bato-adv
bato-adv

کشف یک گونه لاک پشت غول پیکر ناشناخته

کشف یک گونه لاک پشت غول پیکر ناشناخته

در یک اکتشاف جالب توجه، دانشمندان در منطقه گالاپاگوس اکوادور یک گونه لاک پشت غول پیکر را شناسایی کردند که تاکنون برای علم ناشناخته بود.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

فرارو- وزارت محیط زیست اکوادور اعلام کرد، پس از آزمایش DNA که نشان داد حیوانات ساکن در جزایر گالاپاگوس هنوز به طور کامل برای علم ثبت نشده اند، گونه جدیدی از لاک پشت غول پیکر کشف شد که تاکنون برای دانش بشری ناشناخته بود.

به گزارش فرارو، محققان مواد ژنتیکی لاک‌پشت‌هایی را که در حال حاضر در سن کریستوبال زندگی می‌کنند با استخوان‌ها و صدف‌های جمع‌آوری‌شده در سال ۱۹۰۶ از غاری در ارتفاعات جزیره مقایسه کردند و دریافتند که آن‌ها متفاوت هستند. کاشفان قرن بیستم هرگز به مناطق پست شمال شرقی جزیره، جایی که حیوانات امروزی در آن زندگی می‌کنند، نرسیدند، و در نتیجه، تقریباً ۸۰۰۰ لاک پشت غول پیکر بدون هیچ گونه مشکلی توانستند تا به امروز باقی بمانند. با این حال، اکنون به نظر می‌رسد که این جانوران غول پیکر از گونه‌ای متفاوت هستند.

وزارت محیط زیست اکوادور در صفحه رسمی خود در توییتر اعلام کرد: گونه لاک پشت غول پیکری که در جزیره سن کریستوبال زندگی می‌کند، و اکنون به طور علمی با نام Chelonoidis chathamensis شناخته می‌شود، از نظر ژنتیکی با گونه‌های متفاوت مطابقت دارد.» وبسایت Galapagos Conservancy در گزارشی اعلام کرد که گونه C. chathamensis «تقریباً به طور قطع منقرض شده است» و این جزیره در واقع خانه دو گونه مختلف لاک پشت بوده است که یکی در ارتفاعات و دیگری در مناطق پست زندگی می‌کند.

جزایر گالاپاگوس که در اقیانوس آرام در حدود ۱۰۰۰ کیلومتری سواحل اکوادور واقع شده اند، یک منطقه حفاظت شده حیات وحش و زیستگاه گونه‌های منحصر به فرد گیاهی و جانوری است. این مجمع الجزایر به دنبال مشاهدات و تحقیقات زمین شناس و طبیعت شناس بریتانیایی چارلز داروین در مورد تکامل در آنجا معروف شد. این دانشمند طی یک سفر دریایی به این مجمع الجزایر آمد تا پوشش گیاهی و جانوری منحصر بفرد آن را بررسی کند.

مشاهدات و نمونه برداری‌های وی در طول این سفر نقش اصلی را در شکل‌گیری نظریه مشهور داروین به نام مقدمه‌ای بر نظریه فرگشت بوسیله انتخاب طبیعی بوده است. اولین ورود ثبت شده به این جزایر مربوط به سال ۱۵۳۵ میلادی و زمانی است که یک کشیش اهل دومینیکن به نام فری توماس دو برلانگا برای حل یک اختلاف ما بین فرانسیسکو پیزارو و افسران تحت فرمانش به پرو رفت. دوبرلانگا در ابتدا مسیر خود را گم کرد، ولی در نهایت به مناطق تحت سیطره اسپانیا بازگشت و وضعیت جزایر و موجودات زنده ساکن آن‌ها را برای دیگران توصیف کرد.

طبق گزارش پارک ملی گالاپاگوس، در ابتدا ۱۵ گونه لاک پشت غول پیکر در این جزایر وجود داشت که سه مورد از آن‌ها قرن‌ها پیش منقرض شدند. در سال ۲۰۱۹، بیش از ۱۰۰ سال پس از اینکه گونه منقرض شده در نظر گرفته شد، یک نمونه از Chelonoidis phantastica در جزیره فرناندینا پیدا شد. این مطالعه توسط محققان دانشگاه نیوکاسل در بریتانیا، ییل در ایالات متحده، سازمان غیردولتی آمریکایی گالاپاگوس و سایر موسسات در مجله علمی Heredity منتشر شد. آن‌ها به بازیابی DNA بیشتری از استخوان‌ها و پوسته‌ها ادامه خواهند داد تا مشخص شود که آیا لاک پشت‌های ساکن در سان کریستوبال که ۵۵۷ کیلومتر طول دارد، گونه جدید دیگری نیز داشتند یا خیر.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

bato-adv
bato-adv
bato-adv