راز پیری سالم: کربوهیدراتهایی که باید در میانسالی بخورید!

زنانی که در میانسالی بیشتر فیبر و کربوهیدراتهای باکیفیت (مثل غلات کامل، میوهها، سبزیجات و حبوبات) مصرف کردند، ۶ تا ۳۷ درصد احتمال بیشتری برای پیری سالم داشتند.
فرارو- غذاهایی که در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگیتان میخورید، میتوانند روی سلامت شما در سالهای پیری تأثیر بگذارند. تحقیقات جدید دانشگاه تافتس و دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نشان میدهد که خوردن کربوهیدراتهای باکیفیت و فیبر در میانسالی، بهویژه برای زنان، به پیری سالمتر کمک میکند.
به گزارش فرارو به نقل از مجله JAMA Network Open، محققان دادههای بیش از ۴۷,۰۰۰ زن را از مطالعه سلامت پرستاران (Nurses’ Health Study) بررسی کردند. این زنان بین سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۶ هر چهار سال پرسشنامههای غذایی پر کردند. نتایج نشان داد زنانی که در میانسالی بیشتر فیبر و کربوهیدراتهای باکیفیت (مثل غلات کامل، میوهها، سبزیجات و حبوبات) مصرف کردند، ۶ تا ۳۷ درصد احتمال بیشتری برای پیری سالم داشتند. پیری سالم به معنای نداشتن ۱۱ بیماری مزمن اصلی، حفظ تواناییهای جسمی و شناختی و داشتن سلامت روان خوب تعریف شد. اما مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده (مثل شکر اضافهشده، غلات تصفیهشده و سیبزمینی) شانس پیری سالم را تا ۱۳ درصد کاهش داد.
دکتر آندرس آردیسون کورات، نویسنده اصلی مطالعه، میگوید: «کیفیت کربوهیدراتها نقش مهمی در پیری سالم دارد. انتخاب غذاهای غنی از فیبر و کربوهیدراتهای خوب میتواند به کاهش بیماریهای مزمن و حفظ تواناییهای جسمی و ذهنی در سالهای بعد کمک کند.» این مطالعه بر زنان سفیدپوست متمرکز بود.