bato-adv
bato-adv

چه زمانی پروستات نیاز به عمل دارد؟

چه زمانی پروستات نیاز به عمل دارد؟

برخی عوامل نظیر سبک زندگی نادرست و دیگر موارد می‌توانند باعث به خطر افتادن سلامت انسان گردند، و در نتیجه اعضای بدن به مشکلات سلامتی دچار شوند که موجب بروز بیماری در فرد می‌شود. یکی از اندام‌های حیاتی و حائز اهمیت در بدن آقایان، پروستات است.

برخی عوامل نظیر سبک زندگی نادرست و دیگر موارد می‌توانند باعث به خطر افتادن سلامت انسان گردند، و در نتیجه اعضای بدن به مشکلات سلامتی دچار شوند که موجب بروز بیماری در فرد می‌شود. یکی از اندام‌های حیاتی و حائز اهمیت در بدن آقایان، پروستات است.

به گزارش انصاف نیوز، پروستات در واقع یک نوع غده در بدن آقایان محسوب می‌شود که وظایف متعددی را بر عهده دارد. این غده در ناحیه تناسلی مردان واقع شده و نقش بسیار حیاتی در تولید مثل و ایفای نقش در روابط جنسی دارد. اجرای صحیح وظایف پروستات باعث حفظ کلیت سلامتی انسان می‌گردد. گاهی این عضو مهم دچار مشکل می‌شود، راه‌های مختلفی برای درمان پروستات بسته به شرایط فرد و شدت مشکل وجود دارد. در این مطلب می‌خواهیم درباره جراحی پروستات توسط بهترین متخصص ارولوژی را بررسی کنیم.

جراحی پروستات برای چه افرادی توصیه می‌شود؟

برخی عوامل نظیر سبک زندگی نادرست و دیگر موارد می‌توانند باعث به خطر افتادن سلامت انسان گردند، و در نتیجه اعضای بدن به مشکلات سلامتی دچار شوند که موجب بروز بیماری در فرد می‌شود. یکی از اندام‌های حیاتی و حائز اهمیت در بدن آقایان، پروستات است.

از آنجایی که پروستات یک بخش حیاتی از دستگاه تناسلی مردان است، اهمیت درمان و جراحی آن بسیار بالاست و باید توسط بهترین متخصص ارولوژی انجام شود.

علائمی که نشان دهنده نیاز به جراحی پروستات هستند:

احتباس حاد ادرار: افرادی که به دلیل رشد پروستات تجربه ناتوانی در دفع ادرار را تجربه کرده اند، باید تحت درمان جراحی پروستات قرار گیرند تا مشکل آن‌ها برطرف شود.

عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری: عفونت در دستگاه ادراری مردان می‌تواند ناشی از شرایط انسدادی باشد. در صورت تکرار دوره‌های عفونی، جراحی پروستات اندیکاسیون مناسب خواهد بود.

خونریزی در ادرار: وجود خون در ادرار ممکن است از ناحیه پروستات باشد. این خونریزی گاهی می‌تواند به کم خونی منجر شده و لخته خون می‌تواند جریان ادرار را مسدود کند. در این حالت ها، مداخله جراحی ضروری خواهد بود.

اختلال در عملکرد کلیه: حضور ادرار در مثانه پس از دفع ادرار می‌تواند به آسیب مزمن کلیه منجر شود. زمانی که اندازه پروستات بسیار بزرگ باشد، ممکن است جریان ادراری از کلیه‌ها مسدود شود و نارسایی کلیه ایجاد شود.

بسته به مشکل پروستات، روش‌های متنوع درمانی وجود دارند. انواع بیماری‌های پروستات معمولا با دارو‌های آنتی بیوتیک درمان می‌شوند، اما برای درمان سرطان پروستات معمولا نیاز به روش جراحی است. در ادامه به بررسی جراحی‌های مختلف پروستات و عوارض آن‌ها می‌پردازیم.

