ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۵۳۷۸

جزئیات نیم‌روز دوم جنگ ایران و اسرائیل

جزئیات نیم‌روز دوم جنگ ایران و اسرائیل

در روز دوم درگیری نظامی ایران و اسرائیل، آمارهایی از شهادت فرماندهان ارشد و غیرنظامیان منتشر شد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، به شهادت رسیدن ۳ نفر دیگر از دانشمندان هسته‌ای به نام‌های علی بکایی کریمی، منصور عسگری و سعید برجی مورد تائید قرار گرفت.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو از عصر روز ۲۳ خرداد، با آغاز حملات موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی و درگیری پدافند در مناطق مختلف کشور از جمله پایتخت با پرتابه‌های اسرائیلی، درگیری تهران و تل‌آویو وارد مرحله جدیدی شد. ایران عملیات وعده صادق ۳ را آغاز کرد و در چند مرحله نقاط مختلف اسرائیل از جمله تل‌آویو را هدف قرار داد.

به گزارش فرارو، به موازات حمله ایران به اسرائیل، بر اساس اخبار داخلی و مشاهدات میدانی، سامانه‌های پدافندی در مناطق مختلف با ریزپرنده‌های متخاصم درگیر بودند. درگیری پدافند تهران به خصوص حوالی ساعت ۳ تا ۴ بامداد شنبه بسیار شدید بود. شب گذشته منابع اسرائیلی مدعی شدند که حملاتی علیه فرودگاه بین‌المللی مهرآباد در جنوب غرب تهران انجام دادند.

عبور از پدافند چندلایه

ایران در چند موج، مناطق مختلف اسرائیل را هدف موشک‌ قرار داد. اطلاعات رسمی از نوع موشک‌های استفاده شده در این عملیات منتشر نشده است. اما برآوردها و تحلیل کارشناسان نظامی می‌گوید احتمالاً ایران از موشک‌های هایپرسونیک برای این حمله استفاده کرده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی رسانه‌های داخلی، پایگاه‌های هوایی اوادا، نواتیم و تل‌نوف تل‌آویو، بخشی از ساختار وزارت دفاع اسرائیل، ساختمان کریاه، مراکز صناعی و نظامی در تل‌آویو و مرکز تحقیقات هسته‌ای اسرائیل در تل‌آویو در میان ۱۵۰ هدف مشخص شده ایران قرار داشتند. همچنین با توجه به هدف گرفتن سه پایگاه هوایی راهبردی، گفته می‌شود هواپیماهای اف – ۳۵، اف – ۱۶ و اف – ۱۵، مرکز جنگ الکترونیک و مرکز فرماندهی عملیات‌های نظامی در کنار هواپیماهای ترابری و سوخت‌رسان سنگین مورد هدف قرار گرفتند.

تصاویر منتشر شده از سوی رسانه‌های عربی مستقر در سرزمین‌های اشغالی و همچنین تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که پدافند چندلایه اسرائیل در رهگیری برخی از این موشک‌ها ناتوان بوده است. ایران برای عبور از پدافند پیچیده و چندلایه اسرائیل که ارتفاعات مختلفی را پوشش می‌دهد، از شلیک انبوه استفاده می‌کند.

بر اساس آخرین آماری که خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه ۱۱ اسرائیل منتشر کرد، در حملات ایران ۴ اسرائیلی کشته و ۲۰۰ نفر زخمی شدند. بر اساس اعلام مقامات ایران، حملات موشکی به اسرائیل تا زمانی که نیاز باشد، ادامه پیدا خواهد کرد. همچنین امروز اعلام شد که پهپادهای ارتش توانستند به حریم هوایی اسرائیل نفوذ کند.

درگیری در آسمان ایران

شب گذشته تهران صحنه درگیری پدافند هوایی در مناطق مختلف بود. اخبار رسانه‌های داخلی نشان می‌دهد که این درگیری‌های پدافندی به پرواز ریزپرنده‌ها و پهپادها در آسمان تهران مربوط می‌شود. با توجه به هشداری که وزارت اطلاعات صبح امروز منتشر کرد، تحلیل‌ها حاکی از آن است که نقطه پرواز این پهپادها درون تهران هستند. وزارت اطلاعات در پیامی اعلام کرد: «در صورت مشاهده هرگونه فعالیت‌های مشکوک و یا تردد خودروهای وانت و کامیونت، وانت باری مشکوک مراتب را با ستاد خبری وزارت اطلاعات (۱۱۳) در میان بگذارید.» هشدار مشابهی نیز از سوی اطلاعات سپاه منتشر شد. امروز در شبکه‌های اجتماعی تصاویری از یک کامیون که گفته می‌شود در این حملات استفاده شده است، پربازدید شده بود.

شب گذشته همچنین در تهران، صدای پرواز پهپادهای ملخ‌دار در مناطق مختلف به خصوص شرق تهران شنیده می‌شد. اما مشخص نشد که این‌ها پهپادهای اسرائیلی هستند یا پهپادی ایرانی مشغول گشت‌زنی و شناسایی هستند.

امروز – ۲۴ خرداد – نیز این درگیری‌ها ادامه داشت. ظهر امروز خبرگزای تسنیم خبر داد که سامانه‌های پدافندی ایران در مناطق مختلف به خصوص غرب، شمالغرب و جنوبغرب کشور در جریان بوده است. روز ۲۴ خرداد، اسرائیل حملاتی به چند منطقه از جمله در استان آذربایجان شرقی با محوریت تبریز و همچنین استان لرستان انجام داد.

تعداد زیادی از اخبار مربوط به حملات اسرائیل علیه مواضع ایران در مناطق غربی کشور نیز از سوی مقامات رسمی تکذیب شد. بر اساس اخبار منتشر شده از سوی صداوسیما، تا کنون سه جنگنده اف – ۳۵ از سوی پدافند ایران ساقط شده است. گفته می‌شود که اسرائیل بامداد چهارشنبه توانست حملاتی به فرودگاه مهرآباد انجام دهد.

آمار شهدا

در روز دوم درگیری نظامی ایران و اسرائیل، آمارهایی از شهادت فرماندهان ارشد و غیرنظامیان منتشر شد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، به شهادت رسیدن ۳ نفر دیگر از دانشمندان هسته‌ای به نام‌های علی بکایی کریمی، منصور عسگری و سعید برجی مورد تائید قرار گرفت. همچنین امروز اعلام شد که سردار مهدی ربانی معاونت عملیات و غلامرضا محرابی معاونت اطلاعات ستادکل نیروهای مسلح در جریان حملات اسرائیل به شهادت رسیدند. تنها در یکی از محل‌های حمله اسرائیل در شهرک شهید چمران وزارت دفاع در میدان نوبنیاد تهران، حداقل ۶۰ نفر غیرنظامی شهید شدند. سپاه انصارالمهدی زنجان از شهادت سه پاسدار در حملات اسرائیل خبر داد. همچنین از دیروز، هویت غیرنظامیان شهید شده در حملات اسرائیل نیز به مرور اعلام می‌شود. بسیاری از شهدای این حملات، کودکان هستند.

انتصابات جدید

به دنبال شهادت سردار امیرعلی‌ حاجی‌زاده، رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور حکمی سردار سرتیپ پاسدار مجید موسوی را به عنوان فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب کردند. پیش از آن نیز آیت‌الله خامنه‌ای، امیر حاتمی مشاور فرمانده کل قوا در امور ارتش و وزیر دفاع در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ را با یک درجه ارتقاء، به عنوان فرمانده کل ارتش منصوب کردند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات