فرارو- خبر کوتاه و کمی عجیب بود، اما حقیقت داشت.
شهرام جزایری بازداشت شد، این بار در مرز ماکو، هنگام خروج از مرز به صورت غیرقانونی و در کامیون حمل عدس، او خود را یک افغانستانی معرفی کرد. همین خبر با این جزییات کافی بود که مورد توجه همه رسانهها قرار گیرد. اما ماجرا به همینجا ختم نشد. کانال تلگرام جزایری مدعی است که او بازداشت نشده است.
به گزارش فرارو، صبح امروز خبرگزاریها به نقل از منابع دولتی و قضایی اعلام کردند که شهرام جزایری فعال اقتصادی مشهور بازداشت شده است. با این حال اخبار منتشر شده تناقض هایی دارد.
به گزارش گمرک ماموران گمرک بازرگان شب گذشته
شهرام جزایری را از داخل یک دستگاه تریلر خروجی از کشور که حامل بار ترانزیتی بود، دستگیر کردند.
این تریلر ترکیهای حامل بار عدس بوده است و از مبدا ترکمنستان عدس بارگیری کرده و قرار بوده از کشور خارج شود، اما ماموران گمرک با رصد اطلاعات محموله و به کمک دستگاههای کنترلی ایکسری کامیونی اقدام به اسکن محموله میکنند که پس از اسکن محموله مشخص میشود دو نفر در داخل بار تریلر مخفی شدهاند.
سلفی شهرام جزایری در ماکو
با مشکوک شدن به محموله حاوی قاچاق انسان، ماموران گمرک اقدام به بازرسی کامل محموله کرده و موفق میشوند دو نفر را در داخل بار عدس شناسایی و به جرم قاچاق انسان و خروج غیرقانونی از کشور بازداشت کنند.
پس از بازداشت دو نفر یکی از افراد خود را به نام ف. ف. و تبعه ایرانی معرفی و نفر بعدی خود را تبعه افغانستان و به نام حبیب ا... احمدی معرفی میکند، اما در بازجوییهای بیشتر مدارکی برای شناسایی به ماموران گمرک ارائه نمیدهد؛ بنابر این گزارش، با توجه به اینکه فرد دوم فاقد مدارک شناسایی بوده بررسیهای بیشتر انجام و متهم جهت شناسایی بیشتر به نهادهای امنیتی تحویل داده میشود که نهایتا این فرد توسط نهادهای امنیتی شناسایی و در بررسیهای بعدی اعلام میشود که فرد بازداشتی شهرام جزایری است.
همزمان با این گزارش گمرک برخی رسانهها از بازداشت جزایری با ۸۰ نفر دیگر که در حال خروج از کشور بودند منتشر شد که این ادعا از سوی علی معصومی مدیرکل گمرک بازگان تکذیب شده است. براساس گفته او جزایری ۴:۳۰ دقیقه بامداد روز ۵ شنبه بازداشت شده است.
البته به نظر میرسد او در همان گام اول شناسایی نشده است.
به گفته معصومی "در حال حاضر هم راننده و هم کانتینر تحت نظر هستند تا بررسیهای لازم قضایی روی آنها صورت گیرد، اما آنچه به نظر میرسد این است که احتمالا راننده از این موضوع مطلع نبوده و این دو نفر با پاره کردن سیم سربی دور کانتینر اقدام به سوار شدن در قسمت بار کردهاند. "
جزایری چگونه شناسایی شد؟ ظاهرا شناسایی جزایری در گمرک صورت نگرفته است و او بعد از تحویل به مقامات هنگ مرزی شناسایی شده است. به گزارش خبرگزاری فارس شهرام جزایری سپس به همراه سایر اتباع بیگانه به محل نگهداری اتباع فرستاده میشود؛ اما شب هنگام زمانی که معاون هنگ مرزی در حال بازدید از بازداشت شدگان بوده است به وی شک میکند.
این مسئول هنگ مرزی به جزایری میگوید: "شما قیافه ات آشناست و بعید است که افغانستانی باشید. "
در این میان گزارشهایی هم درباره پیشنهاد رشوه جزایری منتشر شده است. گفته میشود او به ماموران پیشنهاد یک میلیارد تومان پول داده است که از سوی آنها رد شده است.
شهرام جزایری حضور فعالی در رسانه ها دارد و روزنامه ها و خبرگزاریها بارها با او مصاحبه کرده اند
جزایری بازداشت را تکذیب کرد
اما همزمان با انتشار اخبار بازداشت شهرام جزایری، کانال تلگرام او ویدئویی منتشر کرد که نشان میداد او آزاد است. در کانال جزایری نوشته شده است: «ما دو سه روزه اومدیم به اتفاق خانواده تبریز و ماکو، خیلی هموطنان عزیز ما رو دیدن و عکس گرفتن، حالا شایعه هم ساختن! این شایعه هم تکذیب میشه. نزدیک مرزیم. کباب میخوریم!».
اما گزارشها از این حاکی است که جزایری چند روزی است که در مرز حضور دارد و ویدئو منتشر شده مربوط به پیش از بازداشت است.