پروستاتکتومی

یکی از روش‌های جراحی پروستات، پروستاتکتومی است که شامل روش‌های مختلفی است که منجر به از بین بردن بخشی یا تمام غده پروستات می‌شود. این روش برای درمان سرطان پروستات و پروستات بزرگ شده استفاده می‌شود. در روش سنتی این نوع جراحی، پوست برش داده می‌شود و از طریق حفره‌ای که ایجاد می‌شود، به پروستات و بافت‌های اطراف آن دسترسی پیدا می‌کند. برش ممکن است در پایین شکم (روش رتروپوبیک) یا بین مقعد و کیسه‌ی بیضه (روش پرینه ای) ایجاد شود. اما اولویت به برش در پایین شکم است، زیرا روش پرینه‌ای احتمال اختلال و ناتوانی در نعوظ پس از جراحی را افزایش می‌دهد.

در روش‌های جدیدتر برای این عمل، از روش لاپاراسکوپی هم استفاده می‌شود. در این روش، برش‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌شود و از طریق لوله‌ها یا بازو‌های رباتیک، تغییرات مورد نظر متخصص بر روی پروستات اعمال می‌شود.

جراحی لیزری پروستات

در روش جراحی لیزری پروستات، بافت آسیب دیده پروستات که مانع جریان طبیعی ادرار می‌شود، با استفاده از لیزر بدون نیاز به برش پوست از بین می‌رود. این روش به طور اصلی برای درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات استفاده می‌شود.

در این روش، به ویژه در مواردی که پروستات به اندازه زیادی بزرگ شده است و همچنین در افرادی که تشخیص سرطان در آنان قطعی نیست، استفاده می‌شود. در این جراحی، هیچ نمونه‌ای برای ارسال به پاتولوژیست به منظور بررسی ارسال نمی‌شود، زیرا به این دلیل که کل پروستات در طول جراحی حذف می‌شود. در صورتی که تشخیص مشکوک به سرطان پروستات باشد، این جراحی توصیه نمی‌شود مگر اینکه بیمار قبلا نتایج منفی بیوپسی داشته باشد.

آیا جراحی پروستات درد دارد؟

عمل پروستات هیچ دردی ندارد. البته ممکن است پس از عمل جراحی، در لحظاتی که در اتاق عمل هستید و آغاز به بیدار شدن از بیهوشی می‌کنید، با قرار دادن پروب در محل، کمی احساس ناراحتی و مقداری درد تجربه کنید.

متاسفانه، استفاده از سونداژ موقت الزامی است و نمی‌توان از ادامه ادرار در دوره پس از عمل جلوگیری کرد. اما کاری که می‌توان برای تسکین درد انجام داد، استفاده از مسکن داخل وریدی است که به حداقل رساندن این ناراحتی کمک می‌کند.

آیا عمل پروستات خطرناک است؟

علاوه بر خطرات معمول هر جراحی، عوارض جراحی پروستات شامل موارد زیر می‌شود:

باریک شدن مجرای ادرار یا گردن مثانه

بی اختیاری در ادرار

خونریزی

عفونت مجاری ادراری

اختلال نعوظ (ناتوانی جنسی)

تشکیل کیست‌های حاوی لنف (لنفوسل)

نکات مهم پس از جراحی پروستات

هنگام بازگشت به خانه، لازم است برخی از قوانین اساسی را برای ارتقاء بهبودی به طور دقیق رعایت کنید.

تا حد امکان، آب زیاد مصرف کنید.

کمی استراحت کنید و در طی دوره ۲ تا ۳ هفته، از فعالیت شدید بدنی خودداری کنید. این اقدام باعث جلوگیری از آسیب به بخیه‌ها و به حداقل رساندن خونریزی می‌شود.

آیا بعد از جراحی پروستات امکان باروری وجود دارد؟

به طور معمول، پس از عمل جراحی پروستات، انزال دیگر رخ نمی‌دهد و به همین دلیل احتمال باروری به شدت کاهش می‌یابد. برای همین اهمیت دارد که قبل از اقدام به جراحی، بیمار از عوارض عمل به خوبی آگاه شود و همه جزئیات به وی توضیح داده شود تا مطمئن شود که انتظارات او با واقعیت هماهنگ هستند.

در این مرحله، پزشک باید اطمینان حاصل کند که بیمار مخاطرات را درک کرده و تصمیم گیری در مورد داشتن فرزندان یا اتخاذ اقدامات برای حفظ باروری را درک کرده است. البته امکان انجماد اسپرم وجود داشته دارد تا در زمان‌های بعدی از روش‌های کمک باروری استفاده شود.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین