December 26 2024 - پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
دانشمندان کره جنوبی از «برنج گوشتی» به عنوان منبع پروتئین برای آینده خبر میدهند. افرادی که طعم این محصول را چشیدهاند از آن رضایت دارند، اما میگویند هنوز نمیتواند با طعم و بافت گوشت واقعی رقابت کند.
محققان کره جنوبی سلولهای گوشت گاو را در دانههای برنج پرورش دادهاند که به گفته آنها گام بزرگی در جهت دستیابی به منبع پروتئینی پایدار، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست است که میتواند جایگزین گوشت گاوهای پرورشی امروزی شود.
به گزارش فرارو، پروفسور جینکی هونگ از دانشگاه یانسه در سئول، که پژوهشی را که در ماه جاری در مجله Matter منتشر شد، رهبری کرد، گفت که برنج گوشت گاو اولین محصول در نوع خود است. از ذرات دانه به عنوان پایهای برای پرورش ماهیچههای حیوانی و سلولهای چربی استفاده میکند.
پژوهشگران برای ساخت برنج گوشتی ابتدا دانههای برنج را آغشته به آنزیم میکنند تا یک محیط بهینه برای رشد سلول ایجاد شود. سپس سلولهای گاو، که برای رشد در برنج کشت داده شدهاند، به خورد دانههای برنج میروند. محصول نهایی دانههای برنجی به رنگ صورتی است.
دانشمندان کرهای اولین کسانی نیستند که روی محصولات گوشتی آزمایشگاهی کار کردهاند. برای مثال، در سنگاپور گوشتهای مرغ و مارماهی کشتشده برپایه سویا در بازار فروخته میشوند.
اما هونگ میگوید مزیت برنج نسبت به سویا و مغزهای دیگر این است که افراد کمتری به برنج حساسیت دارند. او میگوید اگر محصولشان با موفقیت به فرآوردههای غذایی تبدیل شود، یک منبع پروتئین خوب برای مکانهایی خواهد بود که پرورش دام در آنها ممکن نیست.
این برنج ۸ درصد بیشتر از برنجهای معمولی پروتئین و ۷ درصد بیشتر چربی دارد. ۱۸ درصد پروتئین این محصول از نوع پروتئین حیوانی است که آن را به یک منبع غنی برای آمینواسیدهای ضروری تبدیل میکند.
قیمت این محصول ۲ دلار بهازای هر کیلوگرم و ردپای کربن آن بسیار کمتر از محصولات گوشتی سنتی است.
چالش اصلی این برنج این است که بتواند با طعم و بافت گوشت و برنج واقعی رقابت کند. هونگ میگوید این محصول مزه گوشت و پروتئینهای گیاهی میدهد. همچنین ردی از طعم کَره در آن وجود دارد و کمی خشک است. افرادی که طعم این محصول را چشیدهاند از آن رضایت دارند، اما میگویند هنوز نمیتواند با طعم و بافت گوشت واقعی رقابت کند.