bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۲۲۳۶
کارشناسان مسائل هند در گفتگو با فرارو

در هند چه خبر است؟

پیر محمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره هند دبا اشاره به اینکه با روی کار آمدن ناندرا مودی به عنوان نخست وزیر هند، مسئائل قومیتی و مذهبی در این کشور تشدید شده است، گفت: با توجه به اینکه هند با جمعیت ۲۰۰ میلیون مسلمان بعد از اندونزی دومین کشوری است که دارای بیشتر مسلمان است، تصویب قانون جدید اعطای تابعیت هندی به اقلیت‌ها جزء مسلمانان نقص حقوق این افراد در هندوستان است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۸
فرارو- این روز‌ها برخی شهر‌های هند، خصوصا شهر‌های مسلمان نشین این کشور، صحنه اعتراض و ناآرامی است. اعتراضات زمانی آغاز شد که پارلمان هند در تاریخ ۱۱ دسامبر، طرح مناقشه‌برانگیزی در زمینه قانون شهروندی تصویب کرد که بسیاری معتقدند هدف اصلی آن به حاشیه راندن مسلمان در هند است.

به گزارش فرارو، قانون مزبور «طرح اصلاحیه شهروندی» نام دارد که یک قانون قدیمی به نام «قانون شهروندی» مصوب سال ۱۹۵۵ را اصلاح می‌کند. با تصویب این طرح، که حالا به قانون تبدیل شده، راه اعطای شهروندی هند به اقلیت‌های غیرمسلمانی که از کشور‌های پاکستان، بنگلادش و افغانستان فرار می‌کنند، هموار شد. طبق قانون جدید، اقلیت‌هایی مانند هندو، سیک، زرتشتی، مسیحی، بودایی و جِین می‌توانند شهروندی هند را بدست بیاورند، اما مسلمانان از این قانون مستثنا هستند. از همین رو، قانون مزبور، از سوی بسیاری از مسلمان و حتی غیرمسلمانان به عنوان یک قانون تبعیض‌آمیز که هدف آن تحکیم موقعیت هندو‌ها است، تعبیر شد.

مناطق وسیعی در هند شاهد اعتراضات گسترده‌ای درباره این قانون بود. معترضان می‌گویند با تصویب این قانون، مهاجران آن سوی مرز برای کسب شهروندی، به مناطق یاد شده هجوم خواهند برد. علاوه بر این، معترضان می‌گویند قانون جدید شهروندی، ماهیت سکولار قانون اساسی هند را نقض می‌کند. چرا که قانون اساسی هند از پیروان همه ادیان به طور یکسان حمایت می‌کند. از دیدگاه منتقدان این قانون که ظاهرا با هدف حمایت از اقلیت‌ها تصویب شده، باید شامل اقلیت‌های مسلمان مانند احمدی‌ها در پاکستان و روهینگیا در میانمار، هم می‌شد.
 
تصویب قانون جنجالی در هند؛
پیر محمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره هند

اقلیت مسلمانان در هند تحت فشار هستند
پیر محمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره هند در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه با روی کار آمدن ناندرا مودی به عنوان نخست وزیر هند، مسئائل قومیتی و مذهبی در این کشور تشدید شده است، گفت: با توجه به اینکه هند با جمعیت ۲۰۰ میلیون مسلمان بعد از اندونزی دومین کشوری است که دارای بیشتر مسلمان است، تصویب قانون جدید اعطای تابعیت هندی به اقلیت‌ها به‌جز مسلمانان نقض حقوق این افراد در هندوستان است.

وی افزود: این قانون مربوط به منطقه بنگال است، بعد از تجزیه منطقه بنگال در سال ۱۹۴۷ و تشکیل بنگلادش برخی از مسلمانان این منطقه به این کشور رفتند، اما به دلیل پراکنده بودن جمعیت بخش زیادی از این افراد نیز در هند ماندند، به غیر از مسلمانان دیگر اقوام مانند هندوها، بودایی‌ها و مسیحی‌ها نیز در بنگال حضور داشتند، اما این افرادی که در بنگال زندگی می‌کنند در سرزمین هند، هیچگونه اوراق هویتی ندارند، حال با توجه به قانون جدید، تمامی قومیت‌ها می‌توانند تابعیت هندی دریافت کنند.

این کارشناس مسائل هند اظهار داشت: اما مسلمانان باید ثابت کنند از قبل از تجزیه بنگال در سال ۱۹۴۷ در هند زندگی می‌کنند، امری که عملا امکان‌پذیر نیست و با توجه به این موضوع، جمعیت مسلمان نشین بنگال در ایالت‌های مانند آسام و ناگالند عملا نمی‌توانند هویت هندی خود را ثابت کنند و با این اوصاف میلیون‌ها نفر از مسلمانان هندی بی هویت خواهند بود.

ملازهی با اشاره به اینکه یک قوم مسلمان دیگر در هند نیز مبتلا به همین مسئله است و اوراق هویتی ندارد، گفت: این افراد به اصطلاح بی وطن هستند، این در حالی است که به نظر می‌رسد تا زمانی که مودی بر سر کار است، تغییری در این قانون حاصل نشود، چرا که وی به دنبال منزوی کردن مسلمانان در هند است، از سوی دیگر هرچه بیشتر هندو کردن شبه قاره نیز از جمله اهدافی است که موندی در سر می‌پروراند.

وی با اشاره به اینکه به اعتقاد بنده مسلمانان در این فقره نمی‌توانند کاری از پیش ببرند، گفت: در گذشته نیز از این منازعات در هند بسیار بوده به دلیل تنوع قومیتی و نژادی که در آن کشور وجود دارد، از طرفی به دلیل ارتش قدرتمندی که هند دارد، به نظر می‌رسد این اعتراضات با سرکوب شدید روبرو شود، همچنین این اعتراضات نمی‌تواند دوام چندانی بیاورد و به زودی با واکنش دولت هند به این موضوع اعتراضات فرو کش خواهد کرد.

کارشناس مسائل شبه قاره هند ادامه داد: مسلمانان هند از طریق اعتراض و تظاهرات نمی‌توانند کاری از پیش ببرند، اما در مقابل احتمالا آن‌ها از طریق دادگاه عالی هند یا احزاب مخالف مودی از جمله حزب کنگره در مجلس هند می‌توانند در روند اجرای این قانون تاثیر بگذارند یا حتی آن را لغو کنند.
 
 
تصویب قانون جنجالی در هند؛
کیومرث یزدان پناه کارشناس مسائل هند

نگاه تبعیض آمیز به مسلمانان در هند سابقه طولانی دارد
کیومرث یزدان پناه کارشناس مسائل هند در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه طی ۱۵۰ سال گذشته دولت‌های مختلف در هند همواره سعی در منزوی کردن مسلمانان در این کشور بودند، گفت: به طور کلی نگاه تبعیض آمیز در شبه قاره هند و اطراف آن به اقلیت مسلمان خیلی زیاد است، نمونه عینی آن نسل کشی مسلمانان در میانمار است که سابقه بسیار طولانی دارد، در هند نیز همین نگاه تبعیض آمیز سال‌هاست که وجود دارد.

این استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه همواره اطلاعات شفاقی و روشنی از میزان جمعیت و همچنین وضعیت مسلمانان در هند از سوی دولت این کشور ارائه نمی‌شود، اظهار داشت: همین اعطای تابعیت هندی به اقلیت‌ها به جزء مسلمانان خود نیز گویای این نگاه تبعیض آمیز است، از سویی از زمانی که مودی به عنوان نخست وزیر هند مشغول به کار شده، وضعیت مسلمانان هند از گذشته بغرنج‌تر شده است.

وی افزود: این مسئله تولید خشونت در جامعه هند را بیشتر خواهد کرد، همان‌طور که در این اعتراضات برای لغو این قانون مشاهده شد، اما این کشمکش مذهبی، قومی، نژادی و هویتی در هند از قدیم بوده، این در حالی است که عدم اعطای تابعیت هندی به مسلمانان هندی در منطقه بنگال بخصوص ایالت آسام شرقی اعتراضات زیادی را بر انگیخته است، حال باید دید آیا با ادامه فشار‌ها دولت هند این قانون تبعیض آمیز برعلیه مسلمانان را لغو خواهد کرد.

این کارشناس مسائل هند اضافه کرد: قدر مسلم اگر این اقدامات دولت هند با مسلمانان این کشور ادامه پیدا کند، این امر بر روی رابطه هند با کشور‌های جهان اسلام تاثیرگذار خواهد بود و در دراز مدت این امر به هیچ عنوان به نفع دولت هند نخواهد بود.