bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۷۱۷۸

واکسن چینی «سینوفارم» از سازمان بهداشت جهانی مجوز گرفت

واکسن چینی «سینوفارم» از سازمان بهداشت جهانی مجوز گرفت

واکسن چینی «سینوفارم» از سازمان بهداشت جهانی مجوز گرفت. طیق اعلام رسمی چین، تا کنون بیش از ۲۰۰میلیون دوز واکسن در این کشور تزریق شده که شامل سینوفارم، سینوواک و اقلام داخلی دیگر بوده‌اند. چین می‌گوید ۱۰۰میلیون دوز واکسن نیز به سه سازمان بین‌المللی و به ۸۰ کشور دیگر تحویل داده است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

فرارو- سازمان جهانی بهداشت برای واکسن چینی سینوفارم مجوز اضطراری صادر کرد. به این ترتیب زیرمجموعه‌های سازمان ملل می‌توانند این واکسن را بخرند و توزیع کنند. بررسی‌ها برای تایید علمی دومین واکسن چینی یعنی سینوواک ادامه دارد.

مدیر سازمان جهانی بهداشت در یک نشست مطبوعاتی، از تایید اضطراری واکسن چینی سینوفارم خبر داد. تدروس آدهانوم گفت، سینوفارم ششمین واکسنی است که از نظر کیفیت، ایمنی و اثربخشی، مهر اعتبار دریافت می‌کند.

واکسن سینوفارم در ایران نیز چندی پیش مجوز تزریق اضطراری را از وزارت بهداشت دریافت کرد. پس از آن مقدار محدودی از ان به کشور وارد شد تا اینکه هفته گذشته اعلام شد یک میلیون دوز دیگر از این واکسن چینی وارد ایران شده است. 

سینوفارم اولین شرکت دارویی چینی است که واکسن تولیدی‌اش مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار می‌گیرد. ورود این واکسن به بازارهای جهانی می‌تواند فرایند مصون‌سازی در برابر ویروس کرونا را تسریع کند. مجوز صادره می‌تواند کمکی به برنامه حمایتی سازمان ملل (کوواکس) باشد و نیاز میلیون‌ها نفر در کشورهای فقیر را برآورده سازد.

شرکت سینوفارم اطلاعات زیادی در باره این واکسن منتشر نکرده اما یک گروه مستقل که به سازمان جهانی بهداشت مشاوره می‌دهد، اطمینان داده که واکسن سینوفارم به خوبی از افراد ۱۸ تا ۵۹ ساله محافظت خواهد کرد. هم‌زمان گفته شده که "اعتماد اندکی" نسبت به کارایی سینوفارم برای رده سنی بالاتر از ۶۰ سال وجود دارد و داده‌های مربوط به عوارض جانبی واکسن نیز چندان قابل اتکا نیستند.

طیق اعلام رسمی چین، تا کنون بیش از ۲۰۰میلیون دوز واکسن در این کشور تزریق شده که شامل سینوفارم، سینوواک و اقلام داخلی دیگر بوده‌اند. چین می‌گوید ۱۰۰میلیون دوز واکسن نیز به سه سازمان بین‌المللی و به ۸۰ کشور دیگر تحویل داده است.

پکن هیچ اطلاعات دیگری نداده که آیا تحویل این واکسن‌ها رایگان یا با بهای نازل بوده‌اند. سینوفارم نیز مانند سایر شرکت‌های تولید دارو، قیمتی برای واکسن تولیدی خود نگذاشته‌ و گفته که مبلغ، به میزان خرید و توافق خریدار بستگی دارد.

پرتال بهداشتی موسسه معتبر "فارغ‌التحصیلان دانشگاه ژنو" بر اساس قراردادهای موجود، برآورد کرده که هر دوز واکسن سینوفارم بین ۱۸دلار و ۵۵ سنت تا ۳۵دلار و ۷۲سنت معامله شده است.

به این ترتیب، سینوفارم از بیون‌تک/فایزر گران‌تر است که بین ۶ دلار و ۷۵ سنت تا ۲۳دلار و ۵۰ سنت قیمت دارد.

سازمان جهانی بهداشت قبلا به واکسن‌های بیون‌تک/فایزر، آسترازنکا، جانسون اند جانسون و مدرنا نیز مجوز اضطراری داده و صدور مجوز برای دومین واکسن چینی، یعنی سینوواک هنوز در دست بررسی است.

واکسن روسی اسپوتنیک وی و واکسن شرکت آمریکایی نوواواکس نیز همچنان در مرحله ارزیابی قرار دارند.

برای اتحادیه اروپا یا ایالات متحده که نهادهای نظارتی خود برای صدور مجوز دارویی را دارند، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت هیچ معنایی ندارد. اما برای کشورهایی که توان انجام آزمایشات فوق تخصصی برای اعتبارسنجی واکسن را ندارند، این مجوز می‌تواند معیار اعتماد به تولید جدید باشد.