امنیت به عراق خبر داده بود.

پس از آن نیز محمد جعفري معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي ایران گفت: «اين احتمال وجود دارد كه دور جديد مذاكرات بين نمايندگان آمريكا و ايران دربارة بررسي و پيشنهاد براي حل مشكل عراق انجام شود.»

وی همچنین تاکید کرد که در روزهای آینده اتفاقتی در این بار را شاهد خواهیم بود.

پس از این اظهارات منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس خبری مشترک با علی باباجان وزیر امور امور خارجه ترکیه از تمایل تهران به از سرگیری مذاکرات دوجانبه تهران و واشنگتن بر سر اوضاع عراق خبر داد.

وی تاکید کرد که « ما به آمريكا توصيه مي‌كنيم كه به طور جدي به دنبال راهكاري براي حل مشكلاتي باشد كه ناشي از سياست‌هاي غلط خودشان هم در موضوع هسته‌يي ايران و هم بر مسايل منطقه‌اي به ويژه عراق بوده است.»
متکی تصریح کرد که«جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام كرده است كه اگر سياست‌های آمریکا تغيير يابد به دليل علاقه مندي و براي كمك به صلح و امنيت منطقه از يك سو و از سوي ديگر تاكيد بر حق ايران در برخورداري از فناري صلح آميز هسته‌يي آمادگي داريم كه [ با آمریکا] همكاري كنيم.»

در حالی که مقامات دو کشور سعی در انکار این فرضیه داشتند که مذاکرات دو کشور درباره عراق در دیگر مسائل مورد مناقشه فی مابین بی تاثیر است اظهارات متکی که پیامی جدید برای واشنگتن بود خط بطلانی بر این عقیده کشید.

بر این اساس با توجه به افزایش تنش از سوی آمریکا، در پرونده هسته ای ایران با وجود باز شدن افق های جدید که ناشی از گسترش همکاری تهران و آژانس است به نظر می رسد که این بار، تهران است که بی از طرف مقابل خواستار از سر گیری مذاکرات ایران و آمریکا است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات