ترنج موبایل
کد خبر: ۵۴۴۵۹

بولتون: اسرائیل برای حمله به ایران تنها چند روز فرصت دارد

تبلیغات
تبلیغات


نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با یک شبکه آمریکایی احتمال حمله رژیم‌صهیونیستی به ایران را رد کرد.

"جان بولتون " نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با شبکه "فاکس نیوز " آمریکا در رابطه با احتمال حمله رژیم‌صهیونیستی به ایران اعلام کرد:« من معتقدم که اسرائیل دست به چنین اقدامی نخواهد زد».

وی ادامه داد:« اسرائیل برای حمله به ایران و تأسیسات هسته‌ای بوشهر تنها چند روز فرصت دارد. چرا که با ورود سوخت به نیروگاه بوشهر دیگر فرصت حمله به این کشور برای اسرائیل وجود نخواهد داشت».

بولتون علت این اظهار نظرش را اینچنین مطرح کرد: «چنانچه میله‌های سوختی داخل راکتور باشند و سپس مورد حمله هوایی اسرائیل قرار گیرند، در آن صورت اشعه‌های رادیواکتیویته وارد جو منطقه و به احتمال بسیار زیاد وارد آبهای خلیج فارس خواهد شد و تأثیرات منفی آن روی غیرنظامیان ایران خواهد بود. بنا بر این اسرائیل برای انجام چنین حمله‌ای تنها چند روز فرصت خواهد داشت و من معتقدم که به چنین اقدامی دست نخواهد زد و نخواهد توانست از این فرصت استفاده کند».

این نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل چند روز پیش نیز اعلام کرده بود: «اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه روسیه میله‌های سوختی مورد نیاز راکتور هسته‌ای بوشهر را 21 آگوست در این نیروگاه بارگذاری می‌کند، به معنای ضرب‌الاجلی برای اسرائیل است که نشان می‌دهد فرصت این رژیم برای حمله به ایران رو به اتمام است. چرا که به محض بارگذاری این میله‌های سوختی در این نیروگاه، ایران در برابر هرگونه حمله‌ای ایمن خواهد بود».

وی افزود: «هنگامی که میله‌های سوختی وارد نیروگاه بوشهر شوند، این نیروگاه الزاما از هرگونه حمله اسرائیل در امان خواهد بود چرا که وقتی میله‌های سوختی در داخل راکتور باشند، حمله هوایی به این تأسیسات خطر انتشار رادیواکتیو در جو و احتمالا آبهای خلیج فارس را به همراه خواهد داشت».

جان بولتون در گفت‌وگوی خود با شبکه فاکس‌نیوز صراحتا گفت: «هرگونه حمله اسرائیل علیه راکتور بوشهر باید قبل از بارگذاری میله‌های سوختی در این نیروگاه صورت گیرد».

وی افزود: «اگر مقامات اسرائیل قصد انجام چنین حمله‌ای را دارند، این چشم‌اندازی است که در اختیار دارند و تنها چند روز باقی‌مانده تا زمان سوخت‌گذاری در نیروگاه بوشهر را فرصت دارند. در غیر این‌صورت همانطور که پیشتر نیز گفتم چنانچه میله‌های سوختی داخل راکتور باشند و سپس مورد حمله هوایی اسرائیل قرار گیرند، در آن صورت اشعه‌های رادیواکتیویته وارد جو منطقه و به احتمال بسیار زیاد وارد آبهای خلیج فارس خواهد شد».

نماینده سابق آمریکا در ادامه تأکید کرد: «بنا بر این بیشتر مردم معتقدند که پس از سوخت‌رسانی به راکتور بوشهر، نه آمریکا و نه اسرائیل به این راکتور حمله نخواهند کرد».

بولتون همچنین از راکتور بوشهر به عنوان یک چالش در سیاست خارجی آمریکا طی بیش از یک دهه گذشته یاد کرد.

وی گفت: «شکست در درخواست‌های مطرح شده برای توقف فعالیت این نیروگاه در دوره "جرج بوش " رئیس‌جمهور سابق آمریکا مطرح شد و هم‌اکنون نیز در دوره "باراک اوباما " رئیس‌جمهوری آمریکا همچنان ادامه دارد».

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در دوره بوش همچنین اشاره کرد:« به عقیده من نباید اجازه داد بارگذاری سوخت در نیروگاه اتمی بوشهر انجام شود چرا که مقامات ایران به طور مشخص در حال نقض هرگونه تعهد خود تحت پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) هستند. این مسئله طی سالیان سال به عنوان چالشی در سیاست خارجی آمریکا مطرح بوده است و ایران و روسیه در حال سوء‌استفاده از این موضوع هستند».

بولتون ادامه داد: «این اقدام روسیه به طور کلی ایران را در جایگاه بسیار بهتری قرار خواهد داد و من معتقدم که این مرحله‌ای بسیار حساس است چرا که همانطور که گفتم یکی از اهداف احتمالی حمله هوایی پیشدستانه اسرائیل را حذف می‌کند».

جمهوری اسلامی در پیگیری برنامه هسته‌ای خود همواره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را طرف خود دانسته و همکاری کامل و همه‌جانبه‌ای نیز با آژانس داشته است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها در گزارش‌های خود بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و تطابق کامل آن با توافقات بین‌المللی تأکید کرده است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات