bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۸۲۷۶

انتقاد عارف از اظهارنظر افرادی که در حادثه هواپیمای اوکراینی دخیل بودند

انتقاد عارف از اظهارنظر افرادی که در حادثه هواپیمای اوکراینی دخیل بودند

زخم این حادثه دردناک تا مدت‌ها بر پیکره جامعه ما باقی خواهد ماند و متاسفانه اقدام مسئولانه‌ای هم تاکنون برای جبران این خسارت بزرگ انجام نشده است.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۵ دی ۱۴۰۰

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی گفت: زخم این حادثه دردناک تا مدت‌ها بر پیکره جامعه ما باقی خواهد ماند و متاسفانه اقدام مسئولانه‌ای هم تاکنون برای جبران این خسارت بزرگ انجام نشده است و تاسف‌بارتر آنکه برخی اظهارنظر افرادی که در این حادثه به نحوی دخیل بودند داغ دل خانواده جان باختگان را تازه می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در نشست مجمع عمومی کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران که به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) برگزار شد.

با مرور رویداد‌های مهم دی ماه به شهادت سرلشکر حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و با گرامیداشت یاد و خاطره این سردار رشید اسلام تاکید کرد که چهره‌های ملی از جمله شهید سلیمانی نباید از سوی یک جریان خاص مصادره شود و این کار بزرگترین خیانت به شهدا محسوب می‌شود.

وی همچنین با یادآوری شهادت جمعی از تشییع کنندگان پیکر حاج قاسم سلیمانی در کرمان برای آن‌ها طلب غفران الهی کرد و بر پیگیری امور خانواده این شهدای عزیز تاکید کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سالگرد ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: در مقطع فعلی حقیقتا خلاء وجودی ایشان برای جامعه احساس می‌شود و به نظرم نظام و کشور در شرایط کنونی بیش از هر زمانی به مشی عقلایی آقای هاشمی نیازمند است.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی گفت: زخم این حادثه دردناک تا مدت‌ها بر پیکره جامعه ما باقی خواهد ماند و متاسفانه اقدام مسئولانه‌ای هم تاکنون برای جبران این خسارت بزرگ انجام نشده است و تاسف‌بارتر آنکه برخی اظهارنظر افرادی که در این حادثه به نحوی دخیل بودند داغ دل خانواده جان باختگان را تازه می‌کند.

عارف با اظهار نگرانی از مخدوش شدن عزت و کرامت انسانی دانشگاهیان بواسطه نوع برخورد‌های صورت گرفته با آنها، تاکید کرد:

متاسفم که باید بگویم امروز دانشگاه در جایگاه واقعی خود قرار ندارد و عزم و اراده‌ای شکل گرفته که جامعه دانشگاهی و نخبگی کشور در تصمیم سازی امورات جامعه کناره گذاشته شوند.

وی در همین زمینه ادامه داد: امروز کشور با مشکلات و چالش‌های بسیاری رو به رو است و باور ما این است که این چالش‌ها راه حل دارد و راه حل آن محوریت دانشگاه است.

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران با طرح این پرسش که با کدام دانشگاه و با کدام استاد می‌توان مشکلات کشور را حل کرد؟

گفت: دانشگاه چه جایگاهی باید داشته باشد تا وظایف ملی، راهبردی و علمی خود را بتواند انجام دهد؟ و استاد دانشگاه در چه شرایطی و چه وضعیتی باید کار کند تا بتواند در خدمت این دانشگاه و در خدمت تحقق و اجرایی شدن برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور باشد؟

وی افزود: دانشگاهی که در اداره خودش نتواند نقش داشته باشد و دانشگاهی که برای امور اولیه اش دیگران تصمیم می‌گیرند و حقوق اولیه خود را در اختیار ندارد چگونه می‌تواند در جایگاه حل مشکلات کشور قرار بگیرد؟

عارف با بیان اینکه کدام استاد می‌تواند در خدمت دانشگاه مسئولیت پذیر، نقش آفرین و تصمیم ساز باشد، تصریح کرد: استادی که مهمترین دغدغه اش معیشت و ابزار کار است و استادی که عملا ارتباط علمی او با محافل علمی و کنفرانس‌های مهم و موثر بین المللی قطع است می‌تواند در حل مشکلات و چالش‌های کشور نقش آفرین باشد؟

وی تصریح کرد: همان کسانی که جز عوامل اصلی تنزل دانشگاه هستند برخورد طلبکارانه با جامعه دانشگاهی کشور دارند در حالیکه باید در برابر افکار عمومی پاسخگو باشند که چرا دانشگاه را به این حال و روز انداختند.

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران تاکید کرد: ما بر این بارویم که می‌توانیم با استفاده از ظرفیت اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران و فعال‌تر شدن واحد‌های دانشگاهی کانون و ارتباط مستمر و تنگاتنگ با نهاد‌های مختلف تصمیم گیر نظیر دولت و مجلس شورای اسلامی در این زمینه اقدامات موثر و مفیدی انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اینکه هر سال و در فصل بودجه شایعاتی در مجلس و نهاد‌های دولتی شنیده شود که نتیجه‌اش بی اعتنایی بیشتر به مسایل دانشگاه و مطالبات بحق استادان و کاهش حقوق غیرقابل توجیه آن‌ها است در شان کشور و انقلاب فرهنگی ما نیست.

عارف تاکید کرد: نمی‌شود از کسی که توقع حل مشکلات و ارائه راهکار و راه حل مناسب برای چالش‌ها و مشکلات داریم مشاهده کنیم که در حل مشکلات اولیه خودش درمانده است. او توانایی حل مشکلات خودش را ندارد و دیگران برایش تصمیم گیری می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه در جامعه‌ای که منزلت و کرامت استاد دانشگاه نادیده گرفته شود آن جامعه نمی‌تواند به تعالی برسد، از اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران خواست در تهیه تولید محتوا و گزارش‌های علمی توسط واحد‌های کانون فعالانه‌تر برخود کنند.

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران همچنین از مجلس شورای اسلامی خواست خطای سال گذشته خود را در موضوع همسان‌سازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه جبران کند و از وزیر علوم نیز خواست به وظیفه قانونی خود در این زمینه و پیگیری اجرای مصوبات هیات‌های امنا در مورد افزایش فوق العاده اعضا هیات علمی عمل کند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv