bato-adv
bato-adv

کهکشان کلاه مکزیکی از نگاه جیمز وب

کهکشان کلاه مکزیکی از نگاه جیمز وب

سامبررو، کهکشانی مارپیچی و باز است که حدود ۵۰ هزار سال نوری وسعت دارد. این کهکشان را سال ۱۹۱۲ «ویستو ام. اسلیفر» در رصدخانه لاول و به‌دلیل جابه‌جایی قرمز چشمگیرش شناسایی کرد. این کهکشان با سرعت حدود هزار کیلومتربرثانیه درحال دور شدن است که انبساط کیهانی را نشان می‌دهد.

تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳

حلقه شناوری که در تصویر ناسا دیده می‌شود، در واقع کهکشان است: «کهکشان سامبررو» که به‌خاطر شکل ویژه‌اش که شبیه کلاه مکزیکی است، به این نام معروف شده. سامبررو که با نام M104 نیز شناخته می‌شود، در خوشه کهکشانی سنبله (Virgo Cluster) و در فاصله 28 میلیون سال نوری از ما قرار دارد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

به گزارش دیجیاتو، کهکشان سامبررو دیسک پهن و صافی است که حلقه‌ای غبارآلود در میانه آن وجود دارد. این حلقه تاریک که در نور مرئی (تصویر پایین) بخش میانی کهکشان را پنهان می‌کند، در نور فروسرخ (تصویر بالا) به‌خوبی می‌درخشد.

کهکشان سامبررو از نگاه جیمز وب و هابل

در تصویر بالا، سامبررو در نور فروسرخ دیده می‌شود. در این طیف نوری، غبار میان‌ستاره‌ای بخش میانی این کهکشان می‌درخشد! این درخشش در تصویر به رنگ آبی کاذب دیده می‌شود. این تصویر را به‌تازگی تلسکوپ فضایی جیمز وب ثبت کرده و دیروز منتشر شده است.

در تصویر پایین که سامبررو را در نور مرئی به نمایش گذاشته، نوار تاریک غبار بخش میانی کهکشان را پوشانده است که دیدن هسته مرکزی کهکشان را دشوار می‌کند. این تصویر را تلسکوپ فضایی هابل ناسا در نور مرئی از این کهکشان گرفته است.

سامبررو، کهکشانی مارپیچی و باز است که حدود ۵۰ هزار سال نوری وسعت دارد. این کهکشان را سال ۱۹۱۲ «ویستو ام. اسلیفر» در رصدخانه لاول و به‌دلیل جابه‌جایی قرمز چشمگیرش شناسایی کرد. این کهکشان با سرعت حدود هزار کیلومتربرثانیه درحال دور شدن است که انبساط کیهانی را نشان می‌دهد.

برچسب ها: ناسا کهکشان
bato-adv
bato-adv
bato-adv