bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۹۸۸۱

رونمایی ظریف از بولتون دوم در کنفرانس مونیخ

رونمایی ظریف از بولتون دوم در کنفرانس مونیخ

روی میز کار پمپئو در وزارت خارجه کاغذ‌های زیادی وجود دارد. اگر این اوراق به ایران مربوط باشند، آن‌ها را می‌خواند، اما اگر مربوط نباشند، کنار می‌گذارد. وقتی پمپئو در سازمان سیا بود، تمرکز مشابهی داشت. وی به محض به دست گرفتن زمام امور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، یک مرکز عملیات ایران ایجاد کرد تا تلاش‌های جمع آوری اطلاعات و نیز عملیات‌های مرتبط با ایران را ارتقا دهد. بدین ترتیب ایران را به یک هدف اطلاعاتی تبدیل کرد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۸

فرارو- رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی اظهاراتی در کنفرانس امنیتی مونیخ، از یک شخصیت دیگری در دولت آمریکا خبر داد که سعی می‌کند از مواضع جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید، تقلید کند.

به گزارش فرارو، «شکست می‌خورد.» این جدیدترین ارزیابی بولتون درباره کارزار فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه ایران است. در حالی که مقامات دولت دونالد ترامپ می‌گویند شدیدترین فشار‌ها را علیه ایران اعمال کرده اند، بولتون معتقد است که این فشار‌ها کافی نیست و به همین دلیل، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران شکست خواهد خورد.

بولتون ضمن تمجید از تصمیم ترامپ برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مدعی شد رئیس جمهور آمریکا وعده اش مبنی بر اعمال فشار حداکثری را محقق نکرده است. وی طی یک سخنرانی در دانشگاه دوک، با بیان اینکه سیاست ترامپ در مقابل ایران در سطح فشار حداکثری نیست، افزود: «فکر نمی‌کنم که ما داریم به ایران فشار حداکثری وارد می‌کنیم. به نظرم وقتی من متصدی امور بودم می‌توانستیم از طریق راه‌های بی‌شماری فشار بیشتری (علیه ایران) اعمال کنیم و می‌بایست این کار را می‌کردیم.»

ادعای بولتون در حالی مطرح شد که مقامات آمریکایی بار‌ها گفته اند که قوی‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال کرده اند. به هر حال، حالا بولتون از دولت ترامپ اخراج شده، ولی ظاهرا هنوز افراد دیگری کماکان در دولت ترامپ حضور دارند که به گفته محمدجواد ظریف، ادای بولتون را درمی‌آورند.

وزیر امور خارجه ایران در یک جلسه مباحثه در کنفرانس امنیتی مونیخ تصریح کرد که فرد دیگری در دولت ترامپ سعی می‌کند مانند بولتون رفتار کند.

روز شنبه، ظریف در کنفرانس مونیخ، اقدام آمریکا در ترور سردار قاسم سلیمانی را «اقدامی تروریستی» خواند و مشاوران ترامپ را مقصر این اقدام دانست. وی گفت: «این لحظه، لحظه بسیار خطرناکی است، چون ایالات متحده گمراه شد. معتقدم که پرزیدنت ترامپ متاسفانه مشاوران خوبی ندارد.»

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: «متاسفانه شخص دیگری سعی می‌کند ادای جان بولتون را دربیاورد و به پرزیدنت {ترامپ} قول داد که ترور سلیمانی باعث رقص مردم در خیابان‌های تهران و بغداد خواهد شد؛ و همچنین استمرار فشار حداکثری ما را قبل از {شروع تبلیغات} ستاد انتخاب مجددش به زانو درخواهد آورد. هیچکدام از این‌ها محقق نشد.»
 

بیشتر بخوانید:


ظریف به طور واضح نگفت که این شخص کیست. اما به احتمال زیاد، منظورش مایک پمپئو است. چون بعد از ترور سردار سلیمانی، پمپئو، ویدئویی در توئیترش منتشر کرد که در آن ادعا می‌شود تعدادی از مردم بغداد به نشانه خوشحالی از ترور سردار سلیمانی در خیابان‌ها می‌رقصند.

