واقعا مسئله اینجاست که آیا نماینده اردبیل، نماینده مردم این شهر در مجلس است یا اینکه سخنگوی دولت؟ او چطور خودش را نماینده مردم این شهر توصیف کرده و بعد بهراحتی درباره مرگ یک جوان چنین اظهارات عجیبی را بیان میکند.
روزنامه شرق نوشت: فوت اسرا پناهی، دانشآموز اردبیلی واکنشهای زیادی را در پی داشته است. عدهای اعتقاد دارند او یکی از قربانیان اتفاقات اخیر در اردبیل است، ولی مسئولان ردهبالای شهر اردبیل تأکید دارند که او به دلیل بیماری یا خودکشی جانش را از دست داده و آنچه درباره برخورد نیروهای امنیتی با این دانشآموز عنوان میشود، زاییده تخیلات جریان رسانهای است که مقر آن را هم آن طرف آب توصیف کردهاند.
استاندار، شهردار و نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی در زمره افرادی هستند که میگویند این دانشآموز به دلایلی غیر از آنچه ادعا شده جان خودش را از دست داده است. خبرگزاری و روزنامههای نزدیک به طیف اصولگرایان هم همگی چنین اعتقادی دارند. باوجوداین چنین اطمینانی بعد از اظهارنظر علی دایی در اینستاگرام از بین رفت. اسطوره فوتبال ایران با انتشار یک استوری خبر داد که مرگ اسرا مرتبط با اتفاقات اخیر است و اظهاراتی که میگویند او بیمار بوده یا خودکشی کرده صحت ندارد. همین تکاستوری کافی بود تا فضای موجود، دوقطبیتر از هر زمان دیگری شود.
بعد از آن استوری، حمله افراد و جریان مذکور به علی دایی زیاد شد؛ بهطوریکه کاظم موسوی، نماینده اردبیل در مجلس یازدهم صراحتا گفت بابت چنین اظهاراتی به حال علی دایی تأسف میخورد: «تأسف میخورم که برخی چهرههای شاخص کشور و اسطورهها به این مسائل میپردازند. امنیت کشور باعث شد که عدهای اسطوره شوند. با پول محرومان ورزشگاه ساختیم تا عدهای دیده شوند، اما امروز از اغتشاشگران حمایت میکنند. حرف بنده به این افراد این است که احترام خود را حفظ کرده و در رفتار خود تجدیدنظر کنند».
رسانههای نزدیک به طیف اصولگرا هم به اندازه کافی به علی تاخته و از او خواستند که حرفهایش را اصلاح کند. آنها همچنین علی دایی را یک «فریبخورده» توصیف کرده و در جایی دیگر از او خواستهاند «کف روی آب» نباشد.
چنین واکنشهایی به صحبت علی دایی در شرایطی صورت گرفته که در بین مسئولان اردبیل و البته در تحلیل رسانههای مذکور، یکصدایی درباره دلیل مرگ اسرا پناهی دیده نمیشود. عدهای از جمله همین نماینده اردبیل میگوید او مشکلات خانوادگی داشته و با خوردن قرص خودکشی کرده است. این موضوع را محمود صفری، شهردار اردبیل هم تأیید کرده است. بااینحال سیدحامد عاملی، استاندار اردبیل در گفتگو با اعتماد، دلیل مرگ اسرا را بیماری قلبی عنوان کرده و گفته فوت این فرد به دلیل بیماری قلبی بوده و مرگ او هیچ ارتباطی با واردآمدن ضربه به سر او نداشته است.
چنین تناقضی باعث شده تا به مبهمبودن شرایط دامن زده شود. بااینحال انگشت اتهام جریان اصولگرا همچنان متوجه علی دایی است که میگویند او به این تردید دامن زده و از این چهره مشهور که خودش اردبیلی است، بعید بوده که بدون تحقیق و راستیآزمایی درباره مرگ اسرا پناهی اظهارنظر کند. همین اتهامات باعث شده تا علی دایی روز گذشته با انتشار پستی در اینستاگرام نسبت به اتفاقات اخیر واکنش نشان داده و با کنایه به نماینده اردبیل و البته تلویزیون و تعدادی از خبرگزاریها، روی موضعش پافشاری کند.
علی دایی با مخاطب قراردادن مردم ایران نوشت: «با توجه به جوسازیهای اخیر صداوسیما، برخی خبرگزاریها و مجلس لازم دانستم مطلبی را با شما عزیزان در میان بگذارم. آقای سیدکاظم موسوی، نماینده اردبیل در مجلس، سؤالی برایم پیش آمده است که امیدوارم جوابش را از شما بگیرم، در کدامین ورزشگاهی که شما ساختهاید، من به اینجا رسیده و دیده شدهام که باید پاسخگوی شما باشم و، اما صحبت از امنیت کردید که تأمین امنیت وظیفه هر دولتی میباشد و با توجه به صحبتهای عموی اسرا پناهی در صداوسیما که عامل مرگ را بیماری مادرزادی و نارسایی قلب عنوان مینماید، (اینجانب قبول ندارم) که در بیمارستان فاطمی اردبیل اتفاق افتاده است، پس خودکشی دختر نازنین شهرم صحت ندارد و شما راست نمیگویید. آقای موسوی شما نماینده مردم اردبیل در مجلس هستید یا سخنگوی دولت؟ اگر از مشکلات و کمبودهای شهر و مردم اردبیل خبر داشتید، چرا خاموش بودید و خاموش ماندهاید؟ چرا در مجلس و دولت صدای مردم شهرتان نبودید که اگر بودید کار به اینجا ختم نمیشد. در پاسخ به اخبار منتصب به اینجانب در صداوسیما و برخی از خبرگزاریها لازم به ذکر میدانم اطلاعات من از زادگاهم اردبیل کامل میباشد و اگر به صحت مسئلهای نرسم، هیچگاه اظهارنظر نمیکنم. از این پس به یک اجماع برسید بعد آن خبر را منتشر نمایید تاریخ ثابت کرده، میکند و خواهد کرد چه کسانی دروغگو هستند. من خودم را اسطوره نمیدانم و بارها گفتهام من از جنس همین مردمم».
اظهارنظر جدید علی دایی دوباره با واکنش رسانههای مخالف او روبهرو شده و آنها خواستهاند تا دایی اگر مدرکی دارد رو کند و اگر ندارد، تغییر رویه دهد.
فارغ از این موضوع، ولی پرسشی که علی دایی اخیرا مطرح کرده جای تأمل دارد؛ بهراستی تعدادی از نمایندگان مجلس، آیا نماینده منتخب مردم هستند یا اینکه سخنگوی دولت؟ کمتر پیش آمده که در چنین جریانی، نمایندهای به طرفداری از مردم شهرش درآمده و خواستار توضیح صریح و شفاف شود یا اینکه مشکلات مردم را صدا بزند. در این مورد خاص میشود سیدکاظم موسوی، نماینده اردبیل را مورد توجه قرار داد که همین روز گذشته و در گفتگو با دیدبان ایران اظهارات عجیبی را درباره مرگ اسرا پناهی مطرح کرده است. او که پیشتر گفته بود برای تکتک اردبیلیها جان میدهم و فدای آنها هستم، حالا گفته «به جهنم که اسرا مرده است». سیدکاظم موسوی درمورد مرگ اسرا گفت: «موضوع کشتهشدن دختر دبیرستانی از کل دروغ است. ماجرا از این قرار است که پدر این دختر، دو سال پیش نامزد این دختر را به قتل میرساند و طبق قانون محکوم به اعدام شده که حدودا یک ماه پیش حکم قصاص اجرا میشود. ادعاهایی که آموزشوپرورش و برخی رسانهها درباره این دختر مطرح میکنند، اصلا درست نیست. این دختر اصلا دانشآموز نبوده و بر سر اتفاقی که رخ داده، با خوردن قرص خودکشی کرده است. اصلا به جهنم که قرص خورده و مُرده است!».
چنین اظهارنظری آنهم در این شرایطی که فضا به اندازه کافی دوقطبی است، میتواند به وخامت شرایط بینجامد، ولی واقعا مسئله اینجاست که آیا نماینده اردبیل، نماینده مردم این شهر در مجلس است یا اینکه سخنگوی دولت؟ او چطور خودش را نماینده مردم این شهر توصیف کرده و بعد بهراحتی درباره مرگ یک جوان چنین اظهارات عجیبی را بیان میکند.
از زمان شروع اتفاقاتی که بعد از مرگ مهسا امینی شکل گرفته تابهحال، عملکرد تعدادی از نمایندگان مجلس برای پیگیری امور و حالواوضاع مردم شهرشان محل بحث شده است. پیشتر رسول خادم، قهرمان و سرمربی سابق تیم ملی کشتی ایران هم در اینستاگرامش به عملکرد تعدادی از نمایندگان که خواستار برخورد با چهرههای مطرح شده بودند، انتقاد کرد.
رسول که این روزها شایعاتی درباره ممنوعالخروجیاش به گوش میرسد، نوشت: «آنهایی که با کوتاهی در عمل به مسئولیتهایشان، مقصران ایجاد بستر اعتراض مردم هستند، کاسه از آش داغتر شده و مدعی شدند که باید کسانی را که دلسوزانه در کنار مردم بودهاند، بهعنوان مقصران اصلی تنشهای اخیر، پاکسازی کرد! چه فرافکنی حسابشدهای! نماینده مجلسی که امروز باید پاسخگو باشد که در جریان اعتراضاتِ در این چند روز کجا بوده است؟ کدام داد را به صحن مجلس آورده است؟ بر سر کدام بیداد فریاد کشیده تا مردم معترض ببینند حرفشان و مطالبهشان را نمایندگانی در مجلس دنبال میکنند و حق آنها را پی میگیرند، مدعی شده که باید جامعه را از وجود برخی ورزشکاران، هنرمندان و… پاکسازی انقلابی کرد! امروز اگر قرار است کسانی اصلاح شوند، برخی نمایندگان هستند که بیتعهدی خود به مردم را در پشت شعارهایشان پنهان کردهاند! اشکی که در هر طرف ریخته شد به گردن همین مجلس است!».