مه مغزی میتواند تا ۸ ماه بعد از بهبود کووید ۱۹ ادامهدار باشد
عارضه مه مغزی کرونا چیست؟

بسیاری از افرادی که دچار بیماری کرونا شده و بهبود یافتهاند، ممکن است تا مدتی درگیر برخی عوارض بلند مدت این بیماری باشند که مهمترین آنها عارضه مه مغزی، فراموشی یا اختلال شناختی است.
فراروـ عوارضی مانند نداشتن تمرکز، سرگیجه، آشفتگی و فراموشی میتواند تا ۸ ماه بعد از ابتلا به کووید ۱۹ ادامه داشته باشد. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد، بیماران کووید-۱۹ که درمان شدهاند، بهطور متوسط بیش از ۷ ماه پس از تشخیص بیماری به میزان زیادی دچار مه مغزی بودهاند.
به گزارش فرارو، مطالعه ۷۴۰ نفر (با میانگین سنی ۴۹ سال) بدون سابقه قبلی مشکلات حافظه شامل افرادی بود که به صورت سرپایی درمان شدند یا در بیمارستان بستری شده و یا در بخشهای اورژانس درمان شدهاند. محققان میگویند اگرچه از پیش میدانیم افراد مسنتر پس از یک بیماری جدی مستعد ابتلا به اختلالات شناختی هستند، این مطالعه نشان میدهد چنین پیامدهایی برای افراد جوانتر نیز میتواند وجود داشته باشد.
لاورتسکی میگوید: «معمولاً افراد در این سنین چنین اختلالی ندارند. شاید درصد آن تکرقمی باشد. این عوارض بیشباهت به سایر بیماریهای ویروسی مانند اچ آی وی یا بیماری لایم نیست. آنچه حیرتآور است، مقیاس میزان درگیری افراد با چنین عوارضی در این بیماری به نسبت دیگر بیماریهاست که در حال حاضر بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند.» او میگوید از آنجایی که افراد زیادی به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، این اثرات در صدها هزار نفر بروز میکند که هزینه زیادی برای سیستم مراقبتهای بهداشتی و کاهش بهرهوری کار به همراه خواهد داشت. ظرف یک سال آینده همه ما متوجه خواهیم شد که این مشکل چقدر بزرگ است.