ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۶۰۰۳

طرز تهیه مرغ تنوری با سیر و کره؛ مرغ لذیذ و خوشبو

طرز تهیه مرغ تنوری با سیر و کره؛ مرغ لذیذ و خوشبو

مرغ تنوری نوعی روش پخت مرغ داخل فر است که با موادی مانند سیر، کره و رزماری مزه دار می‌شود.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- مرغ در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین‌های بسیار پر مصرف است که معمولا بیش‌تر از گوشت قرمز از آن استفاده می‌شود. مرغ در انواع خورش‌ها، سوپ‌ها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراک‌ها استفاده می‌شود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش همراه با پلو رواج بیش‌تری دارد. مرغ تنوری یکی از انواع طبخ مرغ است که طی آن مرغ را داخل فر می‌پزند و به همین دلیل به آن مرغ تنوری گفته می‌شود.

به گزارش فرارو؛ برای تهیه مرغ تنوری باید آن را با مواد مختلف مزه‌دار کرد تا مرغ بعد از پخته شدن داخل فر خشک نشود. برای مزه‌دار کردن مرغ تنوری از مواد مختلفی مانند کره، آبلیمو، سس مایونز و ادویه‌های خوشبو استفاده می‌کنند. مرغ تنوری با سیر و کره نوعی روش طبخ مرغ تنوری است که طی آن مرغ با سسی از کره، سیر و روغن زیتون مزه‌دار می‌شود و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه مرغ تنوری با سیر و کره همراه ما باشید.

مواد لازم تهیه مرغ تنوری با سیر و کره

  • ران یا سینه مرغ: 3 تکه
  • سیر: 1 بوته
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • کره: 100 گرم
  • سیب زمینی کوچک: 4 عدد
  • رزماری: 1 شاخه
  • نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز و پاپریکا: به میزان لازم

طرز تهیه تهیه مرغ تنوری با سیر و کره

مرغ تنوری

برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا سیر را پوست بگیرید و روغن زیتون را روی آن بریزید.

ترکیب سیر و روغن زیتون را به مدت 10 دقیقه داخل فر 180 درجه بگذارید تا سیر کاملا نرم شود، سپس سیر را با قاشق داخل روغن زیتون له کنید و به کره آب شده اضافه کنید. کره نباید داغ باشد.

تکه‌های مرغ را داخل این ترکیب بغلتانید و حسابی ماساژ بدهید تا هر دو طرف مرغ با این سس آغشته شود.

سیب زمینی‌ها را به صورت درسته مقداری بخارپز کنید تا نرم شود.

داخل سینی فر تکه‌های مرغ و سیب زمینی‌های نیم‌پز درسته را بچینید و روی آنها رز ماری، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز و پاپریکا بپاشید. روی سینی را فویل بکشید و چند تا سوراخ روی فویل ایجاد کنید و سینی را داخل فر 180 درجه به مدت 1 ساعت قرار بدهید تا مرغ بپزد.

حالا مرغ تنوری خوشمزه ما با عطر سیر و کره آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم در پخت مرغ تنوری با سیر و کره

ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست.حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خون‌آبه نداشته باشد.

ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات