فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی موفق به کسب جایزه لاله طلایی بهترین فیلم از چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم استانبول در کشور ترکیه شد.
چهارشنبه را با یادی از سعدی افشار در حالی گذراندیم که فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» بهترین فیلم جشنواره استانبول شد و خبر رسید که فیلم سینمایی «عطر آخر اردیبهشت» اولین تجربه کارگردانی بهاره رهنما هفته آینده اکران میشود و دو سریال جدید از صداوسیما و شبکه نمایش خانگی پخش خواهد شد. همچنین تازههایی از «عمارت مسعودیه» داشتیم و مشخص شد که کدام بخشهای کشور در تعطیلات عید فطر شلوغ میشوند.
به گزارش ایسنا، چهارشنبه ۳۰ فروردین ماه سالروز درگذشت یکی از هنرمندان بزرگ نمایش کشورمان است؛ سعدی افشار. هنرمند سیاهباز که خود آموخته بود، اما استعدادی خدایی داشت. او از کودکی آغاز کرد و طی سالهای طولانی فعالیتش هم هنرمندان بزرگ داخلی همچون علی نصیریان، محمود دولت آبادی، بهرام بیضایی، محمود استادمحمد و ... را به تحسین واداشت و هم هنرمندی جهانی همچون پیتر بروک را شگفتزده کرد.
به همین انگیزه بخشهایی از کتاب «سبک زندگی و زندگی هنری سعدی افشار» نوشته محمد خزائلی را در گزارشی مرور کردیم.
فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی موفق به کسب جایزه لاله طلایی بهترین فیلم از چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم استانبول در کشور ترکیه شد.
در ادامه، «فرنوش صمدی»، کارگردان و فیلمنامهنویس کشورمان در کنار «لوسی ژانگ» بازیگر فرانسوی، «بهار پارس» بازیگر و کارگردان ایرانی - سوئدی و «آنتونی ویلمانس» آهنگساز فرانسوی به عنوان داورهای بخش بینالملل بیست و ششمین دوره از فستیوال فیلم کوتاه بروکسل انتخاب شدند.
همچنین در این روز سومین گردهمایی انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی برخط با حضور اعضای صنف برگزار و در این جلسه دغدغههای صنف در زمینه تنظیمگری و لزوم حفظ اتحاد میان اعضا مطرح شد و محمدمهدی عسگرپور در این جلسه تاکید کرد که برای واگذاری تنظیمگری به هر نهادی باید به قانون تکیه شود و این امر با آییننامه صورتپذیر نیست.
در بخش دیگری از اخبار سینمایی، خبر رسید که فیلم سینمایی «عطر آخر اردیبهشت» اولین تجربه کارگردانی بهاره رهنما اکران میشود. «عطر آخر اردیبهشت» که سرمایهگذاری آن را بهاره رهنما و بهنام کیامرزی برعهده داشتهاند، از ۶ اردیبهشت در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه اکران میشود.
همچنین مصوبه انجمن عکاسان سینما در خصوص تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۲ اعلام شد.
در اخبار روز نمایش و تئاتر اعلام شد که نمایش «ناریا» به کارگردانی حسین فردوسی از جمعه ۱ اردیبهشت ساعت ۱۹ در تماشاخانه ملک روی صحنه میرود و نمایش «گربه نره و روباه مکار» به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی از روز سهشنبه پنجم اردیبهشت ماه در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانهی ایرانشهر اجراهای خود را آغاز میکند.
همچنین مهتاب نصیرپور و محمد رحمانیان به زودی کارگاههای آموزشی خود را در خانه تئاتر برپا میکنند.
از طرفی در حوزه رسانه اعلام شد که سریال «تب و تاب» به کارگردانی داریوش مختاری اردیبهشت ماه از شبکه دو سیما روی آنتن میرود و «قهوه ترک» از تازهترین محصولات اختصاصی پلتفرم فیلمنت به کارگردانی علیرضا امینی و تهیهکنندگی محمد شایسته با بازی حامد بهداد و امیر جعفری به زودی منتشر خواهد شد.