مایک پمپئو، به عنوان طراح و مجری اصلی کارزار فشار حداکثری شناخته می‌شود. او هم اکنون تقریبا کل نهاد‌های مهم آمریکا در سیاست خارجی را قبضه کرده است. همکلاسی‌اش مارک اسپر، ریاست پنتاگون را به دست گرفت. وقتی بولتون اخراج شد، برای تصدی همزمان دو سمت وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی پیشنهاد شد که البته به وزارت خارجه اکتفا کرد. با این حال، رابرت اوبراین، که یکی از چهره‌های نزدیک به پمپئو است، به ریاست شورای امنیت ملی رسید و بدین ترتیب پنتاگون، شورای امنیت ملی و وزارت خارجه زیر نفوذ پمپئو درآمد. افزون بر این، پمپئو با جارد کوشنر داماد ترامپ نیز روابط نزدیکی برقرار کرده است.
 
رونمایی ظریف از بولتون دوم در کنفرانس مونیخ
ظریف در کنفرانس امنیتی مونیخ، پمپئو را متهم کرد که «ادای بولتون را در می آورد.»

"دروغ، فریبکاری و سرقت"
پمپئو تمرکز عجیبی بر ایران دارد. به عنوان نمونه، گزارش‌ها و یادداشت‌های دیپلماتیک وزارت خارجه درباره ایران را با ولع می‌خواند. موضوع ایران از بسیاری مسائل دیگر جهانی برای وی جذاب‌تر و مهتر است. یک دیپلمات آمریکایی به روزنامه واشنپگتن پست گفته است روی میز کار پمپئو در وزارت خارجه کاغذ‌های زیادی وجود دارد. اگر این اوراق به ایران مربوط باشند، آن‌ها را می‌خواند، اما اگر مربوط نباشند، کنار می‌گذارد. وقتی پمپئو در سازمان سیا بود، تمرکز مشابهی داشت. وی به محض به دست گرفتن زمام امور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، یک مرکز عملیات ایران ایجاد کرد تا تلاش‌های جمع آوری اطلاعات و نیز عملیات‌های مرتبط با ایران را ارتقا دهد. بدین ترتیب ایران را به یک هدف اطلاعاتی تبدیل کرد.
 
پمپئو بعد از کنفرانس مونیخ یک تور ۱۰ روزه را آغاز کرد که شامل کشور‌هایی در آفریقا و خاورمیانه می‌شود. او بعد از مونیخ عازم کشور آفریقایی سنگال شد و در اقدامی که نشان دهنده تمرکز شدید وی بر ایران است، در آنجا نیز از تهدید ایران سخن گفت.

چندی پیش، پمپئو طی یک سخنرانی، اذعان کرد وقتی که در سازمان سیا بود، آن‌ها دروغ گفته اند، فریب داده اند و سرقت کرده اند. ظریف با انتشار ویدئویی از این سخنرانی، اعلام کرد که پمپئو هنوز هم در وزارت خارجه این کار‌ها را انجام می‌دهد.

به نظر می‌رسد ظریف به خاطر همین سابقه اطلاعاتی پمپئو، امید چندانی برای تفاهم با آمریکا در زمان حضور پمپئو در دولت ترامپ ندارد و سعی می‌کند با محافل خارج از دولت ترامپ ارتباط برقرار کند. جدیدترین تلاش ظریف در این زمینه، دیدار وی با تعدادی از سناتور‌های دمکرات آمریکایی در مونیخ بود. نشریه آمریکایی «فدرالیست» در خبری اختصاصی مدعی شد که هفته گذشته ظریف با تعدادی از سناتور‌های دمکرات به رهبری سناتور کریس مورفی، در کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار سری داشته است. یک مقام وزارت خارجه آمریکا به این نشریه گفته است که این وزارت خانه هیچ اطلاعی از دیدار سناتور‌های دمکرات با ظریف نداشت.