گروهی علناً از بقیه میخواهند دارایی تتر خود را از صرافی نوبیتکس بیرون بکشند. حتی اگر ماجرای ردفلگ شدن کیف پول صرافی نوبیتکس و حرکت Arkham شایعه باشد، رفتارهای هیجانی ازایندست موجب ورشکستگی نوبیتکس خواهد شد
فرارو – نوبیتکس، معروفترین صرافی ارز دیجیتال ایران بدجوری دچار حاشیه شده است. شوخی نیست، چون پای تحریم، احتمال ردفلگشدن کیف پول و حتی مسدودی دارایی تتر کاربران را وسط کشیدهاند.
به گزارش فرارو؛ ماجرا از یک توییت شروع شد. کاربری سرشناس در توییتر دومرتبه نوشت کیف پول نوبیتکس توسط Arkham علامتگذاری شده است. یک پلتفرم اطلاعاتی رمزنگاری که تلاش میکند برخلاف رویه مرسوم در دنیای ارز دیجیتال، تراکنشهای بلاکچین ناشناس را افشا کند. چرا؟ چون اعتقاد دارد برای کشف کلاهبرداری و سوءاستفادههای مالی در دنیای کریپتو حضورش ضروری است. آنها بحث پولشویی را وسط میکشند و طوطیوار یکمشت اراجیف در باب تحریم و قوانین وزارت خزانهداری آمریکا تحویل مخاطب میدهند. Arkham از هوش مصنوعی کمک میگیرد و قادر است با تحلیل تراکنشها، اسرار مگوی زیادی را افشا کند. چند وقت پیش هم سایت Chainalysis برای خوشخدمتی پابهرکاب شده بود. آن موقع هم فعالان بازار ارز دیجیتال مدام به هم هشدار میدادند که جانب احتیاط را رعایت کنند، چون بنیاد تتر برای مسدودی دارایی کیف پول ایرانیها رحم و مروت سرش نمیشود.
نوبیتکس را بهعنوان صرافی ارز دیجیتال ایرانی میشناسیم. بزرگ و سرشناس است و مشتریان پرتعدادی دارد به همین خاطر هر خبری درباره آن بااهمیت خواهد بود. چون بحث سر ردفلگشدن و تحریم و مسدودی داراییهاست، به طور طبیعی حساسیت روی نوبیتکس زیاد است.
ردفلگ یعنی لو دادن تراکنشهای مشکوک و تقریباً مشابه آنتنبازی در دنیای دزد و پلیسهاست. با اینکه قرار بود معاملات دنیای ارز دیجیتال ناشناس باشد و خریدار و فروشنده با هم چشم تو چشم نشوند، از یک جایی به بعد نهادهای پولی زیر میز زدند. چون به نظر آنها معاملات ناشناس خطرناک است.
ردفلگ کردن توسط سایتها و سامانههای مختلف انجام میشود. در این بخش بازار، دست زیاد است و هرکسی ساز خودش را میزند. در ظاهر دنبال کار خیر هستند، اما مدام سرشان در تراکنشهای بلاکچین است و بو میکشند. همین که به نظرشان رسید با معاملهای عجیب روبرو هستند، دادوهوار راه میاندازند.
ردفلگ از نظر فنی به خبرچینی برای مقامات بالا شبیه است. مثلاً Arkham روی معاملات یک صرافی، یک آدرس کیف پول، یا اصلاً یک معامله پرچم قرمز میگذارد تا به بنیاد تتر یا مؤسسات نظارتی دیگر خبر بدهد اینجا خبرهایی بوده و بهتر است خودشان بیایند موضوع را چک کنند.
نوبیتکس با سایر صرافیهای ارز دیجیتال ایران فرقی ندارد. تا وقتی پای تحریم وسط باشد، نقلوانتقال مالی به هر نحوی با هزار زحمت و دردسر همراه است. حتی کیف پول و کاربران باید چنین مشقتی را تحمل کنند. بزرگترین صرافیهای سرشناس جهان کریپتو، به بهانه تحریم پیش از این دسترسی ایرانیها را مسدود کردهاند.
نوبیتکس و بقیه انواع صرافی ارز دیجیتال ایرانی، از همان موقع به وجود آمدند و بالوپر گرفتند. ایرانیها در یک صرافی ایرانی، عوض سروکلهزدن با اقیانوس، توی دریاچه دنبال ماهی میگردند. بیتکوین میخرند و بیتکوین میفروشند. گاهی اطلاعات تراکنش تتر و بعضی مواقع جابهجایی اتریوم را تأیید میکنند، اما چون طرف دیگر ایرانی است، کمتر دچار ریسک میشوند.
تتر برای ایرانیها پرسود، اما مملو از زحمت است. بنیاد آمریکایی تتر بدجوری روی معاملات تتر نظارت میکند، چون هر تتر معادل یک دلار آمریکاست و باتوجهبه اینکه تتر به پشتوانه پول آمریکا منتشر میشود، اصطلاحاً میگویند نافشان را به ناف هم بستهاند.
مسدودشدن دارایی تتر ایرانیها از قدیم ریسک بزرگ بهحساب میآید. شهروندان چند کشور دیگر مثل کره شمالی و گاهی روسیه هم مشمول چنین تحریمهای ظالمانهای میشوند. بنیاد تتر یا سایتها و سامانههای مختلف چند وقت یکبار اسبشان را زین میکنند تا با تشدید نظارتها قربانی تازه بگیرند.
نوبیتکس و دیگر انواع صرافی ارز دیجیتال ایرانی کاربران خود را تشویق میکنند تا دور از خطرات و تهدیدات بازار جهانی، با ریسک کمتر دست به معامله بزنند. شایعه ردفلگ شدن نوبیتکس، هفته قبل مطرح شد و از یکی دو روز پیش درباره آن هشدار جدی میدهند بااینوجود یکشنبه ۲۸ مرداد، حجم معاملات روزانه در صرافی نوبیتکس از ۱.۶ میلیون تتر فراتر رفت.
ردفلگ و Arkham دو واژهای هستند که این روزها در شبکههای اجتماعی از جمله توییتر و اینستاگرام، مثل سریش به نوبیتکس چسبیدهاند. بازار شایعه داغ است. یکی نوشته بنیاد تتر به صرافی نوبیتکس هشدار داده و میزان تتر موجود نزد این صرافی ایرانی را ۶۸ میلیون دلار عنوان کرده. چند نفر نویسنده را مسخره کردهاند.
تازهکارها پرسیدهاند ماجرا چیست و یکی مثلاً به زبان ساده توضیح داده: کیف پول [های]نوبیتکس لو رفته و موجودی تتر آن زیر ذرهبین است. شرکت تتر میتواند در یکلحظه کل دارایی تتر در نوبیتکس را فریز کند. خط آخر را با لحنی محزون نوشته: در صورت فریز شدن دارایی تتر، نوبیتکس ورشکست میشود!
کاربر دیگری به خیال خودش خواسته اطلاعات اضافی بدهد و نوشته، چون نوبیتکس توسط Arkham و چند صرافی خارجی دیگر مثل MEXC و AML برچسبگذاری [ردفلگ]شده اگر کسی از نوبیتکس به آن صرافیها تتر انتقال بدهد، شناسایی میشود و داراییهایش تحت عنوان فعالیت مشکوک مسدود خواهد شد. چند نفر سخت دنبال پیداکردن جایگزین و برداشت داراییهایشان از نوبیتکس هستند. گزینههایی هم مطرح شده است.
گروهی از کاربران اعتقاد دارند منشأ انتشار اخبار منفی رقبای نوبیتکس هستند و بحث چشموهمچشمی وسط است. دسته دیگری به بقیه توصیه میکنند نباید اسیر دست شایعات شوند، چون تمام نهادهای مالی در ایران خطر تحریم هستند و این مورد تنها شامل حال نوبیتکس نمیشود. کاربری نوشته «شما واقعاً داراییهاتون رو در صرافی نگهداری میکنید» و چند تا ایموجی تعجب پشت سر ردیف کرده است.
نوبیتکس بابت انتشار حرف و حدیثها قطعاً آسیب میبیند. کار به جایی رسیده که گروهی علناً از بقیه میخواهند دارایی تتر خود را از صرافی نوبیتکس بیرون بکشند. حتی اگر ماجرای ردفلگ شدن کیف پول صرافی نوبیتکس و حرکت Arkham شایعه باشد، رفتارهای هیجانی ازایندست موجب ورشکستگی نوبیتکس خواهد شد.
کاربران از تکرار ماجراهایی مثل کینگ مانی و کریپتولند واهمه دارند و تجربه نشان داده ترسشان به جاست. برای همین امیرحسین راد، مدیرعامل نوبیتکس ناچار شده در حساب کاربری توییترش توضیحاتی ارائه دهد. او نوشته شبکههای بلاکچین به طور عادی ماهیت شفاف دارند مگر اینکه از آگاهانه سمت شبکه پرایوت بروند؛ بنابراین امکان شناسایی و رصد نهتنها در مورد نوبیتکس، بلکه دیگر انواع صرافی ارز دیجیتال ایرانی وجود دارد.
خطر مسدودی دارایی تتر ایرانیها به گفته مدیرعامل نوبیتکس، حتی با وجود توزیع دارایی، تعدد ولتها و تغییر دورهای آدرسها همیشه وجود دارد. توضیحات ارائه شده به مذاق بعضیها خوش نیامده و توضیحات مدیرعامل نوبیتکس را ناکافی میدانند. در خلال بگومگوها چندتایی پیشنهاد مثبت و احتمالاً کارراهانداز مطرح شده است. هرچند اگر حرفهای باشید، همهشان برایتان آشناست، چون خطر مسدودشدن دارایی تتر ایرانیها، بهخاطر سختگیریهای بنیاد تتر جدید نیست. یک نوشته کریپتو را در صرافی نگه ندارید. دیگری گفته بههرحال صرافی داخلی از خارجی امنتر است. سومی خواسته ایرانیها خودشان را از شر دارایی تتر خلاص کنند و سمت انواع دیگر استیبلکوین مثل Dai بروند. مدیرعامل نوبیتکس در پاسخ همین کاربر نوشته بهمنظور تسهیل چنین اقدامی و کمک به کاربران، قبلاً نوبیتکس کارمزد بازار Dai را صفر در نظر گرفته و شاید دوباره چنین امکانی را فراهم کنند.
بنظر شما قدرت ها ی اقتصادی دنیا مثل آمریکا و چین و حتی روسیه و اروپا بیکا می نشینند که در دنیا عده ای بدون هیچ شناسایی و اثری کار اقتصادی انجام دهند
دنیای ارز دجیتال در اصل ساخته همین قدرت ها هست بخصوص آمریکا برای رفع مشکلات اقتصادی خودشان و بخصوص حفظ قدرت دلار البته به سرعت چین و دیگر کشور ها هم وارد شدند .
اینها همش شایعه ناجوانمردانه رقبای داخلی است ولی اینایی که شایعه سازی میکنند برانند این آتشی که به پا میکنند به خودشان هم سرایت خواهد کرد