در همین حال تصویری از جزایری منتشر شده که نشان میدهد در گمرک حضور دارد، گمرک این تصویر را تائید کرده است. کانال شهرام جزایری در واکنش به این تصور نوشته است: «تو این تصویر همونطور که میبینید ما در گمرک هستیم. دیشب هم من فیلم منتشر کردم که تکذیب میکنم و آزادم حالا اگه دوستان میخوان به بهانهای ما رو بگیرن صاف بیان به خودمون بگن! این بازیا چیه!»
توضیح وکیل
در همین حال وکیل مدافع شهرام جزایری علت ممنوعالخروجی موکلش را بدهی مالیاتی ۴۵۰ میلیون تومانی عنوان و اخبار منتشر شده مبنی بر فرار وی از طریق پنهان شدن در داخل کامیون را تکذیب کرد.
لعیا باقری در گفتگو با تسنیم، درباره ماجرای بازداشت شهرام جزایری در مرز بازرگان، اظهار کرد: «موکلم برای دیدار با یکی از دوستانش به مرز رفته بود، اما چون بدهی مالیاتی داشت و به دلیل ممنوعالخروج بودن پاسپورت نداشت، توسط مأموران بازداشت شده است.»
وی با تکذیب برخی اخبار منتشر شده در رسانهها و فقضای مجازی مبنی بر پنهانشدن موکلش داخل یک دستگاه کامیون، افزود: "این اخبار به هیچ وجه صحت ندارد و موکل تنها به دلیل اینکه پاسپورت نداشته در مرز توقیف شده است. "
وکیل مدافع شهرام جزایری بدهی مالیاتی جزایری را ۴۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: "در تلاش هستیم با پیگیری قضایی موکل را از بازداشت خارج کنیم."
جزایری در دادگاه
شهرام جزایری کیست؟
شهرام جزایری تاجر در سال ١٣٨١ در سن ٢٩ سالگی به اتهام تخلفات تجاری و مالی بازداشت و به یک رشته فعالیتهای غیرقانونی از جمله ارتشا، تخلف از مقررات تجاری، تاسیس حدود پنجاه شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار غیرواقع از طریق اقدامات تقلب آمیز، برداشت مبلغی بالغ بر سه میلیارد و هشتصد میلیون تومان به منظور پرداخت رشوه، جعل اسناد دولتی و اختلاس متهم شد.
تبانی در معاملات دولتی، فریب مسئولان بانکهای به منظور دریافت تسهیلات ریالی و ارزی برای واردات و صادرات بدون استفاده از آنها در این زمینهها و جعل معافیت سربازی از دیگر اتهامات شهرام جزایری بود.
رسیدگی به پرونده شهرام جزایری و افراد مرتبط با این پرونده در میان شایعاتی در مورد ارتباط احتمالی او با نهادها و افراد متنفذ دیگر سرانجام با صدور حکم بیست و هفت سال حبس پایان یافت. با اعتراض جزایری به این حکم، دیوان عالی کشور این حکم را نقض و آن را برای رسیدگی مجدد به دادگاه دیگری ارجاع کرد.
در اوایل اسفندماه سال ١٣٨٥، اعلام شد که شهرام جزایری هنگام انتقال از زندان برای معرفی داراییهایش، موفق شده است از دست ماموران بگریزد و جستجو برای یافتن او آغاز شده، اما رسیدگی به پرونده او به طور غیابی ادامه دارد. در حالیکه گمانهزنی در مورد محل اختفای شهرام جزایری ادامه داشت، اواخر اسفندماه گزارش شد که ماموران توانستهاند او را در کشور عمان بیابند و به ایران انتقال دهند.
تصویری از بازداشت جزایری پس از فرار از کشور
او در دادگاه بدوی به ١٤ سال زندان، ١٠ سال تبعید، ده سال محرومیت از فعالیت تجاری و پرداخت جریمه نقدی به مبلغی بیش از ١٢٢ میلیون دلار محکوم شد. این محکومیت سپس به ١١ سال حبس، پرداخت ٤٨ میلیون دلار غرامت و ٩٧ میلیون دلار جریمه و ١٠ سال محرومیت از دریافت تسهیلات بانکی تغییر یافت و این حکم در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
بلاخره شهرام جزایری ۱۱ مهر ماه سال ۹۳ پس از پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شد. او پس از آزادی از زندان فعالیت اقتصادی خود را از سر گرفت و سعی کرد حضور فعالی در رسانهها داشته باشد. او در قامت یک کارآفرین و فعال اقتصادی موفق در سالهای اخیر ظاهر شده است.
با این حال او مرداد ماه سال ۹۵ باز هم در مشهد بازداشت شد و پس از دو هفته با قرار کفالت آزاد گردید.
شهرام جزایری برای سخنرانی در همایشی در ارتباط با شرکت جنجالی "پدیده شاندیز" به مشهد سفر کرده بود که در آنجا بازداشت شد. علت بازداشت او "تبانی برای اقدام علیه امنیت عمومی از طریق اخلال در نظم و سلب آسایش عموم" اعلام شد.
ولی پیشنهاد یک میلیارد تومان رشوه ؟
سوژه خوبی برای فریب افکار عمومی است
راستی از مائده چه خبر .........
مشكل از وقتى شروع شد كه تكنولوژى وسايل ارتباطى و خبررسانى بطور ناخواسته پايش به اين سرزمين اهورايى و گُل و بلبل و مرز پرگُهر و و و باز شد . .