برگزاری کنسرت در یزد هم در کنار شهرهایی مانند مشهد و قم، سالها بوده که برای خوانندگان و اهالی موسیقی مشکلساز بوده است، اما به نظر میرسد قرار است با اجرای پیش روی «پرواز همای» در این شهر، مشکلات ممنوعیت برگزاری کنسرت در آن تا حدودی حل شود. «پرواز همای» که خود اخیرا با حواشی رو به رو بوده است، جمعه هشتم اردیبهشت در سالن تربیت معلم این شهر در دو سانس ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ به روی صحنه میرود.
گفتوگویی هم با حسن انوری ـ استاد زبان و ادبیات فارسی درباره عبارتها و واژههای اشتباهی داشتیم که با توجه تکرار زیاد در میان عامه مردم درست تلقی میَشوند و از آنها با عنوان غلطهای مصطلح یاد میشود. انور غلطهای مصطلح را یکی از دورههای تغییر زبان خواند و با اشاره به کتابهای درسی زبان و ادبیات فارسی، آنها را مبتذل توصیف کرد.
همچنین فراخوان چهلویکمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد و مهلت ارسال آثار تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ است.
هیات داوران جایزه ادبی بوکر بینالمللی درحالی فهرست نامزدهای نهایی امسال را منتشر کرد که این فهرست را بسیار متنوع، هیجانانگیز و جذاب توصیف کرد.
شش کتاب برگزیده امسال شامل دو کتاب ترجمهشده از زبانهایی است که پیشتر هرگز در این جایزه حضور نداشتهاند: کتاب «تخته سنگ» نوشته «اوا بالتازار» که توسط «جولیا سانچز» از زبان کاتالان اصلی ترجمه شده و کتاب «پناهگاه زمان» به قلم «جیورجیو گاسپادینوو» که توسط «آنجلا رادل» از زبان بلغاری ترجمه شده است.
در ادامه، گزارشی از یازدهمین دوسالانه نگارگری داشتیم که پس از ۷ سال وقفه چندی پیش در موسسه فرهنگی و هنری صبا رسما شروع به کار کرد. اگرچه این اتفاق چراغِ امید را در دل خیلی از هنرمندان و البته پس از درخواستهای مکرر از سوی آنان برای از سر گرفته شدن دوسالانهها روشن کرد، نگاهی اجمالی به آثار محدودی که در نمایشگاه این رویداد در معرض دید قرار گرفتهاند، نشان میدهد که این چراغ رو به افول رفته است.
از سویی همزمان با تجلیل از احیاگران بافت تاریخی تهران که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی که در عمارت مسعودیه برگزار شد، مهدی تجریشی ـ رییس بهرهبرداری عمارت مسعودیه از واگذاری دوباره این عمارت به شرکت سرمایهگذاری عظام، مرمت و احیای دوباره این بنای فاخر قاجاری خبر داد.
عزت الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران به ارائه آماری درباره سفرهای نوروزی پرداخت و گفت: امسال شاهد رشد ۱۵ درصدی سفرهای مردم در تعطیلات نوروز بودیم. رقم شش میلیون بازدید از مراکز مختلف دیدنی مربوط به وزارت میراث فرهنگی ثبت شده که یک رکورد است.
همچنین ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر از گسترش سفرهای داخلی به سمت غرب و شمال غرب کشور، علاوهبر نواحی مرکزی و جنوبی کشور خبر داد و تامین اسکان اضطراری و ارزاق در مراکز استانها را برای تعطیلات عید فطر، ضروری اعلام کرد.
در گزارشی هم از قدیمیترین معبد بودایی ژاپن گفتیم، به «معبد مار پَردار» سری زدیم و در پایان پس از نگاهی به «شائولین» و معبد هرمی مایاها به ویرانهی نبطیها در اردن رسیدیم.
در نهایت اینکه یک اسکلت دایناسور «تیرانوسوروس رکس»، موجودی که ۶۷ میلیون سال پیش روی زمین زندگی میکرد، در یک حراجی بیش از ۶ میلیون دلار فروخته شد.