عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی هم در مطلبی درکانال تلگرام خود "شعار زشت مرگ بر رییس جمهور روحانی" را نشان دهنده "پدیده چنددولتی" دانست که از "کنار آن نباید بهسادگی گذشت."
فرارو- شعار "مرگ بر روحانی" توسط طیفی از موتور سواران راهپیمایی بیست و دو بهمن در اصفهان واکنش ها و هشدارهای زیادی را در پی داشته است. برخی سیاسیون معتقدند این اقدام "خودسرانه" نبوده و باید آن را محکوم کرد.
به گزارش فرارو، رییس دفتر رییس جمهوری درباره توهین به حسن روحانی در راهپیمایی پیروزی انقلاب اسلامی در شهر اصفهان با تاکید بر براینکه این اتفاق سازماندهی شده بوده است، هشدار داد که " تبعات اقدامات اینچنینی در آینده، غیرقابل کنترل خواهد بود."
محمود واعظی در رشته توییتی نوشت: «اقدام غیراخلاقی شمارِ معدودی از افراد در حاشیه راهپیمایی شهر اصفهان، مسالهای است که نباید به آسانی از کنار آن گذشت. فراموش نکنیم که این رویداد، تنها یک هفته پس از توصیه اکید مقام معظم رهبری درخصوص رعایت ادب در جامعه و پرهیز از بدزبانی به وقوع پیوسته است.»
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: "ایجاد انشقاق در صفوف بهمپیوسته راهپیمایان، طرح شعارهای انحرافی و توهین به رئیسجمهوری منتخب ملت در مراسمی که نماد وحدت ملی و عرصه نمایش همگرایی و یکپارچگی ایرانیان در مواجهه با ناظران فراملی است، اقدامی به غایت غیرمسئولانه، ضدملی، تفرقهافکن و البته مجرمانه است."
او تاکید کرد: «همه باید بدانیم که اگر با عاملان این اقدام کاملا سازمانیافته برخورد قانونی نشود و با عناوین ناموجهی همچون «خودسر» به آنها آزادی عمل داده شود، تبعات اقدامات اینچنینی در آینده، غیرقابل کنترل خواهد بود.»
در همین حال دیروز علیرضا معزی معاون اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور نیز چند توئیت در این باره منتشر کرد.
او "تسلسل هتاکیها از تریبونها و تلویزیون تا موتورسواران راهپیمایی ۲۲ بهمن" را "اتفاقی و خودسرانه" نمی داند. به نوشته معزی :« این تکرار هتاکی با وجود تذکرات روشن، علنی و چندباره مقام معظم رهبری، نشان از ارادهای عیان در جریانی مدعی! دارد که اینک «سرپیچی و سرکشی» را به عنوان یک «کنش» برگزیده است.»
او افزود: «نفوذ را باید اینجا جست؛ در ستیز آشکار با نماد اراده ملی و با نافرمانی از دستور «ولی»، آنهم در روز ملی انقلابی که شعارش جمهوری اسلامی بود. این سریال هتاکیها به رییسجمهور، عناد با اصولی است که انقلاب ۵۷ را آفریده، عنادی که به تهی شدن نظام از جمهوریت و جوهره دینی آن میانجامد.»
معزی تاکید کرد: «رخداد امروز هشدار بزرگی است که انتقام از صندوق، نه فقط انتقام از یک فرد یا جریان، که انتقام از آینده است.»
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از ستاد امربه معروف اصفهان انتقاد کرد و نوشت: «موتور سواران یک شهرستان در سالگرد انقلاب اسلامی، با وجود تاکید رهبرانقلاب در حفظ حرمتها و پرهیز از بدزبانی، به فحاشی رئیسجمهور منتخب پرداختند. ستاد امر بمعروف آن شهرستان، که در دوچرخه سواری بانوان موضعی فعال دارد، در موضوع موتورسواران فحاش نمیخواهد اعلام موضع کند؟»
حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور هم در توئیتی با اشاره به وضعیت پیچیده سیاست خارجی کشور هشدار داد: "در شرایط حساس سیاست خارجی، آتشبازی با احساسات عمومی عواقب دردناکی دارد."
عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی هم در مطلبی درکانال تلگرام خود "شعار زشت مرگ بر رییس جمهور روحانی" را نشان دهنده "پدیده چنددولتی" دانست که از "کنار آن نباید بهسادگی گذشت."
آخوندی افزود: «چنانچه خلیفهکشی باب شود، این راه را پایانی نیست.»
او از نمایندگان مجلس، روحانیون و جریانهای سیاسی خواست این اقدام را محکوم کنند
آخوندی تاکید کرد: «همه در برابر این اقدام که به نماد حاکمیت ارادهی ملی توهین میکند، باید بایستیم. این یک شعار ارتجاعی و بازگشت به استبداد است.»
در بین اصولگرایان نیز برخی چهره ها به اتفاقات اصفهان واکنش نشان دادند.
جلیل محبی دبیر ستاد امر به معروف در این باره نوشت: "توهین به رئیسجمهور قانونی کشور هم حرام و هم جرم است. کسانی که از این کار حمایت کرده و میکنند نیز در جرم آنها شریکند."
از جمله مهدی فضائلی از اعضای دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری در توئیتی نوشت: «توهین، خصوصا" به رئیسجمهور نه با عقل سازگار است نه با اخلاق و نه با حدود شرع؛ لذا توهین کنندگان یک تجدید نظر اساسی در خودشان داشته باشند.»
اما عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب به توئیت فضائلی واکنش نشان داد و عنوان کرد: «اگر توهین باشد پس جرم است و مجازات دارد. با جرم بوسیله مجازات، برخورد میکنند و نه با توصیه اخلاقی.»
او افزود: "ریشه ارتکاب این جرایم در تعلیق تبعیضآمیز اجرای مجازات است. آن را حل کنید. بهتر است ببینید، چه کسانی در اعتراض به معجزه هزاره سوم راهی زندان شدند. مسأله تبعیض است."
عبدی در توئیت دیگری از زاویه ای متفاوت به ماجرا نگاه کرد به عقیده او "نکته مهم در برنامه شعار مرگ بر روحانی موتورسواران، کارناوالی بودن آن است."
این سیاستمدار اصلاح طلب نسبت به کارناوالی شدن سیاست هشدار داد و نوشت: «هیچ وقت شعار مرگ بر این و آن را با لودهبازی نمیدهند. هدف اصلی آنان، راهاندازی کارناوال بود. شاید حامیان این رفتار متوجه تبعات کارناوالی شدن سیاست نیستند.»
در حالی علیه حسن روحانی در راهپیمایی بیست و دو بهمن شعار سر داده شد که رهبر معظم انقلاب هفته پیش بر لزوم حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن و پرهیز از بدزبانی و بدگویی علیه یکدیگر در فضای رسانهای و مجازی، تأکید کردند.
چندی پیش نیز حجتالاسلام والمسلمین احمد جهان بزرگی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که به عنوان مهمان برنامه زاویه حضور یافته بود، در اظهاراتی بیسابقه گفت: "مسئولی که در خانه نشسته و شاید پای منقل هم باشد، جایی سر نمیزند و وزرایش نمیتوانند با او تماس بگیرند، این مسئوله؟ "
این اظهار نظر با واکنش تنددولت روبه رو شد و اعتراض های شدیدی به آن صورت گرفت. به گونه ای که مجری برنامه زاویه اخراج شد و رییس صداوسیما ناچار به عذرخواهی گردید.
با این حال اصولگریان ادبیات مهمان برنامه زاویه را شبیه به ادبیات حسن روحانی دانستند و گفتند "ادبیات منقلی" ابتدا از سوی روحانی علیه منتقدانش مورد استفاده قرار گرفته است. حالا هم به نظر میرسد این خط خبری را دنبال میکنند که اتفاقات اصفهان خودسرانه بوده و البته نتیجه عملکرد ضعیف دولت در مسائل اقتصادی است.
مگر مملکت ما بی صاحب شده.
اینجا ایران است.
اینجا سرزمین تمدن بزرگ بشریت است.
اینجا مرکز علم وادب است.
اینجا مظهر انسانیت است.
اینجا دروازه بزرگ جهان است.