ترنج موبایل
کد خبر: ۸۶۵۷۹۸

بهاره رهنما: خودشیفتگی باعث می‌شود کتاب نخوانیم

بهاره رهنما: خودشیفتگی باعث می‌شود کتاب نخوانیم

«نوعی خودشیفتگی در فرهنگ ما وجود دارد؛ بسیاری از ما فکر می‌کنیم همه‌چیز را می‌دانیم و نیازی به یادگیری، دیدن فیلم یا خواندن کتاب نداریم. کتاب‌خوانی فرهنگی‌ست که باید از خانواده به کودک منتقل شود. من شخصاً بسیار مدیون پدرم هستم.»

تبلیغات
تبلیغات

بازیگر سینما و تلویزیون و نویسنده کتاب «چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس» گفت: نوعی خودشیفتگی در فرهنگ ما وجود دارد که فکر می‌کنیم نیازی به یادگیری، دیدن فیلم یا خواندن کتاب نداریم. 

بهاره رهنما در پاسخ به سوالی که چرا آمار کتاب‌خوانی در کشور ما پایین است گفت: به گمانم یکی از دلایل اصلی این است که در فرهنگ ما، کتاب‌خوانی نهادینه نشده است. نوعی خودشیفتگی در فرهنگ ما وجود دارد؛ بسیاری از ما فکر می‌کنیم همه‌چیز را می‌دانیم و نیازی به یادگیری، دیدن فیلم یا خواندن کتاب نداریم. کتاب‌خوانی فرهنگی‌ست که باید از خانواده به کودک منتقل شود. من شخصاً بسیار مدیون پدرم هستم. امروزه نظام آموزش‌وپرورش می‌تواند نقش نجات‌بخشی داشته باشد، به‌ویژه اگر بتواند کتاب‌خوانی را به شیوه‌ای جذاب و شیرین برای نوجوانان ترویج کند، به‌گونه‌ای که تبدیل به عادتی روزانه مانند مسواک زدن شود. 

برای افرادی مانند من، نخواندن کتاب باعث احساس کمبود می‌شود. کتاب نخوانم حالم خوب نیست. حتی اگر تمام روز نرسم کتاب بخوانم، آن را در کیفم می‌گذارم تا بدانم باید بخوانمش. به‌نظر من، قانون اگر به‌صورت مستمر اجرا شود، می‌تواند به فرهنگ تبدیل شود. مثلاً در کشورهایی که برای تخلفات رانندگی جریمه‌های سنگین وضع شده، مردم به‌طور کلی رانندگی منظم‌تری دارند. اگر در مدارس ما نیز با قانون مثبت تشویقی به‌جای برخی دروس مثل انتگرال که در عمل کاربرد چندانی ندارند، معرفی نویسندگان و کتاب‌ها صورت گیرد، کم‌کم به یک عادت فرهنگی بدل خواهد شد. متأسفانه سیستم آموزشی ما هنوز به این موضوع توجه کافی ندارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات