bato-adv
کد خبر: ۴۳۵۴۵۷
کارشناسان بازار نفت در گفتگو با فرارو

آینده بازار "نفت"

صالحی با تاکید بر اینکه قرار است تولید نفت به میزان ۱۰ میلیون بشکه نقت در روز کاهش یابد، گفت: آمریکا نیز با توجه به اینکه تولید نفت شیل را در دستور کار خود قرار داده، کاهش بیش از حد قیمت نفت برایش به هیچ عنوان خوب نیست و تولید نفت شیل را برای این کشور مقرون به صرفه نمی‌کند، برای همین است که ترامپ دست به کار شده و می‌خواهد جلوی بیش از این شرکت‌های نفتی کشورش را بگیرد، زیرا که تولید و استخراج نفت شیل دارای تکنولوژی خاص و منحصر به فردی است و هزینه استفاده از آن زیاد است، به همین خاطر اگر قیمت‌ها خیلی کاهش یابد، تولید آن به صرفه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
فرارو- شیوع ویرو کرونا در سرتاسر جهان باعث شده تقاضا برای نفت با افت بسیار زیادی روبرو شود و همین امر قیمت نفت را بسیار کاهش داد، از سوی دیگر به دنبال عدم توافق نفتی عربستان و روسیه، آن‌ها اعلام کردند میزان تولید خود را افزایش خواهند داد، این امر منجر به آن شد که بهای طلای سیاه بیش از ۴۰ درصد کاهش پیدا کند، اما با ادامه این وضعیت به نظر می‌رسد تولیدکنندگان عمده قرار است روزانه ۱۰ میلیون بشکه از میزان تولید خود بکاهند.

یه گزارش فرارو، قیمت‌های نفت بالاخره بالا کشیده شد؛ آن هم نه توسط کسانی که ظاهرا درگیر جنگ بهای نفت شده بودند، بلکه توسط کسی که در وهله اول خارج از این جنگ تصور می‌شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای توقف جنگ بهای نفت میان عربستان و روسیه، دست به کار شد و در اقدامی کم سابقه، خواستار افزایش قیمت‌های نفت از طریق کاهش تولید آن شد.

کمی بیش از یک ماه پیش، در پی فروپاشی تفاهمات عربستان و روسیه بر سر توافق کاهش تولید نفت گروه اوپک پلاس، جنگ بهای نفت میان ریاض و مسکو شروع شد. گروه اوپک پلاس از قبل، توافقی برای کاهش تولید ۲.۱ میلیون بشکه در روز داشتند. این توافق به انقضا رسید.

وزرای نفت این گروه برای بررسی تمدید این توافق جلسه گرفتند. عربستان پیشنهاد کرد که ضمن تمدید این توافق، ۱.۵ میلیون بشکه دیگر به آن اضافه شود تا مجموع کاهش تولید اوپک پلاس به ۳.۶ میلیون بشکه در روز برسد. اما روسیه با این پیشنهاد مخالفت کرد.

در نتیجه، توافق کاهش تولید از بین رفت و سعودی‌ها در اقدامی انتقام جویانه، تولید نفت خود را به نحو چشمگیری افزایش دادند. امری که در کنار رکود ناشی از شیوع بیماری کرونا، به سقوط تاریخی قیمت‌های جهانی نفت منجر شد.
 
آینده بازار دو دلیل عمده سقوط قیمت نفت
حمیدرضا صالحی نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه عدم توافق در کاهش تولید نفت بین عربستان و روسیه، قیمت طلای سیاه را با کاهش بسیار زیادی روبرو ساخت، اظهار داشت: از یک طرف به دلیل شیوع ویروس کرونا تقاضا برای نفت به خصوص در آسیای جنوب شرقی با کاهش روبرو شد و سوی دیگر برنامه افزایش تولید، برخی از کشور‌ها باعث شد که توان عرضه و تقاضا در بازار بهم ریزد و این امر باعث شد قیمت‌ها تا ۴۵ درصد نیز افت کند.

وی افزود: با توجه به کاهش قیمت نفت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از روسیه و عربستان درخواست کرده که کاهش میزان تولید را در دستور کار خود قرار دهند، این در حالیست که شرکت‌های نفتی آمریکایی نیز با این کاهش موافق هستند، از سویی سایر تولیدکنندگان نیز از این امر اسقبال کرده‌اند، حال باید دید چه زمانی این توافق نفتی حاصل خواهد شد تا بازار نفت به تعادل بازگردد.
 

