انتقادات به ساخت برج میلاد
برج میلاد آیینه دق بیتدبیری؟!

برج میلاد که بلند مرتبهترین برج مخابراتی ایران است در طول چند روز گذشته مورد انتقاد محسن هاشمی رئیس شورای شهرتهران قرار گرفته است. او در اظهاراتی گفته که ساخت برج میلاد از اساس اشتباه بوده و نباید ساخته میشد.این در حالی ست که طرح پژوهش وکارشناسی برج میلاد در زمان غلامحسین کرباسچی شهردار وقت تهران داده شد.حالا معلوم نیست که این یک دعوای درون حزبی است یا یک اعتراض کارشناسی!
به گزارش فرارو، بسیاری از مهندسان مخابرات و عمران نسبت به ساخت برج میلاد واکنش داده اند و گفته اند که ساخت این برج با کاربری مخابراتی با وجود ارتفاعات اطراف تهران امری بیهود بوده و میشد با هزینههای کمتر در این ارتفاعات دکلهای مخابراتی نصب کرد.
چه کسی پیشنهاد برج میلاد را داد؟
پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰، در زمانی که مسعود رجبپور شهردار تهران بود، مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲، محل کنونی از میان ۱۷ نقطه پیشنهادی برای ساخت آن برگزیده شد. اما در نهایت کلنگ این طرح در سال ۷۶ به زمین نشست.
ساخت برج میلاد از چه زمانی آغاز شد؟
چرا ساخت برج میلاد اشتباه بود؟
دکتر فریبرز ناطقی الهی، استاد نمونه کشور در مهندسی سازه زلزله و مدیریت بحران و عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی با اشاره به وجود گسل در محل احداث برج میلاد به روزنامه ایران گفته است: ناگوارتر از خبر پیدا شدن یک گسل فعال در تهران، این است که گسل درست زیر برج میلاد واقع شده است. در واقع میتوان گفت: در محدوده بین اتوبان حکیم و همت تنها دو ساختمان مهم وجود دارد که اولی برج میلاد و دومی بیمارستان میلاد است و مابقی زمینهای روی گسل خالی از سکنه است.
علی اعطا عضو شورای شهر تهران نیز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه ساخت برج میلاد ضرورتی نداشت گفت: «به لحاظ کارکردی، این برج یک برج مخابراتی است و زمانی که ساخته شد دو دهه بود که در دنیا به لحاظ فنی برجهای مخابراتی ساخته نمیشد؛ به نظرم این مجموعه از هزینههایی که برای برج میلاد صرف شد، باید به اولویتهای دیگر اختصاص مییافت.»
واکنش محسن هاشمی به ساخت برج میلاد
هاشمی روز ۱۵ مهر نیز در مراسم تهران پژوهان دوباره از این مسئله انتقاد کرده و گفته بود که اگر پژوهش دقیقی رخ میداد شاهد ایجاد برج میلاد، پل صدر و موارد این چنینی نبودیم چرا که برج میلاد با صرف هزینه و وقت زیاد به هیچ عنوان نماد تهران نبوده است.
تاکنون غلامرضا کرباسچی شهردار وقت تهران نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده است، اما برخی رسانهها به حمایت از قالیباف شهردار وقت تهران در زمان افتتاح برج میلاد پرداخته و از محسن هاشمی انتقاد کرده اند.
ماجرای سد گتوند و عدم توجه به مسائل کارشناسی
ساخت گرانترین و بلندترین سد خاکی ایران از همان ابتدا با اعتراضهای فراوان فعالان و کارشناسان محیطزیست ایران همراه بود. سدی که با اعتباری درحدود هفت هزار میلیارد تومان ساخته شد.
محمد درویش، مدیر پیشین دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست درباره سد گتوند به روزنامه قانون گفته بود: زمانیکه بازدید میدانی از سد گتوند داشتم، بومیان آن منطقه به من گفتند که شغل اجدادی آنها استحصال نمک بوده است و چگونه کارشناسان و متخصصان وزارت نیرو متوجه وجود گنبد نمکی در این منطقه نشدهاند و این سد را در این منطقه طراحی کردهاند.
وی ادامه میدهد: برخی از کارشناسان وزارت نیرو که منصف هستند، به این نکته اعتراف کردهاند که قرار نبودهاست سد گتوند به بلندترین سد خاکی ایران و خاورمیانه تبدیل شود. اگر ارتفاع این سد طبق طراحی اولیه خود باقی میماند، آب به سمت گنبدهای نمکی پس نمیزد و چنین فاجعهای رخ نمیداد. اما از آنجاییکه برخی در وزارت نیرو، سودای مطرح شدن را داشتند، ارتفاع سد را بالا بردند و اتفاقی که نباید، رخ داد.
با این حال مسئله این است که چرا باید مسائل کارشناسی برج میلاد و سد گتوند و دیگر طرحها پس از ساخت آنها مد نظر قرار گیرد؟ تا هم هزینه بسیاری روی دست کشور بگذارند و چون سد گتوند تبعات زیست محیطی به بار بیاورند.