December 27 2024 - جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
درحالی که با ورود کریستیانو رونالدو، کریم بنزما، نیمار و دهها ستاره دیگر به عربستان سعودی، فوتبال مردان در این کشور دچار تحول شگرفی شده است، در ادامه پیشبرد طرح اصلاحات و چشمانداز ۲۰۳۰ شاهزاده محمد بن سلمان، تغییراتی چشمگیر در فوتبال زنان این کشور درحال وقوع است که تا پنج سال پیش قابل پیشبینی نبود.
سهم زنان از رونق فوتبال در عربستان سعودی
فرارو- در یک شب در شهر کوهستانی طائف، تیم ملی زنان عربستان سعودی در آستانه بازی با پاکستان، آخرین تمرین را پشت سر گذاشت.
به گزارش فرارو، تیم ملی فوتبال زنان عربستان تنها دو سال پیش تشکیل شد و در ماه مارس وارد رنکینگ فیفا شد و در رده ۱۷۱ قرار گرفت.
این نقطه عطف در سال گذشته به دنبال مجموعهای از اولینها بود، از بازی افتتاحیه بینالمللی در برابر سیشل - برد ۲ بر صفر - تا تأسیس لیگ برتر زنان و پیشنهاد رسمی برای میزبانی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۶.
در مجموع، این چند سال برای زنان عربستانی که حتی تا ژانویه ۲۰۱۸ اجازه حضور در مسابقات فوتبال را نداشتند، سخت بوده است، چه رسد به اینکه در سطح حرفهای بازی کنند.
با این حال، لایان جوهری، هافبک ۲۲ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت که او و هم تیمی هایش پیشرفت خود را یک مرحله در یک زمان اندازه گیری میکنند، حتی اگر آنها اهداف بلندمدت بلندمدتی مانند بازی در جام جهانی را داشته باشند.
زنان مشتاق و فوتبالدوست سعودی، اکنون پرچمدار تغییرات گستردهتریاند که پادشاهی سعودی در حال ایجاد آن است. عربستان در جریان تحقق اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ با هدف فاصله گرفتن از وابستگی به درآمد نفتی، منابع درآمد خود را توسعه میدهد و درهای خود را به روی جهان باز میکند.
در سالهای اخیر، محدودیتهای کلیدی که عربستان سعودی را هدف انتقادات فعالان حقوق زنان کرده بود، برداشته شده است. اگرچه منتقدان استدلال میکنند که تبعیض قانونی در زمینههایی مانند طلاق و حضانت کودکان همچنان پابرجاست و زنان اغلب در دام سرکوب مداوم قرار میگیرند.
جوهری گفت: من جام جهانی قبلی را قبل از این فقط از روی کنجکاوی و علاقه تماشا کردم، اما جام جهانی امسال متفاوت بود. من آن را با دیدگاهی متفاوت تماشا کردم، مثل اینکه اینها اکنون حریفان من هستند.
فیلمی ۴۵ دقیقهای با موضوع فوتبال تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی که هفته دوم ماه سپتامبر در فیفا پلاس، منتشر شد نشان میدهد که چگونه توپ و تور و زمین چمن، در عربستان سعودی از انحصار مردان درآمد و زنان دختران بسیاری را به خود جذب کرد.
در مستند فیفا درباره زنان فوتبالیست در عربستان سعودی همچنین به طرفداران خارجی تیم ملی زنان این کشور پرداخته شده و یک مطلب از سوی بنیاد پله در اینستاگرام بازنشر شده است که از اولین بازی رسمی تیم زنان فوتبال عربستان فیفا، با عنوان «یک روز تاریخی نهتنها برای شما، بلکه برای همه کسانی که فوتبال را دوست دارند» یاد شده است.
مونیکا استاب، اولین مربی تیم ملی زنان عربستان به خبرگزاری فرانسه گفت کسی که نمیداند اینجا چه اتفاقی میافتد، من همیشه توصیه میکنم، به عربستان بیاید، نگاهی بیندازید، خودتان شاهد باشید که چه اتفاقی میافتد.
برای بسیاری از بازیکنان تیم ملی، قبل از اینکه عربستان سعودی در دستور کار اصلاحی چشم انداز ۲۰۳۰ شاهزاده محمد بن سلمان، قهرمانی در ورزش زنان را آغاز کند، فوتبال یک واقعیت زندگی بود.
هجوم ستارههای بین المللی به فوتبال عربستان الهامبخش زنان فوتبالیست در این کشور بوده است.
مربی تیم ملی زنان عربستان گفت: من فقط به فوتبال زنان علاقهمند هستم، زیرا میخواهم فوتبال زنان رشد کند، میخواهم فوتبال زنان توسعه یابد، این ماموریت من است.