بیشتر بخوانید: 


صالحی با تاکید بر اینکه قرار است تولید نفت به میزان ۱۰ میلیون بشکه نقت در روز کاهش یابد، گفت: آمریکا نیز با توجه به اینکه تولید نفت شل را در دستور کار خود قرار داده، کاهش بیش از حد قیمت نفت برایش به هیچ عنوان خوب نیست و تولید نفت شل را برای این کشور مقرون به صرفه نمی‌کند، برای همین است که ترامپ دست به کار شده و می‌خواهد جلوی ضرر بیشتر از شرکت‌های نفتی کشورش را بگیرد، زیرا که تولید و استخراج نفت شل دارای تکنولوژی خاص و منحصر به فردی است و هزینه استفاده از آن زیاد است، به همین خاطر اگر قیمت‌ها خیلی کاهش یابد، تولید آن به صرفه نیست.

نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه در حال حاضر عرضه و تقاضا در بازار به هیچ عنوان تعادل ندارد، بیان داشت: با توجه به اینکه کرونا همچنان اوضاع وخیمی دارد، باید انتظار داشت در روز‌های آینده نیز تقاضا همچنان در سطح پایینی قرار داشته باشد، بنابراین نمی‌تواند انتظار داشت که قیمت نفت به سطوح گذشته بازگردد، از سویی تا زمانیکه کرونا همه گیر باشد، قیمت‌ها متعادل نمی‌شود.
 
آینده بازار
نفت این روزها با توسان قیمت روبرو است

تا زمانیکه که کرونا کنترل نشد، قیمت نفت ثبات نمی‌گیرد
حسن مرادی کارشناس بازار نفت نیز در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا تقاضا برای نفت را تا حد ممکن کاهش داد، اظهار داشت: در چنین وضعیتی عربستان نیز با توجه به مشکلاتی که با روسیه پیدا کرد، سطح تولید خود را به بالاترین حد یعنی روزی ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه رساند، که این امر در عمل قیمت نفت را سرکوب کرد، از سویی عربستان به خیال اینکه با افزایش عرضه می‌تواند درآمد خود را افزایش دهد، دچار خطای راهبردی شد، چراکه تقاضایی وجود نداشت که این کشور بخواهد به آن پاسخ دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه کشور‌های تولیدکننده نفت ضرر بسیار زیادی از کاهش قیمت‌ها کردند، این امر برای آن‌ها عواقب بسیار زیادی داشته، بر همین مبنا طرح کاهش ۱۰ میلیون بشکه در روز از طرف ترامپ مطرح شده، در همین راستا قرار است عربستان و روسیه نیز توافق‌نامه کاهش تولید را امضا کنند، به نظر می‌رسد اگر این امر در عمل نیز به مرحله اجرا برسد، قیمت‌ها بیش از این با افت همراه نشود.

مرادی با اشاره به اینکه دو کشور روسیه و عربستان بیشترین ضرر را از افزایش تولید کردند، گفت: به دلیل اینکه اقتصاد این دو کشور به طور کامل متکی به درآمد‌های نفتی است، کاهش قیمت نفت برای آن‌ها بسیار گران تمام شد، به همین خاطر است که الان نیز از مواضع چند روز گذشته خود پایین آمدند و حاضر شدند، کاهش تولید نفت را در پیش بگیرند.

این کارشناس بازار نفت با بیان اینکه تا زمانیکه شیوع کرونا همچنان ادامه داشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت، قیمت نفت با افزایش آنچنانی همراه باشد، بیان داشت: این ویروس باعث شده که سطح تقاضا برای نفت به پایین‌ترین حد ممکن در سالیان اخیر برسد، این در حالیست که وضعیت کرونا در شرق آسیا به خصوص در دو کشور چین و کره جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان نفت بهبود یافته و این امر می‌تواند تقاضای آن‌ها برای طلای سیاه را افزایش دهد، بنابراین این امیدواری وجود دارد که با کنترل کرونا در کشور‌های دیگر، عرضه و تقاضا به حالت عادی برگردد.
bato-adv
مجله خواندنی ها